Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle verslaat concurrent met duidelijke cijfers

Wedstrijden van PEC Zwolle staat dit seizoen dikwijls garant voor doelpunten en spektakel. Het thuisduel met FC Eindhoven past naadloos in dit rijtje. Het spel golft op en neer, met de Zwollenaren als glorieuze overwinnaar: 5-2. Het levert – in ieder geval voor even – weer de tweede plaats op in de Eerste Divisie.

Weer Taha

Met opnieuw een uitverkocht MAC3PARK Stadion ging PEC Zwolle op jacht naar een doelpunt. Die kwam er al snel, na nog geen zeven minuten om precies te zijn. En net als vorige week in Oss was het Younes Taha die het eerste doelpunt van de avond maakte. Scheidsrechter Robin Gansner nam het juiste besluit om voordeel te geven bij een overtreding op Jordy Tutuarima. Daardoor kon Taha zo opstomen en de bal achter Eindhoven-keeper Nigel Bertrams schuiven: 1-0. Lang mochten de mannen van Dick Schreuder niet genieten van de voorsprong. Jasper Dahlhaus ontsnapte al snel aan de aandacht en klopte Jasper Schendelaar.  

Eindhoven knokt zich opnieuw terug

Ook de bezoekers moesten snel daarna een tegenvaller incasseren. Thomas van den Belt had een schitterende steekbal in petto op Luis Görlich. De Duitse rechterflankspeler ontsnapte aan de aandacht van zijn bewaker en omspeelde Bertrams: 2-1. Na die doelpuntrijke eerste twintig minuten verveelde het duel geen moment. PEC had veelvuldig de bal en kwam ook dreigend in de buurt van het Eindhovense doel. Maar in de laatste fase ontbrak net de afstemming. In de rust werd aanvoerder Bram van Polen (ziek) eraf gehaald, Daijiro Chirino was zijn vervanger. PEC ging op jacht naar de 3-1, maar moest al snel de gelijkmaker incasseren. Spits Lamine Diaby-Fadiga werkte een voorzet vanaf de rechterkant prima binnen achter de kansloze Schendelaar: 2-2.

Zwolle slaat genadeloos toe

Wat volgde was een behoorlijk rommelige fase waarin er vooral ingegooid werd. Die fase werd echter met een fantastische vrije trap van Bart van Hintum afgesloten. De captain, hij nam de band over van Van Polen, schoot de bal langs iedereen heen het doel in. Nog geen twee minuten later kon stadionspeaker Marco ten Kate alweer zijn stem laten overslaan. Taha schoof de bal binnen na een prima voorzet van Lennart Thy: 4-2. Daarna speelde PEC het duel gecontroleerd uit, tot het toetje in de laatste minuut. Invaller Samir Lagsir, die vorige week na lang blessureleed zijn rentree maakte, kon opstomen richting het doel van Bertrams. Hij schoot de bal tegen de touwen, waarna het feest opnieuw kon losbarsten. 

Volgende week zaterdag sluit PEC Zwolle het eerste blok van de competitie af met een bezoek aan Breda. De uitwedstrijd tegen NAC Breda begint om 21:00 uur. 

PEC Zwolle – FC Eindhoven: 5-2 (2-1). 

Toeschouwers: 14.000 

Scheidsrechter: Gansner 

Gele kaarten: Peijnenburg en Brym (FC Eindhoven) 

 

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Görlich (71. Kersten), Van Polen (46. Chirino), R. van den Berg, Van Hintum, Tutuarima (86. Vellios), Van den Belt, D. van den Berg, Mrkonjic (58. Lagsir), Taha (71. Zitman), Thy 

 

FC Eindhoven: Bertrams, Amevor, Pepijnenburg, Bogaers (83. Kestens, Dahlhaus, Van Doorm (77. Kökcü), Diaby-Fadiga (77. Bannis), De Keersmaecker (71. Azzagari), Rottier (83. Janssen), Brym, Persyn 

 

Scoreverloop: 

7. Taha 1-0 

13. Dalhaus 1-1 

19. Görlich 2-1 

49. Diaby-Fadiga 2-2 

64. Van Hintum 3-2 

66. Taha 4-2 

90. Lagsir 5-2