Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle verliest weer de IJsselderby

20220403_121549     20220403_121357     20220403_121225

Danny Makkelie was de scheidsrechter hedenmiddag bij de IJsselderby. Een prachtige affiche.

De namen van vanmiddag:

Screenshot_20220403-124817_Twitter     Screenshot_20220403-112131_Twitter

GA Eagles mocht de wedstrijd in gang zetten en kreeg in de 2e minuut een mogelijkheid als Isac Lidberg diep wordt gestuurd alleen zijn inzet is te zwak om tot succes te kunnen komen. Een zestal minuten later waren weer de gasten uit Deventer gevaarlijk als Ogechika Heil onverwachts de bal in de korte hoek probeert te schieten maar Kostas Lamprou heeft een antwoord. Direct daarna vanuit de toegekende corner een messcherpe Zwolle counter die via een voorzet van Kenneth Paal komt bij Djavan Anderson en die schiet de bal op de lat, wat een kans en wat een lekker begin van de wedstrijd.

In de 28ste minuut de grootse kans in de wedstrijd en die is voor GA Eagles als op rechts Mats Deijl erdoor komt en de bal voorgeeft op Isac Lidberg en die moet eigenlijk de voorsprong binnen koppen voor de Eagles maar op een paar meter voor de goal kopt hij de bal naast. Opvallend in de wedstrijd is dat tot op dat moment veel spelers moeite hebben met de grasmat want glijden vaak uit.

Er komt dan een minuut extra tijd bij in de eerste helft die heel spectaculair begon in het eerste kwartier maar daarna afvlakte. PEC Zwolle had het meeste balbezit in deze eerste helft maar beide ploegen creëerden te weinig echte kansen.

20220403_131733

Twee ongewijzigde teams betraden het speelveld na rust. Nu maar hopen op meer spektakel in de tweede helft want een echte derby is het qua spel nog niet.

De eerste kwartier gebeurt er niet veel of het moeten de blauwe rookpluimen zijn die het stadion in blauw rook zet. Scheidsrechter Makkelie legt het spel even stil en zo kan PEC Zwolle ook gaan wisselen en brengt het Slobodan Tedić, Luka Adzić en Gervane Kastaneer voor Pelle Clement, Djavan Anderson en Maikel van der Werff.

20220403_133714

Nadat het spel even heeft stil gelegen eindelijk een kans voor de thuisploeg als Daishwan Redan zo maar door de defensie snelt alleen zijn schot is helaas niet goed genoeg. GA Eagles gaat dan ook wisselen en gaat Ogechika Heil eruit en komt Boyd Lucassen in de ploeg.

In de 70ste minuut lijkt de thuisploeg op voorsprong te komen na een voorzet van Luka Adzić die weggewerkt kan worden en de bal voor de voeten komt van Sai van Wermeskerke en die schiet snoeihard op de paal en in de rebound schiet Gervane Kastaneer de bal tegen de touwen ……………… maar hij staat buitenspel. PEC Zwolle geeft alles om deze wedstrijd naar zich toe te trekken en creëren kans na kans nu. GA Eagles komt er nauwelijks meer uit door het druk zetten van de thuisploeg.

In de 78ste minuut gaat GA Eagles nog eens wisselen en brengt het Marc Cardona voor spits Isac Lidberg. Wat men ook probeert PEC Zwolle een doelpunt maken is lastig en dat met zoveel aanvallers in de ploeg. Ook Eliano Reijnders komt nog in de ploeg voor Sai van Wermeskerken.

Als je dan ziet dat je zelf niet scoort krijgt de tegenstander nog een kans en die krijgen ze, in de 90ste minuut geeft Iñigo Cordoba de bal te hard op Ragnar Oratmangoen anders had die vrij voor de keeper gestaan en dan komen er 7 minuten extra tijd bij en daarin gaan de Eagles nog eens wisselen en brengt het Jay Idzes voor Mats Deijl.

In de 93ste minuut krijgen de gasten een ingooi en die beland bij Phillipe Rommens en die bedenkt zich niet en haalt van een meter of 18 uit en de bal verdwijnt over Kostas Lamprou in de hoek en tegen de verhouding in komt GA Eagles uit het niets op 0-1.

PEC Zwolle geeft dan nogmaals alles maar tot scoren komt het niet en zo gaat voor de 2e keer dit seizoen de IJsselderby verloren door PEC Zwolle. Grote zorgen moet men zich maken in Zwolle want met nog een programma voor de boeg waarin met nog Ajax, AZ en PSV treft wordt handhaven helaas erg moeilijk.