Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle wint de eerste competitiewedstrijd in 2022

Nadat PEC Zwolle om uitstel van de wedstrijd had gevraagd i.v.m. vele besmettingen en dat de KNVB dat verzoek had geweigerd noest de wedstrijd dus gewoon gespeeld worden. Max de Waal, Ryan Koolwijk, Luka Adzic zullen er zo wie zo niet bij zijn bij PEC Zwolle door hun besmettingen.

Bij Willem II is Leeroy Owusu niet van de partij vanwege 'medische redenen'. Daardoor zal Nikolaos Michelis als rechtsback aantreden tegen PEC. Ook keren Nikolaos Michelis en Kwasi Wriedt terug in de basis van de Tilburgers. Beide ploegen staan in de top 3 van minst scorende ploegen in de eredivisie.

Opstelling PEC Zwolle:

Kostas Lamprou

Siemen Voet, Yuta Nakayama, Bram van Polen, Mees de Wit

Thomas van den Belt, Rico Strieder

Mustafa Saymak

Eliano Reijnders, Oussama Darfalou, Gervane Kastaneer

Bank: Japser Schendelaar, Mike Hauptmeijer, Kenneth Paal, Damian van der Haar, Jesse Vermaning, Sai van Wermeskerken, Rav van den Berg, Gabirlle Caschili, Elikia Mbinga, Slobodan Tedic, Daishawn Redan

Opstelling Willem II

Timon Wellenreuther

Nikolaos Michelis, Emil Bergström, Godfried Roemeratoe, Mats Köhlert

Ringo Meerveld, Derrick Köhn

Pol Llonch

Ché Nunnely, Kwasi Wriedt, Max Svensson

Bank: Connor van den Berg, Jorn Brondeel, Kilian Ludewig, Miquel Nelom, Vincent Schippers, Rick Zuijderwijk, Elton Kabangu, Dries Saddiki, Gorkem Saglam, Argyris Kampetsis

Jeroen Manschot was de scheidsrechter in een helaas weer leeg Mac3Park Stadion.

De eerste mogelijkheid is voor de gasten als in de 2e minuut de ploeg een corner krijgt en kopt Godfried Roemeratoe de bal net over. Willem II begint beter aan de wedstrijd want in minuut 7 krijgt Kwasi Wriedt een mogelijkheid, als staat bij buitenspel, maar de bedoelingen van de gasten zijn duidelijk, PEC Zwolle onder druk zetten. Dat duurt een minuut of 10 en dan is het PEC Zwolle dat de regie overneemt.

In de 10e minuut bij PEC Zwolle van zich af als Mustafa Saymak van een meter of 18 goed uithaalt maar Timon Wellenreuhter kan de bal stoppen.

In de 21ste minuut is weer de thuisploeg gevaarlijk als Mees de Wit aan de linkerkant doorkomt en de bal laag voorgeeft bij de 1e paal maar Gervane Kastaneer kon de bal niet raken zodat hij op goal kon komen.

In minuut 25 is dat maar zo raak als Derrick Köhn de bal krijgt aangespeeld uit een voorzet van de linkerkant van PEC Zwolle maar dan is het Bram van Polen die hem de bal van de voet plukt en de bal voorgeeft op Thomas van den Belt en die tikt de 1-0 binnen. Zo scoort Thomas van den Belt zijn eerste treffer van de competitie in het goede doel, na zijn eigen goal in Groningen, en hij maakt ook de 10e treffer van PEC Zwolle in de competitie. PEC Zwolle blijft dan de gevaarlijkste ploeg want vanuit een snelle omschakelmoment krijgt Oussama Darfalou een schietkans maar de bal gaat naast en iets later een goede mogelijkheid voor Gervane Kastaneer als hij het strafschopgebied in dribbelt en een paar man uitspeelt alleen hij vergeet te schieten.

Daar blijft het bij in de eerste helft en zo gaan beide ploegen met een verdiende 1-0 voorsprong van PEC Zwolle rusten.

Willem II heeft een wissel toegepast in de rust en is Ringo Meerveld in de kleedkamer achter gebleven en is vervanger door Gorkem Saglan.

Thomas van den Bekt krijgt ook de twijfelachtige eer om de eerste gele kaart te krijgen van de wedstrijd als hij in de 54ste minuut Gorkem Saglan opzichtig vasthoud.

Willem II trainer Fred Grim wisselt in de 61ste minuut nog maar eens 2x en brengt Elton Kangangu en Vincent Schippers voor Derrick Köhn en Nikolaso Michelis en direct daarna krijgt Rico Strieder de 2e gele prent van de wedstrijd.

In de 69ste minuut frustratie bij Ché Nunnely van Willem II als hij heel dom stevig doorhaalt op de benen van Mustafa Saymak want hem dus een gele kaart oplevert.

In de 75ste minuut us het Oussama Darfalou die bijna op de achterlijn de bal wil voorgeven maar de bal komt zo scherp voor dat de keeper hem met moeite over de lat kan tikken. Willem II wisselt nog maar een keer en brengt Argyris Kampetsis voor aanvoerder Pol Llonch.

In de 78ste minuut is het PEC Zwolle dat een ingooi krijgt en Mees de Wit gooit de bal op Oussama Darfalou en die past de bal breed op Thomas van den belt en die haalt uit en de bal vliegt zo maar binnen en zo staat het 2-0.

In de 81ste minuut gaat Dick Schreuder een drievoudige wissel toepassen en hij brengt Daishawn Redan, Kenneth Paal en Elikia Mbinga voor Rico Streder, Gervane Kastaneer en Mustafa Saymak, die een prima wedstrijd speelde daar op het Zwolsche middenveld.

De grooste kans in de 2e helft krijgen de bezoekers als in de 84ste minuut Gorkem Saglan de bal net naast schiet. Voor de rest zijn de Tilburgers niet of nauwelijks voor de goal van Kostas Lamprou geweest.

Willem II wisselt nog maar eens voor de 5e keer en brengt nog Dries Saddiki voor Godfried Roemeratoe. Er komen dan 4 minuten extra tijd bij maar aan de stand veranderd niks. PEC Zwolle wint de 2e wedstrijd van het seizoen en zal nu wel blij zijn dat de KNVB deze wedstrijd niet uitgesteld heeft want de punten blijven in Zwolle en zo doet de ploeg goede zaken in de strijd tegen degradatie en men kan nu afwachten en kijken wat de concurrentie doet dit weekend.