Nieuws

Pec Zwolle wil Max de Waal naar Zwolle halen?

Eerder viel de naam Oussama Darfalou als nieuwe spits van PEC Zwolle maar nu gaat de club zich mogelijk versterken met de topscorer van Jong Ajax Max de Waal (19). Volgens De Telegraaf is de spits op weg naar Zwolle.

Volgens get medium is 'de kans groot' dat De Waal het seizoen afmaakt bij PEC Zwolle. De nummer achttien van de Eredivisie is met Ajax in gesprek over een huurperiode van een half jaar. Ajax stelt als voorwaarde dat De Waal zijn contract met minimaal een jaar verlengt. De negentienjarige aanvaller ligt tot medio 2023 vast in Amsterdam.

Max de Waal was in de jeugdopleiding een aanvallende middenvelder, maar Jong Ajax trainer John Heitinga maakte van hem een spits. Dat pakt goed uit: De Waal speelde in twintig van de twintig wedstrijden en kwam negen keer tot scoren in de Keuken Kampioen Divisie.

Het is geen geheim dat PEC dringend behoefte heeft aan een doelpuntenmaker. In achttien wedstrijden vonden de Zwollenaren slechts negen keer het doel, het minste van alle Eredivisie-clubs. Deze week viel ook de naam van Vitesse-spits Oussama Darfalou.