Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle wint van AZ en geeft de laatste plaats over aan Sparta

Op deze zondagavond speelt PEC Zwolle de laatste wedstrijd van deze speelronde thuis tegen AZ. Kan PEC Zwolle vanavond de laatste plaats in de stand op de ranglijst overgeven aan Sparta Rotterdam. Bij winst klimt de ploeg van Dick Schreuder over de Kasteelheren heen en sluit aan bij Fortuna Sittard en Willem II. Het zal een zware opgave worden want AZ is best in goeden doen de laatste tijd.

De opstellingen:

Screenshot_20220410-195337_Twitter     Screenshot_20220410-195331_Twitter

20220410_195940

Allard Lindhout is de scheidsrechter vanavond en fluit de wedstrijd om 20.00 in gang.

20220410_200021

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd is een striptease van PEC Zwolle keeper Kostas Lamprou als hij zijn tenue moet omruilen want hij speelt in een zwart shirt en zwarte broek, hetzelfde als AZ en omdat het teveel op elkaar lijkt moet hij zich omkleden en doet dat gewoon op het veld.
Screenshot_20220410-202740_Twitter

Het is in het eerste kwartier een leuke open wedstrijd die heen en weer gaat. De bal heeft één keer in het netje gelegen achter Kostas Lamprou maar Vangelis Pavlidis stond buitenspel toen hij scoorde.

In de 19e minuut gaat Gervane Kastaneer op avontuur vanaf de rechterkant en speelt eerst Dani de Wit uit en dan nog Jesper Karlsson maar in plaats van de bal voor te geven schiet hij zelf en komt de bal in het zijnet. Voor de goal stonden een paar ploeggenoten er veel beter voor dus jammer voor de Zwolle fans dat hij dat niet gezien heeft.

Gaandeweg de eerste helft gaat het niveau van de wedstrijd wel naar beneden en zien we ook weinig kansen meer. Aslak Witry schiet eens van een meter of 25 maar dat schot is niet moeilijk voor Kostas Lamprou en Sam Beukema kopt een keer op goal maar dat eindigt in de handen van Kostas Lamprou. Mees de Wit lijkt in de 33e minuut hands te maken in de eigen 16 maar dat is geen strafbaar hands dus geen strafschop. Daarna maakt de assistent scheidsrechter een fout door geen cornet te geven aan PEC Zwolle, wat wel eentje was, en dan gooien de fans weer bekers bier en aanstekers op het veld. Waar is dit voor nodig vraag je je af? Er komen dan drie minuten extra tijd bij in de eerste helft en in die extra tijd gebeurt er niets meer en zo gaan beide ploegen met de 0-0 stand rusten. PEC Zwolle dat vandaag met 3 aanvallers speelt en met wingbacks heel hoog kan moeilijk tot gevaar komen en wil men winnen zal men toch gevaar moeten stichten.

Screenshot_20220410-205124_Twitter

Twee ongewijzigde ploegen betreden na rust het speelveld. Direct na rust een schietkans voor Jesper Karlsson maar hij plaats de bal naast de paal. We hebben 5 minuten gespeeld in de tweede helft als Mees de Wit de bal onderschept en dan via via de bal komt bij Daishawn Redan en die stoomt op en geeft de bal op rechts naar Djavan Anderson en die geeft de bal perfect voor op het hoofd van Gervane Kastaneer en die kan van dichtbij de 1-0 binnen koppen.

Screenshot_20220410-211658_Twitter

AZ gaat in de 58ste minuut wisselen en haalt Aslak Witry naar de kant en brengt het aanvaller Kamal Sowah. Direct daarna moet Gervane Kastaneer de voorsprong verdubbelen als hij de bal krijgt van Thomas van den Belt en dan de bal recht op de AZ keeper schiet. In de 64ste minuut kan AZ langszij komen als via een snelle aanval Jesper Karlsoon bereikt wordt en die kan vrij voor Lamprou uithalen maar wacht te lang waardoor de keeper uit kan komen en de hoek kan verkleinen en dan schiet Karlsson recht op hem af. Jordi Clasie test Kostas Lamprou met een hard schot maar de keeper capituleert niet. In de 72ste minuut geeft Thomas van den Belt weer een prima pass achter de Alkmaarse defensie op Daishawn Redan maar die haalt te gehaast uit en zo gaat de bal naast.

Dani de Wit gaat in de 75ste minuut naar de kant en voor hem komt Zakaria Aboukhlal in het veld. Even later heeft Kostas Lamprou moeite om een afstandschot van Jesper Karlsson onder controle te houden maar net voordat Vangelis Pavlidis de bal binnen kan tikken pakt de keeper de bal. Direct daarna wisselt ook PEC Zwolle en komt Rico Strieder in de ploeg voor Pelle Clement. Kenneth Paal komt dan in de 78ste minuut zo maar vrij om uit te halen met zijn verkeerde been en dan moet Peter Vindahl ingrijpen en dat doet dat.

AZ gaat dan nog eens wisselen en brengt Tijani Reijnders voor Fredrik Mitdsjø en een minuut later staat het maar zo gelijk als Vangelis Pavlidis via een individuele actie bijna op de achterlijn Bram van Polen door de benen speelt en de bal dan in de verre hoek plaats achter Kostas Lamprou, 1-1.

In de 85ste minuut ontsnapt PEC Zwolle aan een achterstand als Kostas Lamprou ver uit de goal komt na een lange bal van achteruit van AZ en de bal wegwerkt maar de bal komt voor de voeten van Jesper Karlsson en die kan in een leeg doel schieten maar schiet naast en in de tegenaanval komt de bal bij Daishawn Redan en die haalt van een meter of 18 uit en de bal vliegt in de korte hoek en zo staat de thuisploeg weer op voorsprong, 2-1.

Screenshot_20220410-220713_Twitter

Het gaat echt heen en weer op dit moment. Spanning ten top. Owen Wijndal trekt in de 88ste minuut aan de noodrem en haalt Kenneth Paal neer en krijgt een gele prent.

In de 90ste minuut komen dan Sai van Wermeskerken en Maikel van der Werff nog binnen de lijnen en gaan Thomas van den Belt en Oussama Darfalou naar de kant. Verdedigende wissels van Dick Schreuder en dat is begrijpelijk.

Gervane Kastaneer kan in de 3e minuut van de extra tijd de wedstrijd beslissen als hij via een snelle counter de 16 in dribbelt en Jordi Clasie uitspeelt en dan hard op de keeper schiet. Weer had hij het beter uit kunnen spelen want Daishawn Redan stond vrij voor de goal. Hier blijft het dan bij en zo wint PEC Zwolle deze thuiswedstrijd en geeft de laatste plaats over in de eredivisie aan Sparta. Sparta moet nog wel 2 wedstrijden inhalen en eentje daarvan is de uitwedstrijd tegen Vitesse waar men met 1-0 voorstaan nadat de wedstrijd gestaakt werd en er zijn nog een minuut of zes te spelen. Wat is het ontzettend spannende qua degradatie in de eredivisie.