Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle verliest onverdiend en ongelukkig van SC Heerenveen

Dat PEC Zwolle de punten hard nodig heeft staat buiten kijf en vanavond is SC Heerenveen de tegenstander. Zal het mogelijk zijn voor de mannen van Art Langerer en zullen de mannen eens op voorsprong komen in een wedstrijd want dat was nog niet gebeurt dit seizoen?

PEC Zwolle begon met de volgende elf:

Kostas Lamprou

Mark Pabai, Bram van Polen, Sam Kersten, Yuta Nakayama

Rico Strieder, Mustafa Saymak

Daishwan Redan, Dean Huiberts, Gervane Kastaneer

Slobodan Tedic

Wissels: Jasper Schendelaar, Mike Hauptmeijer, Siemen Voet, Kenneth Paal, Rav van den berg, Luka Adzic, Leandro Fernandes, Thomas van den Belt, Eliano Reijnders, Ryan Koolwijk, Chardi Landu

SC Heerenveen trainer Johnny Janssen bracht de volgende namen binnen de lijnen:

Xavier Mous

Milan van Ewijk, Sven van Beek, Ibrahim Dresevic, Lucas Woudenberg

Nicolas Madsen, Tibor Halilovic, Joey Veerman

Benjamin Nygren, Henk Veerman, Arjen van der Heide

Wissels: Jan Bekkema, Laimy Kroesen, Rami Kaib, Nick Bakker, Syb van Ottele, Rami Hajal, Hamdi Akujobi, Rodney Kongolo, Djenahro Nunumete, Anthony Musamba

Scheidsrechter hedenavond was de heer Dennis Higler en er zijn 13,655 toeschouwers aanwezig in het MAC3PARK Stadion.

In de 3e minuut van de wedstrijd direct een mooie actie van de spits van PEC Zwolle Slobodan Tedic die met een halve omhaal de bal net naast schiet.

In de 13e minuut als het Zwolse publiek applaudisseert voor scheidende voorzitter Adriaan Visser scoort bijna Gervane Kastaneer de 1-0 maar de bal ging er net niet in. PEC Zwolle komt na een minuut of 20 beter in de wedstrijd en krijgt Slobodan Tedic een kans na een voorzet van Rico Strieder maar de boomlange spits glijd de bal net naast.

Daishwan Redan krijgt tot 2x toe uit een mooie voorzet van Mark Pabai een mooie schietkans maar er zit een Fries been tussen en zo krijgt PEC een corner. Iets later schiet Kastaneer de bal ver over. SC Heerenveen heeft ook nog niet veel laten zien dus het publiek zit niet naar een hele vermakelijke wedstrijd te kijken nog.

In minuut 35 krijgt ook Heerenveen een kans als Sven van Beek de bal vanuit een corner de bal bij de 2e paal kopt maar een prima reflex van Kostas Lamprou gaat de bal naast. Drieminuten voor rust krijgt Slobodan Tedic een gele kaart als hij Sven van Beek raakt en iets later krijgt ook Yuta Nakayama een gele prent. Gervane Kastaner is nog gevaarlijk in de 45ste minuut maar komt net tekort om keeper Mous het heel moeilijk te maken en zo gaan beide ploegen met een 0-0 stand rusten.

Het begin van de 2e helft was Heerenveen gevaarlijk toen Joey Veerman de bal voorgaf alleen geen teamgenoot kon tegen de bal aanlopen en zo in het doel werken. Een paar minuten later gevaar voor de Friese goal Als Slobodan Tedic de bal aangespeeld krijgt in de 16 meter en hij kan de bal meegeven aan Daishwan Redan en dan zou die vrij voor de keeper staan maar Tedic kiest ervoor om te draaien en zelf te schieten maar dat schot was veel te slap. Een foute keuze van de spits. PEC Zwolle zet de druk er vol op bij Heerenveen en het publiek steunt de ploeg volop.

Anthony Musamba en Rami Hajal komen bij Heerenveen in de ploeg in de 61ste minuut en gaan Benjamin Nygren en Arjen van der Heide. Niet veel later staat het maar zo 0-1 als Milan van Ewijk opstoomt aan de rechterkant en de bal voorgeeft en die wordt door Bram van Polen in eigen doel gewerkt, heel ongelukkig. Maar het staat 0-1.

Leandro Fernandes en Chardi Landu komen bij PEC Zwolle in het veld voor Mustafa Saymak en Daishawn Redan in de 71ste minuut en even later komt, de eindelijk speelgerechtigde, Luka Adzic in de ploeg en gaat hij de plaats innemen van Gervane Kastaneer.

Ryan Koolwijk mag ook nog minuten maken en komt in de 86ste minuut voor Mark Pabai, een aanvallende wissel dus. Zou het nog kunnen voor PEC Zwolle, het zou verdiend zijn. Scheidsrechter Higler geeft 4 minuten extra tijd en PEC probeert echt alles maar de Friese defensie capituleert niet en zo blijft PEC Zwolle met lege handen achter.