Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Tweede wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Groningen eindigt ook in gelijkspel

Nadat eerst de wissels van PEC Zwolle en FC Groningen om 13.00 uur gelijk speelden in Wijthmen, zie verslag op www.fanvanfcgroningen.nl,  was het een paar uur later, 16.00 uur, de beurt aan de beoogde basisteams van PEC Zwolle en FC Groningen die in het Mac3Park stadion tegen elkaar aantraden.

Maximaal 3000 toeschouwers mochten de wedstrijd bezoeken, al waren die er niet, en er mochten geen supporters van FC Groningen naar binnen terwijl je gewoon een kaart kon kopen voor de wedstrijd. Wij waren aanwezig bij de wedstrijd en de sfeer op de tribunes was heel gemoedelijk.

De wedstrijd was niet bijster geweldig en in de eerste helft waren de beste kansen voor FC Groningen. Thom van Bergen kreeg een grote kans maar hij kon een voorzet net niet genoeg aantikken om tot scoren te komen en Kevin van Veen raakte de paal. Thom van Bergen kreeg nog een kans maar oud Groninger Bart van Hintum kon op het laatst redding brengen. De grootste kans voor PEC Zwolle was een kopbal die Michael Verrips kon pakken.

Direct na rust was handelend optreden van Verrips wel nodig toen de keeper een Zwols schot hard op zich afgevuurd zag komen. PEC kreeg in de eerste tien minuten van de tweede helft wat druk op de Groningse formatie wat leidde tot enkele hoekschoppen en wat voorzetten, maar niet tot goals.

Na een uur spelen kwam er weer meer evenwicht in de wedstrijd, maar nog steeds zonder uitgespeelde kansen en treffers. Gaande de wedstrijd gingen beide ploegen flink wisselen. Eén van de invallers was de jonge Fofin Turay en die prikte de bal tien minuten voor tijd na een korte solo net langs de voor FC Groningen verkeerde kant van de paal. Daar bleef het ook bij en eindigde het oefenduel in een doelpuntloze remise.

Opstelling PEC Zwolle: Hauptmeijer, van Polen, Kersten, van Hintum, Namli (Bobson), Druijjf (Velios), van den Berg, Czyborra (van der Haar), Reijnders, Buurmeester, Thomas (Lam)

Opstelling FC Groningen:
Verrips; Van Gelderen, Rente, Balker (59. Määttä), Peersman; Suslov (75. Turay), Bacuna (75. De Jonge), Duarte (46. Schreuders), Abraham (46. Irandust 75. Slor); Van Veen (75. Postema) en Van Bergen (88. Van Kaam)