Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Statement PEC Zwolle omtrent oefencampagne

PEC Zwolle komt met het volgende statement op hun website.

De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt om een mooi oefenschema in elkaar te draaien. Allereerst met oog op het belangrijkste uitgangspunt; sportief. Om zo goed voorbereid mogelijk aan de aftrap van de competitie te verschijnen. Een minstens zo belangrijk uitgangspunt is de saamhorigheid en binding tussen spelers, supporters, sponsoren en vrijwilligers van de club in de wijde regio Zwolle. Iets waar PEC Zwolle juist groot door is geworden. Aan het woord algemeen directeur Arjan Jansen.

,,De voorbereiding moet een spannende maar ook ontspannende en mooie tijd zijn voor club, spelers, staf, maar zeker ook voor supporters en sponsoren. Dat is het nu niet. Gezellig met vrienden een wedstrijd van je club kijken bij een plaatselijke amateurvereniging in de avondzon, zoals we dat ook voor corona gewend waren. Kinderen die zich na de wedstrijd als ware handtekeningen- en selfiejagers op de spelers storten en voortdurend de geurdampen van hamburgers en een koud biertje in de hand. De technische staf die nog redelijk relaxed hun selectie beoordeelt, nieuwe dingen uitprobeert en spelers steeds fitter ziet worden, knokkend voor een basisplaats.”

,,Dat is de voorbereiding die PEC Zwolle wil draaien. Door allerlei zaken op het gebied van veiligheid, denk aan het inzetten van politie (dit is ongeacht het affiche van de wedstrijd altijd een verplichting), de tekorten in deze sector, vergunningen en allerlei praktische zaken, is de voorbereiding zoals die gepland stond niet haalbaar. Als club is het hartstikke frustrerend dat het steeds moeilijker wordt om dit zonder beperkingen te realiseren, laat staan voor supporters die de afgelopen jaren door corona al niet verwend zijn als het gaat om wedstrijden bezoeken.”

,,De resterende voorbereiding van PEC Zwolle is daarom anders dan eerst gecommuniceerd. Voor onderstaande wedstrijden geldt dat PEC Zwolle-supporters welkom zijn. Hier wordt hetzelfde principe voor gehanteerd als voor de oefenwedstrijd tegen FC Emmen van vrijdag. Seizoenkaarthouders kunnen een gratis kaart aanvragen. Zij zijn immers de afgelopen jaren enorm loyaal geweest en verdienen het om deze wedstrijden te kunnen bekijken. Niet-seizoenkaarthouders zijn uiteraard ook van harte welkom, zij kunnen tegen een zeer aantrekkelijk tarief kaarten kopen.”

Jansen tot besluit: ,,Hopelijk komt de voorbereiding zoals we die allemaal willen volgend jaar weer terug. Maar voor nu; op naar vrijdag! Dan ontvangen we in eigen huis FC Emmen om 19:30 uur. En uiteraard hopen we zaterdag vanaf 13:00 uur vele supporters te zien bij de PEC Zwolle Open Dag.”

Restant oefencampagne en kaartverkoopinfo

PEC Zwolle – FC Emmen

Vrijdag 8 juli, 19:30 uur

MAC3PARK stadion

Seizoenkaarthouders kunnen hier voor dit duel een gratis kaart aanvragen. Niet-seizoenkaarthouders betalen €5,- (volwassenen) of €2,50 (jeugd t/m 18 jaar). Kaartverkoop voor uitsupporters verloopt via FC Emmen.

PEC Zwolle – sc Heerenveen

Vrijdag 15 juli, 18:30 uur

MAC3PARK stadion

Seizoenkaarthouders kunnen binnenkort voor dit duel een gratis kaart aanvragen. Niet-seizoenkaarthouders betalen €5,- (volwassenen) of €2,50 (jeugd t/m 18 jaar). Houd onze kanalen in de gaten voor de start van de kaartverkoop. Kaartverkoop voor uitsupporters zal verlopen via sc Heerenveen.

PEC Zwolle – SC Cambuur

Vrijdag 22 juli, 19:00 uur

MAC3PARK stadion Zwolle

Seizoenkaarthouders kunnen binnenkort voor dit duel een gratis kaart aanvragen. Niet-seizoenkaarthouders betalen €5,- (volwassenen) of €2,50 (jeugd t/m 18 jaar). Houd onze kanalen in de gaten voor de start van de kaartverkoop. Voor dit duel worden geen uitsupporters toegelaten.

PEC Zwolle – FC Dordrecht

Zaterdag 30 juli, 14:30 uur

Locatie volgt

Seizoenkaarthouders kunnen binnenkort voor dit duel een gratis kaart aanvragen. Niet-seizoenkaarthouders betalen €5,- (volwassenen) of €2,50 (jeugd t/m 18 jaar). Houd onze kanalen in de gaten voor de locatie en de start van de kaartverkoop. Kaartverkoop voor uitsupporters zal verlopen via FC Dordrecht.