Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Samenvatting PEC Zwolle - VV Alkmaar vrouwen

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond voor de tweede keer op rij gewonnen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Op een vol en sfeervol Sportpark Be Quick ’28 werd VV Alkmaar Vrouwen met 2-1 opzij gezet. Al was er wat hulp nodig van de tegenstander.
 

PEC Zwolle Vrouwen kende een heerlijk begin van de wedstrijd. Al na een paar minuten wist Leonie Vliek de score te openen met een lage schuiver in de verre hoek. De ploeg van trainer/coach Joran Pot bleef daarna goed voetballen en dat resulteerde ook in een aantal goede mogelijkheden. Zo werd een schot van Moïsa van Koot van de lijn gehaald en kon Jeva Walk een mooie dribbel niet verzilveren doordat ze de bal net over schoot. Vliek kwam in de buurt bij haar tweede treffer van de avond, toen ze de bal rakelings langs de kruising schoot. VV Alkmaar Vrouwen wist zich in het laatste kwartier van de eerste helft wat te herpakken. Ze wisten echter geen grote kansen te creëren. 

 

Beetje hulp

Ook na rust begon PEC Zwolle Vrouwen uitstekend. De ploeg legde veel energie in het spel en ging vol op jacht naar een tweede treffer. Vliek had opnieuw snel kunnen scoren in een helft, maar haar inzet ging deze keer rakelings naast. Marushka van Olst had iets moois in gedachten met een afstandsschot, maar ze zag haar inzet gekeerd worden door keepster Femke Liefting. Twintig minuten voor tijd werd het stil in Zwolle. Sanne Koopman zorgde met een prachtige volley voor een onverwachte gelijkmaker: 1-1. Gelukkig ging het publiek daarna nog wat meer achter de Blauwvingers staan. En die steun werd in de slotfase beloond. Anna Ruiter werkte de bal ongelukkig achter haar eigen doelvrouw, waardoor er flink gejuicht kon worden om de 2-1. Vervolgens brak er een spannende slotfase aan waarin VV Alkmaar Vrouwen op jacht ging naar een nieuwe gelijkmaker. Die kwam er niet en dus kon het Zwolse publiek met een grote glimlach naar huis. 

PEC Zwolle Vrouwen - VV Alkmaar Vrouwen: 2-1 (1-0)

Toeschouwers: 1.000

Scheidsrechter: Wever

Gele kaarten: Mol (VV Alkmaar Vrouwen)

Opstelling PEC Zwolle Vrouwen: Pondes, Van Koot, Vliek, Pruim, Murray, Tiemens, Van Olst , Walk (90+2. White) , Maatman (74. Banarsie), Darnoud (74. Speelman) en Noordman 

Opstelling VV Alkmaar Vrouwen: Liefting, Ruiter, Mol, Kruijthof (80. Maass), Tuin, Zijp (85. Breewel), Prins (65. M.Stoop), Koopman, N.Stoop, Robichon (65. Van der Most) en Smal (65. Caprino)

Scoreverloop:  

4. Vliek 1-0

69. Koopman 1-1

82. Ruiter (E.D.) 2-1