PEC Zwolle wint de topper tegen Heracles

Een topper in de KKD vanavond in het Mac3Park Stadion als PEC Zwolle en Heracles Almelo elkaar ontmoeten. De nummers 2 en 1 tegen elkaar met een onderling verschil van 5 punten in het voordeel van Heracles.

Opstelling PEC Zwolle                           Opstelling Heracles

Screenshot_20221014-195757_Twitter  Screenshot_20221014-195745_Twitter

Rob Dieperink mocht de wedstrijd in goede banen leiden vanavond en om klokslag 20.00 floot hij voor het begin.

De wedstrijd begon wat sloom en het was vooral veel aftasten tussen beide ploegen. In de 13e minuut een schrikmoment als Bram van Polen en Younes Taha hard met elkaar in botsing komen en beiden blijven liggen. Een wondje op het hoofd van Younes Taha wordt snel gehecht en Bram van Polen had een bebloede mond maar beide kunnen verder.  Prima gedaan trouwens van de scheidsrechter om beide spelers ruim te tijd te geven om te herstellen.

De gasten uit Almelo proberen dan een paar keer op snelheid en met een lang bal achter de Zwolse defensie te komen maar het is Jasper Schendelaar die iedere keer op tijd is. In de 27ste minuut een aanval van de thuisploeg die afgerond wordt met een schot van Gervane Kastaneer en de bal wordt van richting veranderd en valt binnen, 1-0. Een drietal minuten later een schot van Thomas Bruns dat net over gaat.

Minuut 34 verdubbeld de thuisploeg de score als Thomas van den Belt een prima pass geeft op Luis Görlich die misschien zelf uit zou kunnen halen maar hij plukt de bal vanuit de lucht en geeft hem breed op Lennart Thy en die schiet de 2-0 binnen.  Twee minuten later een lange bal van achteruit van Bram van Polen die door Gervane Kastaneer doorgetikt wordt op Lennart Thy en die knalt de bal in de korte hoek en dan staat het 3-0. Wel protesten van Heracles kant want het leek er verdacht veel op dat Gervane Kastaneer hands maakte maar de assistent-scheidsrechter zag niets en als je de tv-beelden terug ziet dan maakte Kastaneer hands en had de treffer geannuleerd moeten worden. Geen VAR aanwezig dus dat was in het voordeel van PEC Zwolle dat nu heel comfortabel met 3-0 voor staat. Er komen dan vier minuten extra tijd bij en in de tweede minuut daarvan is het keeper Michael Brouwer die een lange bal geeft en is het Samuel Armenteros die het sprint duel wint van Rav van den Berg en de bal keurig binnenschiet. 3-1. Daar blijft het dan bij in de eerste helft.

Screenshot_20221014-212141_Twitter

Melih Ibrahimoglu komt bij Heracles na de rust in de ploeg voor Marko Vejinović. De tweede helft begint leuk want beide ploegen kiezen voor de aanval maar echt hele grote kansen zien we niet In minuut 57 gaat de thuisploeg wisselen en komt Gabi Caschili in de ploeg voor Younes Taha en een paar minuten later komen bij Heracles Mateo Leš, Sem Scheperman en Rigino Cicilia voor Thomas Bruns, Ruben Roosken en Lucas Schoofs en bij PEC Zwolle komt nog Melayro Bogarde voor Luis Görlich. Meer wissels als goals in de tweede helft tot dan toe. In de 70ste minuut weer actie voor de goal als Davy van den Berg de bal voorgeeft vanaf links en Gervane Kastaneer goed voor zijn man komt maar de bal al vallend overkopt.

In de 76ste minuut legt scheidsrechter Rob Dieperink het spel stil omdat de supporters van PEC Zwolle de ontvreemde spandoek van de harde kern van Heracles tevoorschijn toveren en die laten zien. Daar reageert de harde kern van Heracles boos op en slopen de stoeltjes van het uitvak en gooien vuurwerk op het veld.

Het wisselen blijft dan doorgaan en komen er bij PEC Zwolle weer drie nieuwe spelers in het veld namelijk Jordy Tutuarima, Jimmy Kaparos en Daijiro Chirino voor Haris Medunjanin, Bart van Hintum en Davy van den Berg. Het is rustig op de tribunes dus gaat de wedstrijd door.

Een paar minuten na de wissels een voorzet van Samuel Armenteros op Nicolai Laursen en die kopt de bal in kansrijke positie over, dit had hem moeten zijn als de Heraclieden nog wat terug wilden doen. Een tweetal minuten later moet Gervane Kastaneer de wedstrijd op soot gooien als hij door Lennert Thy vrij voor Michael Brouwer gezet wordt maar hij schiet recht op de keeper af en in de tegenaanval is het Samuel Armenteros die niet goed kan schieten en de bal voor kan geven en Rigino Cicilia die bij de tweede paal de 3-2 binnentikt. Er komen dan 10 minuten extra tijd bij en dat is logisch. Direct twee hectische momenten voor de goal van PEC Zwolle als eerst Emil Hansson ene vrije trap in de muur schiet en in de rebound wordt de bal weer op doel geschoten en dan is er hands en een vrije trap volgt en die wordt door Nikolai Laursen via de muur tot corner geschoten. Heracles gooit nu alles naar voren en met kunst en vliegwerk blijft PEC Zwolle overeind alleen eruit komen kunnen ze niet meer. Gervane Kastaneer kan er nog eens uitkomen maar is alleen en verspeelde bal heel gemakkelijk. In de laatste minuut komt PEC Zwolle er nog uit en kan Gabi Caschili schieten maar de prima keeper Michael Brouwer red. Navajo Bakboord gaat er dan nog uit en wordt vervangen door Sven Sonnenberg maar dat mag niet baten want het blijft bij de 3-2 en zo loopt PEC Zwolle drie punten in op Heracles en wordt het spannend aan de kop van de ranglijst.