Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Pec Zwolle wil stagiaire Youri Koelwijn houden.

Verdediger Youri Koelewijn speelde het vorig jaar nog in de Tweede Divisie bij Spakenburg maar nu wil PEC Zwolle hem graag hebben. Hij liep stage bij PEC Zwolle en dat is blijkbaar zo goed bevallen dat de club hem nu vast wil leggen. 

De in Baarg geboren 22-jarige verdediger liep stage bij de Zwollenaren en trainde mee en speelde zelfs een paar oefenwedstrijd mee en kreeg goed nieuwes te horen. Tegen het Noorhollands Dagblad zei Koelewijn 'Ik heb zaterdag een evaluatiegesprek gehad en daar kwam uit dat ze tevreden over me zijn en me graag willen vastleggen", "In het begin was het aanpoten, je traint ineens zes dagen in een week en bent fulltime met voetbal bezig. Maar ze zagen dat ik me echt aanpaste aan het niveau."

Voor hij hij tekent bij PC Zwolle moeten beide clubs tot een akkoord komen en moet hij zelf ook nog tot een akkoord komen met PEC Zwolle. Hij zegt daarover "Ik heb nog een contract bij Spakenburg, dus de clubs zullen eruit moeten komen", vertelt hij. "Voor mij is dit allemaal nieuw, ik heb niet eens een zaakwaarnemer. Mijn vader en mijn oude baas staan me bij. Ik laat het rustig op me afkomen en zie wel wat er gebeurt."

Als hij inderdaad de overstap maakt, zal het leven van Koelewijn op zijn kop komen te staan. "Ik studeer, werk daarnaast twintig uur, woon nog thuis en voetbal in het eerste bij mijn cluppie, met mijn vrienden. Best eng om dat op te geven." Hij is zich er echter van bewust dat hij deze kans misschien maar één keer krijgt. "PEC is écht een grote club, met een mooi stadion en een geweldige aanhang. Ik droomde er als kind altijd al van om profvoetballer te worden en nu dient die mogelijkheid zich aan. Dan zou je wel gek zijn als je die laat schieten."