Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Fan en ondernemer PEC Zwolle

H²O Pro doorbraak tegen kalkaanslag

Voor het bestrijden van kalkaanslag zijn er diverse methodes. De bekendste zijn vooralsnog de zoutontharders en de magneten (zowel elektrisch als mechanisch). Met de keramische kalkontharder van H²O Pro is er een zuiver natuurkundig alternatief dat goed werkt en weinig kosten en onderhoud met zich mee brengt. Er is geen zout nodig, geen afvoer, geen stroom en er wordt niets aan het water toegevoegd. Vriendelijk voor milieu, portemonnee en gezondheid.

De werking van de H²O Pro is gebaseerd op de natuurkundige eigenschappen van kalk om onder bepaalde omstandigheden aanslag te vormen, zegt Nico Pleijsier, de man achter het product. “ Breekt deze aanslag los, dan hecht het nergens meer aan.

In de H²O Pro wordt kalkaanslag opgewekt op en door de werkzame ‘keramische parels’. Het knappe van dit werkzame materiaal is dat op deze ondergrond wel heel snel kalkaanslag wordt opgebouwd, maar zo slecht hecht dat het na 5 a 10 seconden alweer van deze ondergrond loskomt. Op dat moment zitten de kalkionen wel vast aan elkaar, zodat het kalkkristallen zijn geworden. Kalkkristallen zijn eigenlijk gewoon hele kleine korrels losgekomen kalkaanslag. Deze korrels of kristallen zijn zo klein dat je ze met het blote oog nog niet kunt zien, maar tegelijk zo groot dat ze niet meer in de poriën van oppervlaktes vast kunnen pakken. 

Veel mensen herkennen het beeld van losgekomen kalkschilfers of brokjes. Deze zijn vaak tussen de vingers te verpulveren , maar als je het op bijvoorbeeld je aanrecht neerlegt en laat drogen, blijkt dat het niet meer vast gaat zitten en je het zo weg kunt vegen. Dit is het kristalliseren wat in de H²O Pro met alle kalk gebeurt, zodat de kalk niet meer hecht en net zo makkelijk met het water mee stroomt als de andere mineralen in het water. 

Het aardige is dat met deze techniek de gezonde mineralen  calcium en magnesium gewoon in ons drinkwater aanwezig blijven. Komen deze calcium- en magnesiumkristallen in onze maag, dan duurt het nog geen 2 sec. of ons maagzuur heeft de kristallen alweer opgelost zodat er voor de consumptiekwaliteit van ons gezonde Nederlandse leidingwater, niets verandert.   

Nico was al enthousiast over H²O Pro en dat enthousiasme hoorde hij ook terug van veel gebruikers. Niettemin constateerde hij ook dat er met de waterbehandeling van de H²O Pro soms toch kalksporen ontstonden die niet makkelijk genoeg weg te vegen waren. Hij zocht naar een verklaring en vond ook de oplossing om zijn waterontharder door te ontwikkelen en te perfectioneren. Hij slaagde erin de waterbehandeling te optimaliseren door een aanpassing in het systeem. “We gaan bij de nieuwe versie, de Performance, eigenlijk gewoon slim om met de ruimte in de behuizing. Hierdoor past er twee keer zoveel werkzaam materiaal in als in de oorspronkelijke versie.  „Dankzij deze innovatieve, gepatenteerde waterstroom hebben we de waterbehandeling verdubbeld, met als gevolg dat ook bij hoge watervolumes met hoge hardheid, alle kalk goed behandeld, oftewel gekristalliseerd wordt.”

De H²O Pro mag gerust een doorbraak tegen kalkaanslag genoemd worden. En de prijs 675 euro is alleszins redelijk. “Installeren bij u thuis doen we voor 130 euro en om de klant te ontzorgen, bieden we voor 6,95 euro per maand een onderhoudsabonnement dat alle kosten dekt, inclusief elke drie jaar een volledig nieuwe vulling keramische parels.”

De voordelen van de H²O Pro Performance nog even op een rij: compact en overal te installeren; uniek in prijs en prestatie; oude kalkaanslag verdwijnt; milieuvriendelijk: bespaart energie en water; zuiver natuurkundig principe; geschikt voor een natriumarm dieet; volledig geluidloos; de smaak blijft onveranderd; nagenoeg onderhoudsvrij; geen afvalwater; geen stroom- en ook geen zou verbruik; “Je wasmachine, vaatwasser, koffiezetapparaat en cv-ketel gaan dankzij dit procedé gewoon langer mee”, garandeert Nico. “Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op onze website of contact met ons opnemen.”

H²O Pro Coöperatie U.A.
Van Brandenburgstraat 2
8061 CN Hasselt
T  085-1303991
E  info@h2opro.nl
I   www.h2opro.nl

DE ZOON VAN DITTA EN SETH OVERLEED AAN EEN METABOLE ZIEKTE

Ditta wist vrijwel meteen nadat Olivier geboren was, dat er wat met hem aan de hand was. Zij kon er de vinger niet op leggen; de artsen lange tijd ook niet. Op achtjarige leeftijd overleed hij. 

olivier

 

“Ik voelde dat er iets niet klopte”, vertelt Ditta. “Olivier liep vanaf zijn derde jaar achter op het gebied van taal en fysiek was hij vaak moe. Ook motorisch ging hij vanaf zijn vierde jaar achteruit.”

Olivier gaat een traject in met een kinderrevalidatieteam. “Maar hij bleef achteruitgaan.” Toch nemen de © Wouter van Twillert | Yes i do artsen hen niet serieus. “Uiteindelijk kwamen we in het Wilhelmina Kinderziekenhuis terecht. Daar erkenden ze dat er iets niet klopte en volgde verder onderzoek. De week daarop kregen we een diagnose.”

Het blijkt foute boel. Artsen stellen de diagnose MLD, een metabole ziekte waardoor je ernstig aftakelt en uiteindelijk komt te overlijden. “Het was een heftige tijd.” Aan het einde van zijn leven kan Olivier niets meer zelfstandig en is hij volledig zorgafhametakids-logonkelijk. Kort daarna, op achtjarige leeftijd, overlijdt hij.

‘Als Olivier eerder een diagnose had gekregen, had hij wellicht nog geleefd'

 

Doordat metabole ziekten nog onbekend zijn, wordt er vaak niet aan gedacht om verder onderzoek te doen. “Wij willen zijn verhaal delen, omdat er jaarlijks ruim 180 kinderen met een metabole ziekte geboren worden en meer dan 10.000 gezinnen in Nederland dagelijks te maken hebben met de gevolgen hiervan. Hopelijk draagt ons verhaal bij aan meer bekendheid over de ernst en impact. Een lange zoektocht naar diagnose betekent nu nog voor veel kinderen ernstige onomkeerbare schade aan vitale organen, met vaak dodelijke afloop. Dat zorgt voor zoveel zorg en verdriet. Meer onderzoek kan dit voorkomen. Als Olivier eerder een diagnose had gekregen, had hij wellicht nog geleefd.”