Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle wint in blessuretijd in Helmond

In de laatste speelronde in de KKD moest PEC Zwolle nog naar Helmond om aan te treden tegen Helmond Sport. Heracles en PEC Zwolle stonden in punten gelijk en het beter doelsaldo was voor Heracles (+4) dus PEC Zwolle zou moeten winnen en dan met groot verschil om de titel te kunnen pakken.

Door een doelpunt van Lennart Thy kwam PEC Zwolle wél op voorsprong, maar Jelle Goselink zorgde namens Helmond Sport na een scherpe counter zorgde voor de gelijkmaker: 1-1. En dat terwijl Thomas van den Belt even daarvoor nog met een kopbal keeper Mike Havekotte tot een katachtige reflex dwong. Op die domper volgde een nog grotere domper, toen aanvoerder Bram van Polen na een Helmondse knie in zijn gezicht het veld moest verlaten. PEC-trainer Dick Schreuder bracht daarop Tolis Vellios binnen de lijnen. Met de Griek binnen de lijnen kopte Thy de bal op de lat, maar was het Helmond dat ook dreigend bleef. De thuisploeg kwam zelfs vlak voor rust op voorsprong via Martijn Kaars. 

PEC Zwolle ging met Sam Kersten binnen de lijnen op zoek naar de 2-2 en die kwam er ook. Opnieuw was Thy het eindstation na een prima aanval. Het spel golfde op en neer, met ook voor Helmond grote kansen. Schendelaar keerde knap oog in oog met invaller Jafar Arias en was later ook degene die opnieuw Arias van scoren afhield. Omdat PEC Zwolle in blessuretijd via Sven Zitman alsnog wist te scoren, pakte het wel de overwinning. Voor Zitman was het zijn eerste doelpunt in Zwolse dienst en het was ook direct het laatste doelpunt van het seizoen. Heracles Almelo wist echter met 2-0 te winnen van Jong Ajax, daardoor gaat de titel naar Almelo, maar komen beide ploegen elkaar - zoals eerder al duidelijk werd - volgend seizoen wél weer tegen in de Eredivisie.

Morgen (zaterdag) worden de mannen van Dick Schreuder gehuldigd voor het mooie seizoen en de behaalde promotie naar de Eredivisie. Het voorprogramma in Park de Wezenlanden begint om 16 uur. 

 Helmond Sport – PEC Zwolle: 2-3 (2-1). 

Toeschouwers: 3.268 

Scheidsrechter: Van de Graaf 

Gele kaarten: Trainer Peeters (Helmond Sport), Van Polen, Caschili (PEC Zwolle) 

 

Helmond Sport: Havekotte, Van den Eynden, Lion, Kaars, Van Kellegom (61. Van Ooijen), Van Hove, Goselink (58. Arias), Maddy, Vankerkhoven (61. Lieftink), Kreekels, Chacon

PEC Zwolle: Schendelaar, Caschili (71. Fontana), Van Polen (30. Vellios), Beelen, Van Hintum, Taha (46. Kersten), Chirino (82. Tutuarima), Van den Belt, Thomas (71. Zitman), Medunjanin, Thy (71. Kastaneer)  

 

Scoreverloop: 

17. Thy 0-1 

20. Goselink 1-1 

44. Kaars 2-1 

57. Thy 2-2 

90+5. Zitman 2-3