Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle verliest onverdiend van Feyenoord

Screenshot_20220306-124455_Instagram

Om kwart voor 5 vandaag mochten PEC Zwolle en Feyenoord tegen elkaar in het strijdperk treden in het Mac3Park Stadion in Zwolle. Na de eerder op de dag overwinning van Fortuna Sittard op Willem II staat PEC Zwolle weer als laatste op de ranglijst dus winst is noodzakelijk voor de Zwollenaren maar of dat makkelijk is tegen het deze week in Europa prima presterende Feyenoord is maar de vraag. Bij Feyenoord zal het vertrouwen groot zijn na het resultaat van de afgelopen week.

De namen van beide teams:

Screenshot_20220313-154530_Twitter     Screenshot_20220313-154428_Twitter

Martin van den Kerkhof is de leidsman vandaag in Zwolle en hij geeft om kwart voor 5 de wedstrijd vrij. In de 4e minuut lijkt Feyenoord op 0-1 te komen door Cyriel Dessers als hij een voorzet van Reiss Nelson binnen werkt maar staat dan buitenspel. Deze treffer wordt dus terecht afgekeurd.

In de 7e minuut is de eerste kans in de wedstrijd voor de thuisploeg als Ouassana Darfalou alleen op keeper Marciano afkan en dan de bal op de keeper schiet. Wat een kans was dit.

In de 13e minuut de volgende kans als Orkun Kökcü de bal speelt naar Reiss Nelson en die kan bijna vrij doorlopen en tussen twee verdedigers in kan hij schieten maar zijn schot is veel te slap dus een eenvoudige prooi voor Kostas Lamprou. Direct daarna krijgt Thomas van den Belt de eerste gele kaart van de wedstrijd na een handsbal. Na een minuut of 20 neemt Feyenoord het heft in handen mede door het zwakke spel van de thuisploeg die op dat moment veel te slordig en te traag is en niet fel genoeg,

In de 28ste minuut gaat ineens Oussama Darfalou er bij zitten en het blijkt dat hij waarschijnlijk met een hamstring blessure niet verder kan en wordt dan vervangen door Kenneth Paal. Een opmerkelijke wissel want Dick Schreuder brengt een middenvelder/verdediger voor een spits.

In de 32ste minuut maakt de thuisploeg weer een grote fout want Maikel van der Werff levert de bal zo maar in en dan kan Cyriel Dessers om Kostas Lamprou heen gaan maar kan niet schieten want van der Werff maakt zijn fout goed en kan ingrijpen. Het is en blijft één richting verkeer en komt PEC Zwolle niet meer aan aanvallen toe maar Feyenoord creëert daarentegen veel te weinig grote kansen en mede daarom is het geen aantrekkelijk schouwspel.

In de 44e minuut een schot van Orkun Kökcü die Kostas Lamprou over kan tikken en dan komen er twee minuten extra tijd bij en in die extra tijd kan PEC Zwolle nog een aanval opzetten en kan Thomas van den Belt de bal vanaf links voorgeven en is het Maikel van der Werff die de bal breed kopt en daar is dan Bram van Polen die met links snoeihard uithaalt en de bal via de onderkant van de lat achter de lijn komt en weer het veld in stuit en dan in de scrimmage gaat de bal via Luis Sinisterra in de goal maar duidelijk is dat met het schot van Bram van Polen de bal al over de lijn is dus komt de goal op naam van de PEC Zwolle aanvoerder, 1-0. Een verassende voorsprong voor de thuisploeg bij rust.

Twee ongewijzigde ploegen komt na rust het veld op en de eerste mogelijkheid is voor de thuisploeg als Kenneth Paal de bal de 16 inspeelt op Daishawn Redan en die heeft te lang werk om de bal onder controle te brengen zodat Gernot Trauner kan ingrijpen.

PEC Zwolle begint goed aan de tweede helft en zijn meer dreigend dat de Rotterdammers. In de 54ste minuut krijgt Orkun Kökcü een gele kaart na een tackle op Kenneth Paal en dat is voor de Feyenoorder erg vervelend want hij stond op scherp en mist hierdoor de klassieker van volgende week zondag. Feyenoord gaat dan wisselen en haalt Reiss Nelson naar de kant en brengt het Patrik Wålemark binnen de lijnen. In het eerste kwartier na rust is PEC Zwolle dreigender dan Feyenoord en dat is best opvallend.

Feyenoord gaat dan nog maar eens aanvallend wisselen en brengen in de 65ste minuut Bryan Linssen en Jens Toorsntra en gaan Lutsharel Geertruida en Guus Til eruit en gaat het verder spelen met 3 verdedigers. Direct na de wissels is het uit het niets dat het 1-1 wordt als Luis Sinisterra er met de bal vandoor gaat en de bal wil voorgeven maar Yuta Nakayama veranderd de bal van richting en zo gaat de bal over Lamprou in de goal, een lucky maar die tellen ook, 1-1.

In de 71ste minuut een discutabel moment als Maikel van der Werff hands maakt en daar geel voor krijgt maar het kans ook anders worden want hij onthoud door die handsbal Bryan Linssen een scoringskans en de bank van Feyenoord protesteert heftig en Arne Slot krijgt een standje maar het blijft bij geel. Het had echt rood moeten zijn dus ongebrijpelijk waarom de scheids en de VAR het bij geel houden. De bank van Feyenoord blijft maar ,mopperen en vooral Marino Pusic is helemaal dol, vooral nadat hij de beelden heeft bekeken want Feyenoord wil gewoon ene rode kaart voor Maikel van der Werff. Direct daarna ook in Zwolle het probleem dat vuurwerk heet want een stel gekken uit het Zwolle vak gooien vuurwerk op het veld, in de 5 meter bij Feyenoord keeper Marciano en scheidsrechter van den Kerkhof stuurt iedereen naar binnen. Na een korte onderbreking wordt de wedstrijd hervat en nu maar hopen dat het rustig blijft.

De wedstrijd wordt hervat met een vrije trap voor PEC Zwolle aan de zijkant. Even later een gele kaart voor Yuta Nakayama als hij Luis Sinisterra afstopt.

In de 78ste minuut weer een lucky goal van Feyenoord als een aanval onderbroken lijkt te worden als Mees de Wit een bal onderschept maar dan uitglijd en daardoor Cyriel Dessers aanspeelt en die schiet vanuit de draai de 1-2 binnen. Dessers mag dan direct naar de kant en wordt vervangen door Marcus Pedersen. Ook PEC Zwolle gaat nog wisselen en komen Gervane Kastaneer en Slobodan Tedić voor Pelle Clement en Djavan Andersson. In de 83ste minuut kan de thuisploeg nog eens gevaarlijk worden als Mees de Wit een voorzet geeft die door Gervane Kastaneer op doel gekopt wordt maar Marciano kan net ingrijpen voordat Slobodan Tedić gevaarlijk kan worden.

Thomas van den Belt en Maikel van der Werff gaan dan in de 85ste minuut eruit en dan komen Max de Waal en Luka Adzić de aanval versterken. Alles of niets voor Dick Schreuder. Er komen dan maar 3 minuten bij en dat is heel weinig in deze tumultueuze tweede helft. PEC Zwolle gaat echt op jacht naar de gelijkmaker en het is beven voor de Feyenoord fans want de ploeg heeft het heel moeilijk. Dan komt er nog een minuut extra tijd bij door het tijd rekken van Feyenoord, Spanning ten top in deze zeer aantrekkelijke tweede helft en er gebeurt niets meer en zo wint Feyenoord zeer gelukkig deze wedstrijd en is PEC Zwolle weer de hekkensluiter in de eredivisie. Gezien de verhoudingen op het veld was een gelijkspel verdiend geweest maar de gelukkigste ploeg won vandaag.