Nieuws

PEC Zwolle wint in spektakelstuk in Leeuwarden

SC Cambuur en PEC Zwolle traden vanavond tegen elkaar in het strijdperk in het Cambuur stadion in Leeuwarden. Lekker weer met publiek en dat publiek liet zich vanaf seconde 1 goed horen.

FLaGDHZWYAkbeEW   FLaRIW8XEAMo31r

PEC Zwolle begint erg sterk aan de wedstrijd en nemen in de 3e minuut al een voorsprong als Mees de Wit de bal aan de linkerkant meegeeft aan Daishawn Redan en die geeft de bal direct voor waar Oussame Darfalou geheel vrijstaat en de 0-1 kan maken.

darfalou

Nog geen 3 minuten later staat het al 0-2 want het is wederom Daishawn Redan die na een hele snelle omschakelmoment een assist geeft en nu op Meed Wit die de bal aangespeeld krijgt in de 16 meter en dan zijn man uitkapt en met de buitenkant van de schoen de 0-2 binnen tikt. Wat een start van PEC Zwolle.

d wit   FLan-RfXoAg2BIK

In de 8e minuut een aanval van SC Cambuur als Issa Kallon de 16 meter binnen komt en wordt aangetikt door Maikel van der Werff en dat is een strafschop die door Robert Maulun feilloos wordt binnen geschoten, 1-2. Wat een begin van de wedstrijd, binnen 10 minuten al 3 doelpunten.

In de 13e minuut is het Patrick Joosten die het op zijn heupen krijgt en aan een mooie dribbel begint en dan de bal voorgeeft maar de bal is net te hoog voor Tom Boere. Een minuut of wat later is het Issa Kallon die de bal cadeau krijgt op de middenlijn en met de bal opdribbelt en de bal steekt op Tom Boere maar helaas die bal is te hard en weg is de kans.

In de 21ste minuut een hele pittige overtreding van Doke Schmidt op Daishawn Redan en Doke mag van geluk spreken dat hij geen geel krijgt van scheidsrechter Ingmar Oostrom.

Daarna krijgt Oussama Darfalou tot 2x toe een kopkans beide keren na een voorzet van Mees de Wit maar beide kansen kan hij niet verzilveren.

overzicht

SC Cambuur gaat dan wisselen en haalt een geblesseerde Erik Schouten naar de kant en brengt het Marco Tol.

SC Cambuur trekt dan volop ten strijde en wil nog voor de thee de gelijkmaker maken en vooral Issa Kallon is erg dreigend. In de 43ste minuut is het dan raak als Jamie Jacobs aan de rechterkant Issa Kallon wegstuurt en bijna vanaf de achterlijn geeft hij de bal voor maar te dicht op de keeper maar die laat de bal door de handen glippen en zo rolt de bal in de goal, wat een vreselijke blunder van Kostas Lamprou, 2-2.

Er komen dan 2 minuten extra tijd bij en daarin gebeurt niks.

rust

Twee ongewijzigde teams beginnen aan de 2e helft. In de 56e minuut is het wederom PEC Zwolle dat op voorsprong komt als een aanval over links via Mustafa Saymak en Oussama Darfalou in de 16 meter komt bij Daishawn Redan en die prikt de 2-3 binnen. Na 2x een assist nu een goal voor de huurling.

redan

Direct daarna gaat PEC Zwolle wisselen en komen Djavan Amdersson en Rico Strieder voor Maikel van der Werff en Mustafa Saymak. Een minuut of 4 later is Daan Huiberts geblesseerd en kan niet verder en wordt vervangen door Rav van den Berg. Een paar minuten later krijgt PEC Zwolle een vrije trap na een overtreding van Doke Schmidt en Pelle Clement neemt de bal en legt hem achter de Cambuur defensie en daar is het captain Bram van Polen die met een subtiele voetbeweging de 2-4 binnenwerkt. Wat een wedstrijd zeg.

van polen

Bij SC Cambuur komt dan Mitchell Paulissen voor Jamie Jacobs. Direct daarna moet Sonny Stevens handelend optreden na een schot van Mees de Wit in de korte hoek. Direct daarna komt weer PEC Zwolle ten aanval en geeft Yuta Nakayama een prachtige pass op Daishawn Redan en die haalt uit een moeilijke hoek ineens uit en hij verrast daarmee Sonny Stevens en de bal vliegt in het dak van de goal, 2-5. Prachtig doelpunt. Tot de VAR optreed en na veelvuldig kijken is het dan buitenspel en gaat de treffer niet door. Daishawn Redan staat een paar millimeter buitenspel.

Een minuut of 5 later komt nieuweling Max de Waal bij PEC Zwolle in de ploeg voor Oussama Darfalou.

In de 76ste minuut wisselt SC Cambuur nog eens en komen David Sambissa en Michael Breij binnen de lijnen voor Doke Schmidt en Robin Maulun.

Er wordt echt op het scherpst van de snede gestreden en voor elke meter wordt gevochten en scheidsrechter Oostrum laat veel gaan. In de 78ste minuut komt SC Cambuur terug in de wedstrijd als vanaf rechts David Sambissa een voorgeeft en het lijkt of iemand de bal raakt maar dat is niet zo en dan staat het dus 3-4.

SC Cambuur zet aan voor een slotoffensief om toch een gelijkspel in Leeuwerden te houden.

In de 81ste minuut is het weer de thuisploeg die ten aanval trekt en vanaf links is het Patrick Joosten die de bal voorgeeft op Michael Breij en die haalt uit en dan lijkt de bal op de arm te komen van Pelle Clement en scheidsrechter Oostrom legt de bal op de stip. PEC Zwolle protesteert heftig want Pelle Clement lijkt zijn arm langs het lichaam te hebben en VAR Danny Makkelie gaat het bekijken. Na een poosje goed kijken besluit Danny Makkelie dat de scheids zelf maar even naar het scherm moet komen om te kijken en dan besluit hij dat het geen strafschop is. Pelle Clement heeft inderdaad zijn arm langs het lichaam als de bal er tegenaan wordt geschoten.

Er komen dan 10 minuten extra tijd bij en dat is heel veel en in die eerste minuut is het de VAR die kijkt of SC Cambuur geen strafschop moet hebben na vasthouden van Calvin Mac-Intosch in de 16 na een aanval van SC Cambuur maar hij besluit dat het geen strafschop is. Wat een spektakel stuk vanavond in Leeuwarden. In de 92ste minuut wordt een inzet van Issa Kallon door Eliano Reijnders van de lijn gehaald en direct daarna een scrimmage voor de goal en heeft Kostas Lamprou nu de bal wel klemvast. Vlak voor tijd kan uitblinker Daishawn Redan de wedstrijd beslissen maar SC Cambuur keeper Sonny Stevens red formidabel. Dat was tevens het laatste wapenfeit van deze spektakelstuk in Leeuwarden vanavond, echt reclame voor het voetbal deze wedstrijd. SC Cambuur verliest voor de 2e keer op rij nu en PEC Zwolle is voor even van de laatste plaats af in de eredivisie.