Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle verliest ook de laatste wedstrijd van 2021

Op deze dinsdag de 21ste December de laatste wedstrijd van Vitesse en PEC Zwolle in 2021 en nog wel tegen elkaar in het Gelredome. Vitesse dat uiteraard in goede moed was na het bericht de afgelopen week dat men doorgaat in Europa en PEC Zwolle zit nog steeds in zwaar weer. Hoe zou het vanavond gaan tussen beide ploegen.

Opstelling Vitesse

Jeroen Houwen

Danilho Doeki, Riechedly Bazoer, Jacob Rasmussen

Eli Dasa, Matúš Bero, Sondre Tronstad, Daan Huisman, Maximilian Wittek

Loȉs Openda, Nikolai Frederiksen

Bank: Markus Schubert, Eric Verstappen, Tomas Hajek, Enzo Cornelisse, Million Manhoef, Yabb Ghobo, Toni Domgjoni, Patrick Vroegh, Julian Vonmoos, Romaric Yapi, Thomas Buitink

Opstelling PEC Zwolle

Kostas Lamprou

Eliano Reijnders, Bram van Polen, Yuta Nakayama, Siemen Voet, Mees de Wit

Rico Strieder, Thomas van den Belt. Mustafa Saymak

Slobodan Tedić, Luka Adzić

Bank: Mike Hauptmeijer, Jasper Schendelaar, Rav van den Berg, Gabi Caschili, Pelle Clement, Leandro Fernandes, Ryan Koolwijk, Samir Lagsir, Chardi Landu,

Elikia Mbinga, Gervae Kastaneer.

Pol van Boekel was de scheidsrechter voor deze wedstrijd en om iets na kwart voor 7 mocht Vitesse de wedstrijd in gang zetten.

Het eerste opzienbare in de wedstrijd was in de 6e minuut als Siemen Voet een harde tackle maakt op Loȉs Openda en dat kost de Zwollenaar een gele kaart. Drie minuten later krijgt Riechedly Bazoer een gele kaart na een pittige overtreding op Luka Adzić en vanuit die aanval kan Slobodan Tedić schieten maar dat schot kan naast getikt worden door Jeroen Houwen. Ui die corner kunnen de gasten via Thomas van den Belt dreigend worden maar verder niets.

PEC Zwolle begint beter aan de wedstrijd en zet veel druk op de tegenstander en heeft ook veel meer balbezit. Kansen kunnen beide ploegen nog niet creëren in de eerste 25 minuten maar wel veel strijd leggen beide ploegen in hun spel.

In de 30ste minuut de eerste keer dat Vitesse gevaarlijk wordt als Matúš Bero Loȉs Opendan wegstuurt en die gaat het dul aan met Bram van Polen en de Vitesse speler is iets sneller en kan schieten maar de bal gaat voorlangs.

Na het half uur kruipt Vitesse wat meer uit hun schulp en gaat ook mee aanvallen en zet PEC Zwolle nu onder druk.

PEC Zwolle was in de 44ste minuut nog zeer dreigend als Thomas van Belt uithaalt van een meter of 18 maar het schot was erg slap en bijna kon Siemen Voet in de 16 de bal nog van richting veranderen maar hij kwam net tekort anders had het echt gevaarlijk kunnen worden. In de laatste minuut is het PEC Zwolle dat weer ten aanval trekt en Mustafa Saymak de bal meegeeft aan Mees de Wit en die de bal via Luka Adzić weer in balbezit komt en de bal teruggeeft op Mustafa Saymak en die schiet met links de 0-1 binnen. Een mooie Zwolsche aanval en de voorsprong maar ……………………….. dan komt de VAR in actie en dan blijkt het buitenspel te zijn in aanloop naar de treffer en dan blijft het dus 0-0. Luka Adzić stond een paar millimeter buitenspel. Dat kan er ook nog wel bij voor PEC Zwolle. Zo gaan beide ploegen dan met 0-0 rusten.

Twee ongewijzigde teams gingen beginnen aan de 2e helft. Binnen 2 minuten was het raak in de 2e helft als Thomas van den Belt de bal verkeerd terugspeelt en de bal komt bij Nikolai Frederiksen en die stuurt Loȉs Openda weg en alleen voor Kostas Lamprou maakt hij geen fout en scoort de 1-0.

In de 54ste minuut een mooie schietkans voor Maximilian Wittek maar zijn volley gaat net voorlangs.

In de 50ste minuut krijgt Nikolai Frederiksen een gele kaart en 5 minuten later is het Mustafa Saymak die een gele prent krijgt. In de 61ste minuut is het Thomas van den belt die een gele kaart krijgt voor vasthouden van Loȉs Openda.

Vijf minuten later laat PEC Zwolle weer wat zien als het Bram van Polen is die op doel kopt maar ook die bakl gaat voorlangs en direct draan is het Jeroen Houwen die Eliano Reijnders van scoren af houd.

In de tegenaanval moet het 2-0 worden als Loȉs Openda 1 op 1 komt met Kostas Lamprou maar de keeper stopt de inzet met de voet.

Daarna is het PEC Zwolle die gaat wisselen en zijn het Bram van Polen, Mustafa Saymak en Rico Strieder die eruit gaan en komen Rav van den Berg, Pelle Clement en Elikian Mbinga die het veld betreden.

In de 71ste minuut ook vers bloed bij Vitesse als Patrick Vroegh erin komt voor Nikolai Frederiksen. Een minuut later is het Richedly Bazour die de bal zo maar in de handen pakt omdat hij denkt dat hij een vrije trap krijgt maar dat is jiet zo. Vreemd dat Pol van Boekel hier geen geel, en dus een 2e gele kaart aan Bazour geeft.

Richedly Bazour gaat dan in de 78ste minuut naar de kant en voor hem in de plaats komt Tomas Hajek in de toch levendige 2e helft waarin Vitesse de overhand heeft.

Ook invaller Patrick Vroegh krijgt nog geen voor vasthouden van krijgt nog geel voor vasthouden van Yuta Nakayama  en PEC Zwolle gaat dan weer wisselen en  brengt Samir Lagsir voor Luka Adzić en Gervae Kastaneer voor Thomas van den Belt. Vaak zien we in de wedstrijden tegenwoordig meer wissels als goal want ook Vitesse gaat weer wisselen en brengt Thomas Buitink nog in het veld voor Daan Huisman,

PEC Zwolle gaat dan nog voor een slotoffensief maar echte kansen kan de ploeg nog niet creëren en dan komen er vier minuten extra tijd bij.

Weer is het Loȉs Openda is het die de wedstrijd kan beslissen in de eerste minuut van de extra tijd als hij samen met Rav van den Berg op Kostas Lamprou afgaat en hij probeert zijn tegenstander uit de kappen en te schieten maar de tegenstander kan het schot blokken en vlak voor het scheiden van de markt is het Tomas Hajek die nog een kans krijgt maar hij schiet recht op Kostas Lamprou op en daar blijft het bij en wint Vitesse deze wedstrijd. Niet goed spelen en toch winnen is ook klasse en PEC Zwolle had minimaal een puntje verdient. Zo blijft het teleurstellend voor PEC Zwolle en gaan we zien hoe het na de winterstop gaat.