Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Zwolle herstelt zich van bekerblamage met overwinning op Fortuna Sittard

Nadat PEC Zwolle zich de afgelopen week blameerde door uitgeschakeld te worden in het KNVB bekertoernooi door de “amateurs” van AFC kon het zich vandaag in het eigen stadion revancheren als Fortuna Sittard op bezoek komt.

Lennart Thy was door een blessure niet inzetbaar maar Thomas Lam en Ryan Thomas waren weer beschikbaar en stonden meteen in de basis.

Al vroeg in de wedstrijd had de thuisploeg op achterstand kunnen komen als Kaj Sierbuis alleen op Jasper Schendelaar afgaat maar hij schiet de bal op de paal. Dat was even schrikken voor de Zwolle fans.

In de levendige openingsfase liet ook de thuisploeg zich gelden. Tolis Vellios schoot naast, Eliano Reijnders kwam een teenlengte tekort om een poging te wagen en Younes Namli schoot in de handen van Fortuna-doelman Ivor Pandur.

Eigenlijk was de eerste helft best saai want veel gebeurde er niet en vooral voor de doelen viel weinig actie te zien.Zo leek de eerste helft doelpuntloos te eindigen, maar dat was buiten Davy van den Berg gerekend. De middenvelder zette de aanval zelf op, combineerde met Vellios en Zico Buurmeester en schoot vervolgens hard raak: 1-0.

Ook na rust vielen er weinig kansen te noteren. Het spel lag regelmatig stil vanwege blessures en pas 25 minuten voor tijd kwam PEC Zwolle weer dreigend voor de Limburgse goal. Apostolos Vellios vond de vuisten van Ivor Pandur en dus bleef het spannend in het MAC3Park Stadion.

In het slotkwartier zette PEC nog eens aan. Eerst probeerde invaller Nico Serrano het van afstand en na een goede aanval zag Zico Buurmeester zijn schot geblokt worden. aan de andere kant was Japser Schendelaar alert bij een uithaal van Arianit Ferati.

In de negentigste minuut kwam er dankzij twee invallers een einde aan alle onzekerheid. Ferdy Druijf bediende Ody Velanas en de middenvelder kopte raak: 2-0. Door de overwinning stijgt PEC Zwolle naar de achtste plek in de Eredivisie.

PEC Zwolle: Jasper Schendelaar, Bram van Polen, Sam Kersten, Thomas Lam (Anouar el Azzouzi), Anselmo Garcia McNulty (Damian van der Haar), Zico Buurmeester, Ryan Thomas (Odysseus Velanas), Davy van den Berg, Younes Namli, Apostolos Velios (Ferdy Druijff), Eliano Reijnders (Nicoals Serano) Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Rodrigi Guth, Dimitrios Siovas, Mitchell Dijks (Remy Vita) , Deroy Duarte, Rosier Loreintz (Arianith Ferati), Iman Griffith ( Ragnar Oratmangoen), Alen Halilović, Marko Lazetić (Milan Robberechts), Kaj Sierhuis (Muhamed Belkheir) Scheidsrechter: Danny Makkelie Gele kaart(en) PEC Zwolle: Anselmo Garcia McNulty, Younes Namli,