Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle weer stapje dichterbij promotie

Het kan bijna niet meer mis gaan. Na een jaar afwezigheid dat PEC Zwolle terugkeert in de eredivisie. Gisteren nam het weer een grote stap in die richting door met 2-0 te winnen van Telstar. Grote man aan Zwolle kan want de naar Feyenoord vertrekkende Thomas van den Belt die beide goals voor zijn rekening nam. Wat zal PEC Zwolle hem gaan missen straks.

De wedstrijd stond in het teken van de bevrijding van Zwolle, 78 jaar geleden. Met een indrukwekkende opkomst van veteranen, gecombineerd met trommel en doedelzak, werd de bevrijding door de Canadese militair Leo Major herdacht.

In de eerste helft was er veelvuldig balbezit voor de mannen van Dick Schreuder maar de mannen van Mike Snoei kwamen er ook regelmatig gevaarlijk uit maar Jasper Schendelaar was niet te passeren vanavond.

De meeste kansen waren voor de thuisploeg. Thomas van den Belt was de man die het bal opende als hij in de 22ste minuut een vrije trap keurig in de kruising krult, 1-0.

Davy van den Berg kwam oog in oog te staan met doelman Ronald Koeman maar zijn poging in de korte hoek verdween naast het Telstar doel. Met de 1-0 stand gingen beide ploegen rusten.

In de tweede helft was de thuisploeg ook de betere ploeg en kreeg het kansen om de voorsprong te verdubbelen. Lennart Thy knalde op de paal en Thomas van den Belt kreeg een kans en Haris Medunjanin vond Ronald Koeman met een geweldige redding op zijn weg.

In de 65ste minuut moest de zoon van onze bondscoach toch capituleren als wederom Thomas van den Belt na een assist van Bart van Hintum de 2-0 binnenschoot. Na deze tweede goal kreeg de ploeg nog kansen voor meer treffers maar die bleven uit en zo bleven de drie punten in Zwolle.

Nu kunnen alle Zwollenaren uitkijken naar zondagmiddag want als ADO Den Haag hun thuiswedstrijd wint van Almere City dan kan PEC Zwolle een feestje vieren want dan is promotie een feit. Wint Almere City dan kan PEC Zwolle volgende week vrijdag promoveren als het op bezoek gaat bij Almere City. Een gelijkspel is dan voldoende.

Scheidsrechter: Richard Martens

Gele kaarten: Van den Belt, Fontana (PEC Zwolle), Oude Kotte (Telstar)

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Huiberts, Van Polen (89. Chirino), Beelen (80. Kersten), Van Hintum, D. van den Berg, Van den Belt, Thomas (71. Fontana), Medunjanin, Taha (72. Kastaneer), Thy (71. Vellios)

Opstelling Telstar: Koeman, Apau, Aktas, Bensabouh (62. Plet), Giousis (62. Mcintosch-Buffonge) , Overtoom (89. Mulder), Kruiver (76. Seedorf), Min (76. Van den Heerik), Najah, Oude Kotte, Turfkruier