Nieuws

PEC Zwolle verliest in eigen huis van Ajax.

PEC Zwolle - Ajax

De zogeheten lunchwedstrijd in de eredivisie op zondag 12.15 uur gaat deze zondag tussen PEC Zwolle en Ajax. In het Mac3Park stadion mag de ploeg van Johnny Jansen hun krachten meten met de recordkampioen van Nederland maar die een heel slecht seizoen doormaken en vandaag met een hele aparte opstelling naar Zwolle komen. Kunnen De Blauwvingers daarvan profiteren?

In de 12e minuut de eerste echte goede aanval van de wedstrijd als Benjamin Tahirović de bal over en achter de Zwolle defensie speelt op Kristian Hlynsson die bal dan geheel vrijstaand binnen knalt, 0-1. De VAR moet de beelden bekijken of het wel of geen buitenspel was maar het blijkt dat Bram van Polen het buitenspel opheft waardoor de goal telt.

Een minuut of zeven later is het Eliano Reijnders die in eerste instantie Devyne Rensch te snel af is en alleen op goal af kan gaan maar net op tijd is het de Ajax verdediger die de bal voor de voeten weg kan tikken van Reijnders en zo is de kans weg.

In de 23ste minuut weer een grote kans voor de bezoekers als Steven Bergwijn alleen voor Jasper Schendelaar komt en de bal probeert te stiften maar er zit te weinig snelheid aan de bal zodat op het laatste moment Thomas Lam de bal voor de lijn weg kan koppen voordat Chuba Akpom de bal binnen kan koppen. Het blijkt uitstel van executie want direct daarna staat het wel 0-2 als Mika Godts de bal steekt op Chuba Akpom achter de defensie van PEC Zwolle en hij werkt de 0-2 binnen via een Zwolle verdediger.

Net voor het half uur een aanval van de thuisploeg als Younes Namli met een mooie steekbal Lennart Thy wegstuurt maar die geeft dan een slechte voorzet, terwijl er twee Zwollenaren voor de goals stonden, zodat de kans verloren gaat. Hier was echt meer uit te halen.  PEC Zwolle neemt dan het initiatief en drukt Ajax in de verdediging. In de 35ste minuut is het Diant Ramaj die een voorzet los laat en Lennart Thy die de bal in kan schieten maar net op het laatst wordt zijn schot geblokt. Een paar minuten later moet de Ajax goalie gestrekt naar de hoek op een schot van Thomas Lam. Een schot van Younes Namli gaat dan behoorlijk ver naast als hij in kansrijke positie kan uithalen. Twee minuten extra tijd komen er dan bij in de eerste helft en in die extra tijd moet Bram van Polen gewoon scoren als hij geheel vrijstaand een voorzet van Younes Namli kan binnenwerken maar hij schiet hoog over. Zo blijft het bij 0-2.

De eerste mogelijkheid in de tweede helft is voor de Amsterdammers maar Mika Godts kan net niet doorbreken. In de vijfde minuut van de tweede helft is het een grote kans voor Odysseus Velanas als hij vrij op kan stomen naar Dinant Ramaj maar zijn schot is dan veel te wild en vliegt hoog over. Even later laat dezelfde Odysseus Velanas te besluiteloos is gevaarlijk te kunnen worden.
Direct na zijn invalbeurt krijgt Silvester van der Water een goede schietkans maar het schot gaat net naast en in de tegenaanval gaat Filip Krastev in de fout en stuurt Steven Bergwijn de bal op Chuba Akpon en die kan de wedstrijd in het slot gooien maar schiet net naast. In de 72ste minuut krijgt de thuisploeg dan loon naar werken als Filip Krastev de bal in de zestien krijgt en een voorbijglijdende Branco van den Boomen omzeilt en via de handen van Dinant Ramaj de 1-2 binnenschiet. Zes minuten later denkt iedereen dat de gelijkmaker valt maar nadat Dinant Ramaj een schot van Lennart Thy stopt schiet in de rebound Silvester van der Water de bal binnen maar ………………. Hij staat buitenspel. De gelijkmaker hangt echt in de lucht maar de goal valt dan aan de andere kant als vanuit een snelle aanval via de rechterkant Anton Gaeai de diepte in wordt gestuurd voor Benjamin Tahirović en die geeft de bal panklaar voor op Chuba Akpom en die glijd de 1-3 binnen. Dit lijkt de genadeklap voor PEC Zwolle. Zes minuten extra tijd komt er dan bij. In de twee minuut van die extra tijd is het een prachtige pass van Younes Namli achter de defensie van Ajax en Bram van Polen staat dan alleen voor de goalie en tikt de bal over de goalie en staat het 2-3. Alleen dan vlagt assistent scheidsrechter Franca Overtoom dat het buitenspel is en moet VAR Ingmar Oostrom kijken of ze gelijk heeft of niet. De lijntjes worden getrokken en dan is het buitenspel. Silvester van der Water schiet dan nog een keer prima maar Dinant Ramaj red weer en daar blijft het dan bij en verliest PEC Zwolle.

PEC Zwolle: Jasper Schendelaar, Bram van Polen, Sam Kersten, Thomas Lam, Anselmo Garcia McNulty, Anouar el Azzouzi (Apostolis Vellios), Davy van den Berg, Tounes Namli, Odysseus Velanas (Silvester van der Water), Eliano Reijnders (Filip Krastev), Lennart Thy

Ajax: Diant Ramaj, Devyne Rensch, Jorrel Hato, Branco van den Boomen (Borna Sosa), Kristian Hlynsson, Benjamin Tahirović, Sivert Mannsverk, Kenneth Taylor, Mika Godts (Anton Gaaei), Steven Bergwijn (Silvano Vos), Chuba Akpom (Julian Rijkhoff)

Scheidsrechter: Jeroen Manschot

Gele kaart(en) PEC Zwolle: Odysseus Velanas, Thomas Lam, Apostolis Vellios, Anselmo Garcia McNulty

Gele kaart(en) Ajax: Sivert Mannsverk, Silvano Vos