Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Voorbeschouwing IJsselderby GA Eagles - PEC Zwolle

Na ruim vier jaar is de IJsselderby aanstaande zondag weer terug van weggeweest. Om 12.15 uur speelt PEC Zwolle de eerste van twee derby's dit seizoen. In de Adelaarshorst gaan de Zwollenaren op jacht naar de eerste punten van het seizoen.

Het lukte PEC Zwolle nog niet om punten te sprokkelen de eerste vier competitiewedstrijden. De meest recente wedstrijd van zaterdag tegen Ajax eindigde in 0-2, al hadden de Zwollenaren zeker de kansen wel om tot scoren te komen. Het veel sterkere en effectievere Ajax haalde de zege binnen door twee goals van Sébastien Haller, die niet alleen met zijn land Ivoorkust in een goede vorm verkeerde. Ook midweeks in de Champions League bewees de spits zijn enorme waarde weer.

Doelpuntendroogte
PEC Zwolle heeft dit seizoen tevens nog niet gescoord. Dat overkwam de club voor het laatst in het seizoen 2003/2004. Want ook toen werd er in de eerste vier duels tegen respectievelijk FC Utrecht, RKC Waalwijk, Ajax en Roda JC niet gescoord. Wel werd tegen de Kerkraadse ploeg het eerste punt van het seizoen gepakt. In de Adelaarshorst zal naast het eerste doelpunt ook het eerste positieve resultaat behaald moeten worden. Wint PEC Zwolle, dan gaat het ook direct over de rivaal heen.

PEC Zwolle versterkt middenveld
PEC Zwolle versterkte de selectie deze week met twee middenvelders. Ryan Koolwijk (36) en Leandro Fernandes (21) werden transfervrij aangetrokken om het gemis van Mustafa Saymak en de veel langer geblesseerde Pelle Clement op te vangen. Zeker met Koolwijk haalt PEC Zwolle veel ervaring in huis. De speler, afkomstig van Almere City FC, speelde al in de Eredivisie met Excelsior, N.E.C. Nijmegen en FC Dordrecht. Daarnaast pakte hij in Slowakije bij AS Trenčín twee landstitels en evenzoveel bekers.

Offday in Leeuwarden
Waar PEC Zwolle in de vorige speelronde niet was opgewassen tegen Ajax, ging Go Ahead Eagles bij de kampioen uit de Keuken Kampioen Divisie van het afgelopen seizoen de bietenbrug op. Ondanks een 1-0 voorsprong gaf de ploeg van trainer/coach Kees van Wonderen na rust de wedstrijd compleet uit handen: 5-2. Eerder werd al wel gewonnen van een tiental Spartanen, waardoor Go Ahead van de hatelijke nul af is. Ook voor de Eagles is een positief resultaat meer dan welkom, aangezien het de komende week uitwedstrijden tegen PSV en AZ op het programma heeft staan.

Arbitrage
De IJsselderby staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom. De leidsman, geassisteerd door assistent-scheidsrechters Rob van de Ven en Freek Vandeursen, blaast om 12.15 uur voor het begin. Official is Sam Dröge. Jochem Kamphuis is de VAR in Zeist en krijgt hulp van Angelo Boonman.

Support
PEC Zwolle wordt gesteund door het maximaal aantal supporters dat in het gastenvak plaats mag nemen. Dat zijn er ditmaal 266. Daarnaast is de IJsselderby ook live te zien op ESPN kanaal 1.

Bron: www.peczwolle.nl