Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Ruime overwinning voor PEC Zwolle in Oss

Het is pas begin november, maar PEC Zwolle beleeft een heerlijk avondje in Oss. Op bezoek bij TOP Oss kennen de Zwollenaren een prima start, wat vervolgens leidt tot een even comfortabele als overtuigende 0-5 overwinning. De doelpunten komen van Younes Taha, Lennart Thy en Daijiro Chirino, opnieuw Thy en Thomas van den Belt.

Vlammend schot

In het Frans Heesen stadion schoot PEC Zwolle uit de startblokken. Want het was Younes Taha die de Zwollenaren bij de eerste de beste kans direct op voorsprong schoot. Na een goede interceptie van Thomas van den Belt kon de jonge Taha zo doorlopen richting het doel van Oss. Vanaf een meter of twintig liet hij Thijs Jansen kansloos: 0-1. De thuisploeg probeerde de defensie van PEC te ontregelen door voor de snelle lange bal te kiezen. Dat leverde af en toe gevaar op. Zo was Jearl Margaritha een keer dicht bij een doelpunt, maar Jasper Schendelaar redde diens inzet met de voet. Aan de overzijde bleef PEC zelf ook dreigend. Na iets meer dan een half uur kon het volgepakte uitvak opnieuw juichen, al hielp de verdediging van TOP Oss ook een handje mee. Een voorzet vanaf de rechterkant werd niet weggewerkt, waardoor Lennart Thy de bal kon binnen prikken. Dat was lekker voor de spits, die even daarvoor nog mis trapte bij een behoorlijke kans. 

n de tweede helft probeerde TOP Oss het om er weer een wedstrijd van te maken. In het eerste kwartier na rust leverde dat weinig spektakel op voor beide doelen. Tomislav Mrkonjic was nog wel dichtbij met een kopbal uit een hoekschop. Zijn inzet ging echter voorlangs. Met Samir Lagsir en Daijiro Chirino als verse krachten binnen de lijnen werd het al snel 0-3. Invaller Chirino stoomde op langs de rechterkant en stond daardoor op de juiste plek om de bal, na een voorzet vanaf de linkerkant, binnen te schieten. Hij vierde zijn allereerste treffer in het Zwolse shirt uiteraard met de Zwolse aanhang. 

Deed TOP Oss dan helemaal niets? Dat is niet helemaal waar. Schendelaar moest in het laatste kwartier nog een katachtige reflex tevoorschijn toveren op een kopbal van invaller Kyvon Leidsman. Ook de mannen van Dick Schreuder hadden in die fase nog kansen op meer treffers. Onder anderen Samir Lagsir en Davy van den Berg probeerden het, maar zij troffen geen doel. Thy deed dat wel zo’n vijf minuten voor tijd, na voorbereidend werk van Lagsir. De Duitse spits draaide om zijn as en schoof de bal in de verre hoek. Als kers op de taart schoof Thomas van den Belt in blessuretijd de vijfde nog binnen. Daarmee werd het een heerlijke terugreis voor de 450 meegereisde Zwollenaren. 

 

TOP Oss – PEC Zwolle: 0-5 (0-2). 

Toeschouwers: 

Scheidsrechter: Martens 

Gele kaarten: Dekker, Lake (TOP Oss), Van Hintum (PEC Zwolle) 

 

Opstelling TOP Oss: Jansen, Van Eijma, Margaritha, Stuy van den Herik, Ladan, D. van der Sluijs, David (28. Sanches), Piqué, Gunduz, Dekker (70. Leidsman), J. van der Sluijs 

 

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Görlich (65. Chirino), Van Polen, R. van den Berg (85. Kersten), Van Hintum, Tutuarima, Van den Belt, D. van den Berg (85. Kaparos), Mrkonjic (80. Zitman), Taha (65. Lagsir), Thy 

 

Scoreverloop: 

6. Taha 0-1 

33. Thy 0-2 

67. Chirino 0-3 

84. Thy 0-4 

90+2. Van den Belt 0-5