Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle verliest oefenwedstrijd van SC Cambuur

Een interlandweekend is een prima aangelegenheid voor clubs om oefenwedstrijden te spelen. Dat deden promovendus PEC Zwolle en degradant SC Cambuur tegen elkaar en dat in de Hanzestad.

Bij SC Cambuur kregen nieuwe aanwinsten Thomas Poll en Jeremy van Mullum direct een basisplaats en bij beide teams kregen veel wisselspelers de kans om zich te bewijzen. Om 13.00 trapten beide ploegen af en vanaf het begin af aan golfde het spel heen en weer. De thuisploeg kreeg de eerste kansen maar doelman Brett Minnema moest tot twee keer toe redding brengen op Zwolsche schoten. Ook Mike Hauptmeijer werd aan het werk gezet met afstandschoten maar ook hij keerde beide schoten.
Na een korte drinkpauze kwam SC Cambuur een minuut of tien later op voorsprong als Daniël van Kaam de bal speelt op Michael Breij en die ging met enig geluk langs zijn tegenstander en schoot met links de bal binnen, 0-1. Vlak voor de rust liet PEC nog wel een enorme kans op de gelijkmaker liggen, maar was het Divaio Bobson die van zeer dichtbij het leer niet langs Brett Minnema kreeg. Zo bleef het bij de 0-1.

In de rust wisselde beide trainers enkele spelers en vooral Sjors Ultee bracht acht nieuwelingen. Doelman Daan Reiziger maakte zijn debuut in de tweede helft en o18 speler Iwan Henstra. Dezelfde Henstra kreeg de eerste mogelijkheid als zijn schuiver naar de benedenhoek maar de PEC goalie was paraat. Even later was het Vinvent Pichel die weg gestoken wordt door Milan de Koe maar één op één kon hij Mike Hauptmeijer niet passeren. Het spel blijft dan op een neer gaan maar het is SC Cambuur die nog twee kan scoren. Eerst is het Iwan Henstra die zijn debuut beloond met een doelpunt. Een minuut of tien later is het Youns el Hilali die een lage vrije trap bij de tweede paal binnen kan lopen en de eindstand op het bord zet, 0-3.

Opstelling PEC Zwolle: Mike Hauptmeijer, Christian Bos (Rodney Kroeze), Anouar el Azzouzi (Lui Görlich), Damian van der Haar, Victor Dedes (Dylan Ruward), Nick Fichtinger, Dean Huiberts, Divaio Bobson (Denzel Kuijpers), Odysseus Velanas (Mo Oukhattou), Nico Serrano (Anthony Fontana), Apostolos Vellios (Jenno Campagne)

Opstelling SC Cambuur: Brett Minnema (Daan Reiziger), Jhondly van der Meer (Gabi Caschili), Milan de Koe (Marco Tol), Leon Bergsma (Floris Smand), Thomas Poll (Sekou Sylla), Michael Breij (Vincent Pichel), Jeremy van Mullem (Daan Visser), Daniël van Kaam (Matthias Nartey), Yoram van der Veen (Iwan Henstra, Remco Balk), Tom van der Werff (Youns el Hilali), Wiebe Kooistra (Myles Veldman)