Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle winst belangrijke wedstrijd in Waalwijk

Wat een belangrijke wedstrijd vanavond voor de mannen van Dick Schreuder. RKC Waalwijk – PEC Zwolle. De nummers 14 en 17 van de ranglijst tegen elkaar met een verschil van 5 punten in het voordeel van RKC Waalwijk. Willen de mannen uit Zwolle nog iets betekenen zullen ze de drie punten mee moeten nemen naar Zwolle. Maar liefst zes bussen met supporters zijn afgereisd naar Waalwijk dus aan de steun zal het niet liggen.

De opstellingen:

Screenshot_20220423-193558_Twitter     Screenshot_20220423-193552_Twitter

Scheidsrechter is hedenavond Jeroen Kamphuis.

In de 9e minuut een grote kans voor PEC Zwolle na een voorzet van Kenneth Paal op Gervane Kastaneer en die tikt de bal onder keeper Etienne Vaessen door maar die met de bal met zijn kont en zo blijft de bal onder hem liggen en kan hij de bal oppakken. Een paar minuten later gevaar aan de andere kant als Stokkers een goede voorzet geeft op Ayman Azhil maar de middenvelder schiet de bal net over de lat en direct daarna Is het Stokkers die een voorzet van Said Bakari bijna kan binnenglijden.

In de 16e minuut is het raak en komen de gasten op voorsprong als via de linkerkant doorkomt en Kenneth Paal een voorzet geeft waar Daishwan Redan over de bal stapt en Djavan Andersson de bal teruglegt op Thomas van den Belt en die schiet de 0-1 binnen. Dan is het even spannende voor de Zwollenaren want de VAR kijkt of Gervane Kastaneer een overtreding zou hebben gemaakt in aanloop naar de goal maar na lang kijken blijft de goal staan, 0-1.

Screenshot_20220423-202708_Twitter

Een paar minuten later is het weer RKC met een doelpoging als na een vlotte combinatie tussen Richard van der Venne en Ayman Azhil laatstgenoemde kan uithalen maar Kostas Lamprou is paraat. Direct daarna moet RKC al wisselen als Jens Odgaard met een blessure het veld moet verlaten en Michiel Kramer voor hem in de plaats komt.

In de 29ste minuut is het weer raak als het spel weer stil gelegd gaat worden als vanuit het fanatieke RKC fans weer bekers op het veld gegooid worden. Onbegrijpelijk dat dit steeds moet. Hier wordt je toch moedeloos van?

Daarna krijgt PEC Zwolle controle over de wedstrijd en hebben ook het meeste balbezit maar echte grote kansen creëren is anders wat.

In de 41ste minuut de eerste gele kaart van de wedstrijd en die valt ten deel aan Shawn Adewoye nadat hij Pelle Clement onreglementair vastpakt. Er komen in de eerste helft 4 minuten bij en in de tweede minuut van de extra tijd is het via een paar korte combinaties Richard van der Venne die een grote kans krijgt om de gelijkmaker binnen te werken maar hij schiet recht op Kostas Lamprou af. Gescoord wordt er niet meer en zo gaan beide ploegen met de 0-1 naar binnen.

20220423_205310

Twee ongewijzigde teams betreden na rust het speelveld. In de tweede minuut na rust gaat Daishawn Redan de 16 meter binnen en wordt gevloerd door Ahmed Touba en de scheidsrechter geeft Redan geel voor een schwalbe maar dan wordt de scheidsrechter terug gefloten door de VAR en krijgt PEC Zwolle terecht een strafschop. Bram van Polen mag het vonnis vellen en dat doet hij bekwaam en schiet de strafschop onberispelijk hoog in de hoek binnen en dan staat PEC Zwolle op 0-2. Mees de Wit gaat dan naar de kant en voor hem komt Sai van Wermeskerken binnen de lijnen.

Screenshot_20220423-212200_Twitter

Michiel Kramer krijgt dan in de 52ste minuut een gele kaart als hij tegen Kostas Lamprou aanloopt als de keeper de bal snel wil uitspelen. Rico Strieder komt dan binnen de lijnen voor de geblesseerd geraakte Oussama Darfalou.

Trainer Joseph Oosting is dan blijkbaar niet tevreden en gaat een drievoudige wissel toepassen in de 60ste minuut. Zo gaan Richard van der Venne, Ayman Azhil en Alexander Büttner naar de kant en komen Ilias bel Hassani, Roy Kuijpers en Yassin Oukili binnen de lijnen.

In de 65ste minuut een echte grote kans voor de thuisploeg als Finn Stokkers een prachtige pass geeft op Michiel Kramer en tussen twee verdedigers van PEC in kan hij de bal aannemen en schieten maar hij schiet recht op Kostas Lamprou af.

RKC neemt de wedstrijd dan in handen en proberen echt iets aan de achterstand te doen en PEC Zwolle is veroordeeld tot verdedigen. In de 75ste minuut weer een aanval van PEC Zwolle waar aan het einde van de aanval Pelle Clement zich ontworsteld van Yassin Oukili en uit kan halen maar Etienne Vaessen kan de bal pakken. Een paar minuten later krijgt RKC weer een mogelijkheid als Roy Kuijpers vanaf rechts de bal voor geeft op de inkomende Michiel Kramer maar die zijn schot gaat over de goal. Vernon Anita gaat er dan uit en komt de 5e nieuwe speler bij RKC binnen de lijnen Lennerd Daneels. Een aanvaller voor een controleur en dat bekent een slotoffensief van de thuisploeg.

Dick Schreuder wisselt dan ook nog en haalt Pelle Clement en Gervane Kastaneer naar de kant en brengt een debutant binnen de lijnen in de persoon van Thomas Beelen en ook Eliano Reijders komt erin. Er komen dan vijf minuten extra tijd bij en daarin moeten de Zwollenaren stand houden en dat gaat ze gewoon lukken en pakken zo drie kostbare punten in Waalwijk en stijgen daarmee uit de gevarenzone en stijgen naar plaats 15.