Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle wint de belangrijke wedstrijd van Fortuna Sittard.

Een echte degradatiekraker vanavond in Sittard als Fortuna Sittard en PEC Zwolle de degens kruisen. Het verschil op de ranglijst is 2 punten in het voordeel van Fortuna en die hebben nog een wedstrijd tegoed. Wil PEC Zwolle echt de aansluiting houden is winst geboden vanavond.

De namen van beide ploegen:

Screenshot_20220306-200757_Twitter    Screenshot_20220306-191548_Twitter

20220306_200226

Scheidsrechter hedenavond is Serdar Gözübüyük en om 4 minuten over 8 mocht PEC Zwolle de wedstrijd in gang zetten. In het eerste kwartier valt er niet veel te melden op wat speldenprikjes na van beide kanten maar echte kansen zijn er niet.

20220306_200302

In de 10e minuut komt Paul Gladon goed weg want hij komt met gestrekt been en de noppen vooruit in op de enkel van Bram van Polen en een gele kaart was hier op zijn plaats geweest. In de 24ste minuut eindelijk eens iets van gevaar voor een goal als Pelle Clement met een lange bal wordt weggestuurd en de bal voorgeeft en waar Daishwan Redan een schietkans krijgt maar die wordt geblokt en daarna krijgen Mees de Wit en weer Daishawn Redan een schietkans maar weer worden de schoten geblokt. Het spel gaat dan wel op en neer en het wordt iets leuker om naar te kijken, zonder goed voetbal maar puur dat beide ploegen op veel inzet spelen.

In de 31ste minuut de grootste kans voor de thuisploeg als eerst Deroy Duarte een man teveel wil passeren in de 16 meter van PEC Zwolle waardoor de verdediging kan ingrijpen en direct daarna is het Zian Flemming die soleert door de defensie maar zijn schot is te zwak en daarom een makkelijke prooi voor Kostas Lamprou.

Mees de Wit krijgt in de 42ste minuut een gele kaart na een pittige overtreding op Paul Gladon. Direct daarna krijgt diezelfde Palu Gladon de kans op de 1-0 als hij een voorzet van Dimitrios Siovas vrij kan inkoppen maar hij kopt de bal recht op Kostas Lamprou die daardoor de inzet makkelijk kan pakken. Daar komt PEC Zwolle goed weg. Er komen dan twee minuten extra tijd bij in de eerste helft en in die minuten gebeurt er niks meer en zo gaan beide ploegen met de 0-0 naar de kleedkamer.

Screenshot_20220306-202703_Twitter

De eerste kans na rust is voor PEC Zwolle als Mees de Wit er op links vandoor gaat en een prima voorzet geeft die ingekopt kan worden door Oussama Darfalou maar hij kopt de bal net voorlangs.

In de 61ste minuut gaat Fortuna wisselen en haalt Paul Gladon naar de kant en brengt Lisandro Semedo. In de 64ste minuut lijkt Charlison Benschop Fortuna Sittard naar een voorsprong te schieten als hij wegdraait in de 16 meter en in de korte hoek raak schiet maar de vlag was omhoog gegaan voor buitenspel en de VAR kijkt er naar en oordeelt dus buitenspel. Niet voor Benschop maar iets eerder in de aanval. Fortuna zet wel meer aan en is de iets betere ploeg in de tweede helft en PEC Zwolle komt niet veel het middenveld meer over. In de 72ste minuut eindelijk weer eens gevaar van de bezoekers als Yuta Nakayama opstoomt en te lang wacht om de in de 16 meter geheel vrijstaande Oussama Darfalou inspeelt zodat hij niet meer kan schieten, dit was echt een grote kans.

Direct daarna gaat Dick Schreuder wisselen en dan komen Gervane Kastaneer, Sai van Wermeskerken en Kenneth Paal voor Pelle Clement, Mustafa Saymak en Djavan Andersson en direct na de wissels een heerlijke situatie in de Limburgse 16 meter als na elkaar Gervane Kastaneer, Mees de Wit en Kenneth Paal goede schietkansen krijgen maar iedere keer worden de schoten geblokt, met of zonder arm. In de 76ste minuut krijgt Daishawn Redan een grote schietkans maar weer mis maar een minuut later is het dan eindelijk raak als Daishwan Redan nog gelooft in een bal die achter lijkt te gaan en de bal nog voor krijgt en dan is het Oussama Darfalou die vallend de bal binnenkopt, 0-1. Bij het binnenkoppen wordt Darfalou goed geraakt op het hoofd door zijn tegenstander en heeft dan direct een grote bult op zijn hoofd.

Na de wissels van Schreuder neemt PEC Zwolle het heft in handen in de wedstrijd. Fortuna gaat dan risico nemen en brengt aanvaller Jordan Botaka voor verdediger Andreas Samaris. Zian Flemming krijgt in de 82ste minuut een gele kaart na een overtreding op Kenneth Paal. Gervae Kastaneer krijgt in de 83ste minuut nog een gele kaart nadat hij een overtreding maakte en een vrije trap tegen kreeg en dan de bal wegschopt. Een hectische slotfase wacht.

Sjors Ultee brengt nog maar een aanvaller in de vorm van Tijjani Noslin voor Ben Rienstra en PEC Zwolle brengt nog Rico Strieder voor Daishawn Redan. Fortuna doet er alles aan om de gelijkmaker te forceren en PEC Zwolle heeft het zwaar maar blijven nog op de been. Er komen dan 5 minuten extra tijd bij dus nog 5 minuten billen knijpen voor de Zwolle fans. Siemen Voet komt bij PEC Zwolle nog binnen de lijnen voor Thomas van den Belt. Extra kopkracht achter in de Zwolsche defensie. In de 5e minuut van de extra tijd krijgt invaller Tijjani Noslin nog een kopkans maar hij kopt voorlangs. Na 5,5 minuut extra tijd fluit Serdar Gözübüyük voor het einde van de wedstrijd en wint PEC Zwolle deze hele belangrijke wedstrijd met 0-1 en verlaat het de laatste plaats in de eredivisie en draagt die over aan Fortuna Sittard, dat nog wel een wedstrijd moet inhalen. PEC Zwolle wint dus zijn 3e uitwedstrijd van de 4 in 2022.