Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Voorbeschouwing PEC Zwolle - Ajax

Na een onderbreking vanwege interlandvoetbal wordt er dit weekend weer gevoetbald in de Eredivisie. In deze vierde speelronde ontvangt PEC Zwolle regerend landkampioen Ajax. Zwolle zit in de hoek waar de klappen vallen en dan is een tegenstander van het kaliber Ajax niet de tegenstander waar je verwacht dat de ploeg zijn rug zal rechten. De wedstrijd staan onder leiding van scheidsrechter Manschot, er wordt om 18:45 uur afgetrapt.

PEC Zwolle mag de borst natmaken want behalve dat Ajax een van de meest scorende ploegen is Ajax, is Ajax ook een van de minst gepasseerde ploegen. Tel daar het gebrek aan scorend vermogen van de Zwollenaren bij op en iedereen kan invullen dat het niet makkelijk gaat worden.

Wegens het zorgelijke gebrek aan kansen en doelpunten was het aantrekken van versterking in de aanvalslinie noodzakelijk. Een hele reeks namen passeerden in de media waarvan de gemiddelde PEC supporter ook wel kon inschatten dat deze onhaalbaar zouden blijken. Uiteindelijk werd er aanvallende versterking aangetrokken in de vorm van Adzic (contract) en Redan (huurcontract).

Ondanks dat de deal met Adzic reeds beklonken is, is hij nog niet speelgerechtigd en ontbreekt hij dus op het wedstrijdformulier. Ook Clement (enkelblessure) doet niet mee, ditzelfde geldt voor Saymak en Huiberts. Hier tegenover staat een rentree van Kersten die terug is na een schorsing.

Met de afwezigen en de verwachting van een dominerend Ajax kiest Langeler voor een 4-5-1 opstelling. Waarbij er op het middenveld 2 verdedigende middenvelders zijn (Strieder en van den Belt) en hiervoor 3 creatievere en snellere middenvelders (Paal, Reijnders en Redan). Hiermee tracht de trainer de ruimtes op het middelveld klein te houden en waar mogelijk snel te kunnen omschakelen naar voren.

Bij tegenstander Ajax ontbreken vermoedelijk Tagliafigo en Martinez. Oranje uitblinker Klaassen keerde bij zijn broodheer terug met kleine klachten en zal uit voorzorg de wedstrijd tegen PEC Zwolle aan zich voorbij laten gaan.

Voor Zwolle zou het lekker zijn om een doelpunt te scoren om van de hatelijke nul doelpunten af te komen. Een stunt is altijd lekker, maar ik zie het niet gebeuren (daarom heet het natuurlijk een stunt).

Forza Zwolle en proost met de statiegeldbekers…… (zucht)

Vermoedelijke opstelling: Lamprou, van Polen, Kersten, Voet, de Wit, Strieder, van den Belt, Paal, Reijders, Redan, Tedic.

Foto: archief Pec Zwolle twitter