Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle toont karakter en knokt zich naar zege

Het eerste bezoek aan een Jong-ploeg is voor PEC Zwolle uitgedraaid op een zwaar bevochten overwinning. Direct na rust moeten de Zwollenaren in de achtervolging als Jong AZ op een 2-1 voorsprong komt. De Blauwvingers rechtten echter de rug en gaan met een even krappe als waardevolle 2-3 overwinning naar huis.

Wijzigingen

PEC Zwolle begon met een flink gewijzigde opstelling aan het uitduel op het trainingscomplex van AZ in Wijdewormer. Onder anderen Haris Medunjanin en Melayro Borgarde begonnen in de basis. Voor laatstgenoemde betekende dat zijn debuut in het Zwolse blauw en wit. In het eerste kwart was het PEC Zwolle dat de controle had over de wedstrijd. Via schoten van Lennart Thy (voorlangs), Younes Taha (redding keeper Sem Westerveld) en Haris Medunjanin (over) stichtte het ook het eerste gevaar. Voor het openingsdoelpunt hadden de Zwollenaren echter de hulp nodig van de thuisploeg. Een voorzet bedoeld voor Thy werd door Finn Stam achter zijn eigen keeper geschoten: 0-1. Niet veel later had PEC ook op 0-2 kunnen komen, nadat Bogarde door keeper Westerveld in het strafschopgebeid werd getorpedeerd. Bram van Polen schoot de penalty echter niet goed genoeg in, Westerveld kon redding brengen. 

 

Rekening gepresenteerd

Dat bracht Jong AZ terug in de wedstrijd, want niet veel later kwam de thuisploeg langszij. Van Polen maakte volgens scheidsrechter Luuk Timmer een overtreding in zijn eigen zestienmetergebied, met ook een penalty voor Jong AZ tot gevolg. Yusuf Baresi schoot deze onberispelijk binnen. Direct na rust werden de problemen voor PEC groter. Davy van den Berg miste een behoorlijke kans op 2-1, zijn poging ging voorlangs. Maar aan de andere kant was het rechtsbuiten Iman Griffith die wel raak schoot. De mannen van Dick Schreuder bleven redelijk geduldig en kalm onder deze tegenvaller. Het leverde na iets meer dan een uur spelen de gelijkmaker op, nadat Schreuder Tolis Vellios, Gervane Kastaneer en Jordy Tutuarima bracht. Een oogstrelende combinatie tussen Dean Huibers en Younes Taha werd door laatstgenoemde binnengeschoten. Niet veel later was het Huiberts die PEC andermaal op voorsprong zette. De middenvelder vond een gaatje en haalde loepzuiver uit.

 

PEC houdt stand

In de slotfase bleef het spannend, omdat de marge maar slechts één in Zwols voordeel was. Jong AZ kwam nog akelig dichtbij de gelijkmaker, toen invaller Damienus Reverson op de al ver voor zijn doel staande Schendelaar kon aflopen. De poging van de aanvaller ging echter net naast. PEC Zwolle speelde het duel daarna professioneel uit, met een belangrijke zege tot gevolg. Door het gelijkspel van FC Eindhoven bij Almere City FC (1-1) staat PEC Zwolle weer alleen aan kop van de Eerste Divisie.

 

Vrijdag speelt PEC Zwolle alweer de volgende competitiewedstrijd. ADO Den Haag komt op bezoek in het MAC3PARK stadion. Aftrap is om 20:00 uur. 

 

Jong AZ – PEC Zwolle 2-3 (1-1)

Toeschouwers: 1.223 

Scheidsrechter: Timmer 

Gele kaarten: Westerveld, Engel (Jong AZ), D. van den Berg en Van Polen (PEC Zwolle) 

 

Opstelling Jong AZ: Westerveld, Lathouwers, Goes, Stam, Engel (69. Dekkers), Koopmeiners (63. Twisk), Griffith (63. Addai), Bouwmeester, Barasi (63. Poku), De Jong (63. Reverson), Allouch 

 

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Bogarde (64. Kastaneer), R. van den Berg, Beelen, Van Polen, D. van den Berg (64. Tutuarima), Van den Belt, Medunjanin, Huiberts, Taha (64. Vellios), Thy 

 

Scoreverloop: 

24. Stam (e.d.) 0-1 

36. Barasi (pen.) 1-1 

48. Griffith 2-1 

61. Taha 2-2 

67. Huibers 2-3 

 

Bijz:

28. Van Polen mist penalty.