PEC Zwolle verliest in de Grolsch Veste

twentepec

In de tweede speelronde van de eredivisie troffen de Overijsselse ploegen FC Twente en PEC Zwolle elkaar in de Grolsch Veste. Kon promovendus PEC Zwolle het subtopper FC Twente moeilijk maken was voor velen de vraag.

Bij FC Twente had de broer van Daan Rots Mats Rots een basisplaats als linksback en PEC Zwolle trainer Johnny Janssen koos voorin voor Lennart Thy en Ferdy Druijf.

In de 18e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong als een afstandschot van Michal Sadilek via een Zwols been de 1-0 op het scorebord zet. De thuisploeg was op dat moment ook de iets betere ploeg. Na een minuut twintig kwam PEC Zwolle beter in de wedstrijd, mede door een mindere fase van de thuisploeg. In de 33e minuut kwam PEC Zwolle langszij als ze een strafschop krijgen die Younes Namli versiert en Ferdy Druijf schiet de bal achter Lars Unnerstall.

Even daarvoor moest Joseph Oosting al noodgedwongen wisselen als Youri Regeer en Joshua Brenet niet verder konden. Het is nog niet duidelijk of ze fit zullen zijn voor de wedstrijd van donderdag tegen Fenerbahçe.

Na de rust ging de thuisploeg vol op jacht naar de voorsprong en de gasten uit Zwolle hadden het heel moeilijk. Eerst kregen aanvoerder Robin Pröpper en Sem Steijn een kans en in 76ste minuut kan laatstgenoemde van dichtbij de bal in het doel jagen, 2-1.

De voorsprong kwam niet meer in gevaar voor Twente, dat in de slotfase zelfs nog uitliep naar 3-1. Invaller Michel Vlap schoot de bal uit een vrije trap via de paal én via de rug van doelman Jasper Schendelaar binnen en zo krijgt de Zwolle doelman een eigen goal op naam. Zodoende komen de Tukkers, die vorige week zondag wonnen van Almere City, op zes punten. Promovendus PEC moet nog altijd wachten op een eerste resultaat. Volgende week zondag krijgt het een nieuwe kans, als FC Utrecht op bezoek komt.

FC Twente: Lars Unnerstall, Joshua Brenet (Alfons Sampsted), Mees Hilgers, Robin Pröpper, Mats Rots, Michal Sadilek, Youri Regeer (Mathias Kjølø), Sem Steijn, Daan Rots (Michel Vlap), Manfred Ugalde (Naci Ünüvar), Ricky van Wolfswinkel

PEC Zwolle: Jasper Schendelaar, Bram van Polen, Sam Kersten, Bart van Hintum, Eliano Reijnders (Divaio Bobson), Zico Buurmeester, Thomas Lam (Nick Fchtinger), Davy van den Berg (Lennart Czyborra), Younes Namli (Apostolos Vellios), Lannert Thy, Ferdy Druijf

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Gele kaart(en) FC Twente: Lars Unnerstall, Mees Hilgers

Gele kaart(en) PEC Zwolle: Bart van Hintum, Eliano Reijnders, Thomas Lam, Bram van Polen, Sam Kersten