Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle verliest in leuk duel van PSV

PEC Zwolle heeft de Eredivisie, waaruit het afgelopen woensdag degradeerde, zondagmiddag afgesloten met een 1-2 thuisverlies tegen PSV. De Zwollenaren werden in een volgepakt MAC3PARK stadion massaal ondersteund door de eigen aanhang, maar konden het publiek net niet trakteren op een mooi resultaat.

Thomas Beelen mocht in de laatste wedstrijd van het seizoen zijn basisdebuut maken. Beelen maakte eerder uit bij RKC Waalwijk al zijn debuut voor de Zwollenaren. Voordat het duel begon was er eerst een emotioneel eerbetoon voor Jody Lukoki, die vorige week overleed op 29-jarige leeftijd en in 2014 het eerste doelpunt in Europa ooit maakte voor PEC Zwolle. Het MAC3PARK stadion was een minuut lang stil, waarna de voormalig aanvaller luid werd toegezongen. Op de noordtribune hing bovendien een prachtig spandoek ter nagedachtenis aan de oud-speler van de club.

Het begin was veelbelovend met twee schoten op doel van Kenneth Paal en Gervane Kastaneer. Toch was de eerste aanval van PSV gelijk raak. Cody Gakpo zag zijn schot gesmoord worden, waarna deze per toeval voor de voeten van Bruma kwam: 0-1. Lang hoefde het thuispubliek niet te wachten op een antwoord van PEC Zwolle. Gervane Kastaneer knalde na een kwartier overtuigend raak en scoorde twee minuten later zelfs nog eens, maar die goal werd door de VAR, ditmaal terecht, vanwege buitenspel geannuleerd. Ook Bruma dacht aan de overkant zijn tweede doelpunt te maken, maar werd eveneens op een koude douche ‘getrakteerd’ door VAR Erwin Blank.

Na rust haalde Gakpo verwoestend uit (paal) en voorkwam Yvon Mvogo een doelpunt van Daishawn Redan. Invaller Ryan Koolwijk leek Zwolle schitterend op voorsprong te schieten, maar Mvogo had nog een knap antwoord in huis en ranselde de bal uit de kruising. Aan de andere kant hield Lamprou Richard Ledezma van een treffer af, maar een paar minuten later kwam de invaller alsnog tot scoren: 1-2. Terwijl het thuispubliek maar bleef zingen ging Zwolle op jacht naar de gelijkmaker. Kenneth Paal leek die op zijn naam te krijgen, maar ook de linksback moest zijn meerdere erkennen in Mvogo. Na de wedstrijd volgde er nog een ereronde waarin spelers, staf en de kantoororganisatie het publiek bedankten voor de steun en support het afgelopen seizoen. Ook sprak aanvoerder Bram van Polen de supporters persoonlijk toe.

PEC Zwolle sluit het seizoen af als achttiende en zal na de zomer in de Eerste Divisie moeten uitkomen. Ook Willem II deed zondagmiddag een stapje terug. Heracles Almelo zal als nummer zestien de play-offs ingaan.

PEC Zwolle – PSV: 1-2 (1-1).

Toeschouwers: 14.000

Scheidsrechter: Van de Graaf

Gele kaarten: Redan (PEC Zwolle) en Schmidt (PSV)

 

Opstelling PEC Zwolle: Lamprou, Van Polen, Nakayama, Paal, Kastaneer (60’ Tedic), Clement (56’ De Waal), Redan, Van den Belt (56’ Koolwijk), Anderson, De Wit (68’ Van der Werff) en Beelen (68’ Reijnders).

 

Opstelling PSV: Mvogo, Teze, Sangaré (75’ Seelt), Madueke (59’ Bakayoko), Gakpo, Gutiérrez, Mauro Junior, Burma (60’ Romero), Veerman (59’ Ledezma), Götze en Max (46’ Vos).

 

Scoreverloop:

11’ Bruma 0-1

15’ Kastaneer 1-1

73’ Ledezma 1-2

Bron: PEC Zwolle