Wissels: Jan Bekkema, Erwin Mulder, Lucas Woudenberg, Syb van Ottele, Ibrahim Dresević, Hamdi Akujobi, Rodney Kongolo, Rami al Hajj, Benjamin Nygren, Filip Stavanović,

Mustafa Saymak

Daishwan Redan, Oussama Darfalou

Wissels: Jasper Schendelaar, Mike Hapurmeijer, Jesse Vermaning, Sai van Wermeskerken, Rav van den berg, Maikel van der Werff, Elikia Mbinga, Luka Adžić, Ryan Koolwijk, Dean Huiberts, Slobodan Tedić, Gervane Kastaneer.

Martin van den Kerkhof is de scheidsrechter in het Friese Haagje.

SC Heerenveen mag de wedstrijd in gang zetten om 20.00 uur. PEC Zwolle begint sterk aan de wedstrijd maar de eerste kans is voor de thuisploeg in de persoon van Siem de Jong maar Kostas Lamprou red. Twee minuten later is het Mees de Wit die de bal laag voor geeft en Daishawn Redan kan de bal niet vol raken waardoor de bal overgaat.

In minuut 8 is het wederom PEC Zwolle die een mooie aanval op de mat leggen als Pelle Clement de mee opgekomen Mees de Wit een schietkans gunt maar Xavier Mous red. In de 10e minuut krijgt PEC Zwollen een strafschop na een handsbal van Rami Kaib en Bram van Polen schiet de bal onberispelijk binnen, 0-1.

In de 16e minuut een mooie actie van Anthony Musaba maar zijn schot gaat naast.

PEC Zwolle blijft hoog druk zetten en daar heeft de thuisploeg het best moeilijk mee en krijgt Eliano Reijnders een schietkans eindigt in de handen van Xavier Mous. Een paar minuten later is het Siem de Jong die de bal perfect aanneemt alleen zijn schot spat op de paal uit elkaar. Een paar minuten later krijgt SC Heerenveen een vrije trap en is het Nick Bakker die hard kopt maar net naast kopt. SC Heereenveen wordt sterker en sterker maar nu nog grote kansen zien bij elkaar te spelen.

In de 37ste minuut krijgt Anthony Musaba van dichtbij een grote kans maar hij stuit op Kostas Lamprou. Dan gebeurt er niets meer en gaan beide ploegen met de 0-1 stand rusten.

SC Heerenveen trainer Johnny Janssen wisselt in de rust maar liefst 3x. Anthony Musaba, Anas Tahiri en Ramiz Kaib zien we niet meer terug en voor hen komen

Filip Stavanović, Lucas Woudenberg en Ibrahim Dresević.

De eerste kans in de 2e helft is voor PEC Zwolle als Oussama Darfalou alleen op Xavier Mous afgaat en uithaalt maar een prachtige reflex van Xavier Mous behoed SC Heerenveen van een grotere achterstand.

In de 54ste minuut de kans voor SC Heerenveen als Henk Veerman een niet te missen kans krijgt na voorbereidend werk van Tibor Halilović maar hij schiet niet goed in waardoor Kostas Lamprou redding kan brengen. Even later wederom een kans voor Siem de Jong die na terug leggen van Milan van Ewijk met links uithaalt maar over schiet.

Mustafa Saymak krijgt in de 58ste minuut een gele kaart na het onderuit schoffelen van Nicolas Madsen. Drie minuten later haalt trainer Dick Schreuder Daishawn Redan en Eliano Reijnders naar de kant en hij brengt Gervane Kastaneer en Sai van Wermeskerken.

In de 65ste minuut is het Gervane Kastaneer die de diepte in wordt gestuurd en hij schiet dan de 0-2 binnen, denkt hij. Hij staat randje buitenspel en dus wordt de goal afgekeurd en blijft het 0-1.

Dan gaat Pelle Clement naar de kant en komt Dean Huiberts hem vervangen.

In de 70ste minuut is het wederom PEC Zwolle die erg gevaarlijk zijn als Dean Huiberts aan de linkerkant doorkomt en de bal voorgeeft en de bal achterin speelt waar Gervane Kastaneer vrij staat en hij kopt de bal in tegengestelde richting in alleen de bal gaat net voorlangs.

In de 75ste minuut nog een wissel bij de thuisploeg als Benjamin Nygren in de ploeg komt voor Nicolas Madsen. Nieuwe aanvullende impulsen voor de thuisploeg.

In de 85ste minuut gaat Heerenveen trainer Johnny Janssen nog maar eens aanvallend wisselenen hij haalt Nick Bakker naar de kant en brengt Rami al Hajj en PEC Zwolle brengt een oude bekende in het veld want Maikel van der Werff is terug op de Nederlandse velden en hij komt voor Mustafa Saymak. Een lastige situatie in de 89ste minuut voor Heerenveen goalie Xavier Mous als Sai van Wermeskerken de bal beetje raar voorgeeft vanaf rechts en de bal lijkt over Xavier Mous heen te gaan maar de keeper kan de bal nog net wegtikken voordat Oussama Darfalou er iets mee kan. Er komen dan 4 minuten extra tijd bij. Daarin gebeurt niets meer en zo eindigt deze aantrekkelijke wedstrijd in een 0-1 overwinning voor PEC Zwolle, een verdiende overwinning.