Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Samir Lagsir: ,,Mijn persoonlijke doelstelling is om basisspeler te worden."

Samir Lagsir (19) werd begin januari getroffen door het noodlot. Tijdens het trainingskamp in de winterstop liep hij een zware kruisbandblessure op in zijn rechterknie. Snel werd duidelijk dat zijn seizoen ten einde was. Na een lange revalidatie en hard werken aan zijn herstel mocht hij thuis in een uitverkocht stadion tegen MVV Maastricht dit seizoen weer zijn eerste minuten maken.

Carrière

De aanvallende middenvelder van PEC Zwolle, die ook als aanvaller uit de voeten kan, begon met voetballen bij SV Lelystad '67, waarna hij in 2012 werd gescout door Ajax. Sinds 2016 speelt hij in het PEC Zwolle-shirt. In Zwolle ontwikkelde hij zich verder door en werd hij in 2019 beloond met zijn eerste contract. Lagsir doorliep hier alle jeugdelftallen om vervolgens zijn debuut te maken, gevolgd door zijn eerste goal uit bij PSV. Tot nu toe speelde Lagsir veertien keer voor de Blauwvingers. In die wedstrijden scoorde hij 3x en gaf hij 2x een assist. Opvallend is dat hij al zijn doelpunten in de absolute slotfase maakte (90' ,89' en 90'). Alle doelpunten waren schoten met zijn rechtervoet. 

 

Blessure

De talentvolle speler revalideerde dit jaar van zijn kruisbandblessure bij de KNVB in Zeist en dat verliep voorspoedig. ,,De KNVB heeft veel ervaring met deze blessure en kon mij daarom goed helpen. Gelukkig verliep alles volledig volgens schema.’’ Het lastigste van zijn blessure vond Lagsir dat het lang duurde. Er was namelijk veel geduld nodig. De aanvaller werkte hard en wist dat hij er goed uit zou komen, wat hem veel motivatie gaf. De eerste weken bracht Lagsir veel thuis door op de bank, want lopen kon hij nog niet. ,,De eerste maanden waren de meest zware maanden voor mij. Ik werd goed geholpen door mijn ouders en broer. Ik heb veel steun aan hen gehad.’’ Op 28 oktober mocht hij weer het veld betreden thuis tegen MVV Maastricht. Er kwam toen veel blijdschap en opluchting in hem op. Vorige maand scoorde Samir weer zijn eerste goal thuis in een vol stadion tegen FC Eindhoven. ,,Ik wil belangrijk zijn voor het team. Mijn persoonlijke doelstelling voor dit seizoen is om basisspeler te worden." Terugkijkend op zijn eerste periode is Lagsir vooral trots op zijn allereerste doelpunt als profvoetballer uit bij PSV op 13 mei 2021. ,,Al was mijn debuut uit tegen FC Twente op 31 oktober 2020 ook heel mooi.’’