Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Statement naar aanleiding van Heracles uit:

Statement naar aanleiding van Heracles uit:

Gisteren kwam het bericht dat supporters van PEC Zwolle volgende week zaterdag 26 februari niet welkom zijn in Almelo. De opgegeven reden hiervoor betrof de veiligheid van alle supporters. Deze informatie is zonder vooroverleg of verdere uitleg medegedeeld. Er was hierdoor geen ruimte om te bespreken onder welke omstandigheden eventueel wèl supporters uit Zwolle konden worden toegelaten. Als hier daadwerkelijk een veiligheidsprobleem aan ten grondslag ligt, dan kun je hier begrip voor opbrengen maar uit onderzoek blijkt al snel dat Heracles haar capaciteit moet verlagen naar 75% ivm onveiligheid van het stadion. Vervolgens kiest Heracles ervoor om thuissupporters in het uitvak te plaatsen. Het uitvak is dus veilig genoeg voor eigen supporters, maar niet voor supporters uit Zwolle en ook niet voor andere clubs uit bijvoorbeeld Rotterdam & Enschede.

Bizar te meer nu blijkt uit een Interview op ESPN, dat deze keuze wordt gemaakt door Heracles zelf en de burgervader voor het karretje heeft weten te spannen om een openbare orde casus hiervan te maken. Zowel Heracles als de burgermeester van Almelo kiezen er bewust voor om supporters van uitspelende clubs te hiermee te weren. Dit is voor ons not done, zeker net na een periode van volledige aanpassing en wering van onze supporters, en wij zijn van mening dat dit onacceptabel is.

Bij navraag en kijkende naar het Handboek competitie zaken, artikel 15 lid 3, blijkt al snel dat het Heracles verplicht staat een x aantal kaarten beschikbaar te stellen voor het uitvak aan de uitspelende club, zoals is opgenomen in de richtlijn licentie-eisen. Naar onze mening is Heracles in overtreding op dit artikel. Dit staat voor ons los van het inmiddels sluiten van het uitvak voor thuissupporters. Dat verzacht immers de omstandigheden niet. Veranderen zal het in de komende dagen niet meer.

We roepen SC Heracles, Gemeente Almelo en alle andere betrokken partijen wel op, in het vervolg alle belanghebbenden mee te nemen in het overleg vooraf, zodat we gezamenlijk tot een passende oplossing komen. Als supportersclub willen wij absoluut niet voorbij gaan aan de veiligheid van een ieder in het stadion, maar dan wel met gelijke maatstaven aan elke zijde.

Namens de supportersclub PEC zwolle,

Met vriendelijke groet

Freddy Eikelboom