Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle tekort gedaan door VAR Bas Nijhuis tegen FC Utrecht.

PEC Zwolle trad op zaterdagavond aan tegen FC Utrecht in het eigen stadion. Winst was bijna noodzakelijk in de strijd tegen degradatie. Na een felle strijd hielden PEC Zwolle en FC Utrecht elkaar in evenwicht, 1-1. Daar waren de mensen van PEC Zwolle achterna niet blij mee.

Trainer Dick Schreuder trad met dezelfde elf spelers aan als in de laatste wedstrijd en PEC Zwolle nam direct vanaf het begin het initiatief. Vroeg in de wedstrijd kreeg Kenneth Paal een goede kans maar zijn inzet werd gekeerd door FC Utrecht keeper Fabian de Keijzer en iets later moest de keeper weer in actie komen, nu op een schot van Chardi Landu terwijl daarvoor Djavan Anderson al het zijnet raakte. Thomas van den Belt kreeg nog een aardige kans maar die werd ook niet benut want via het hoofd van Willem Janssen werd het een corner. In de 29ste minuut kwam FC Utrecht tegen de verhouding in op voorsprong. Eerst moest Kostas Lamprou al redding brengen op een harde kopbal van Tasos Douvikas uit een corner en dat deed de Zwolle goalie bekwaam maar direct daarna was hij kansloos op een kopbal van Hidde ter Avest. Ook vanuit een corner werd de bal binnen gekopt en ook Kenneth Paal kon op de lijn geen redding brengen, 0-1.

Een minuut of vijf voor rust dacht iedereen dat PEC Zwolle gelijk kwam als Gervane Kastaneer de bal binnen prikt maar de treffer wordt, achterna onterecht, afgekeurd want Kastaneer zou buitenspel hebben gestaan en op aangeven van VAR Bas Nijhuis keurt scheidsrechter Pol van Boekel de treffer af. Bij FC Utrecht gaat dan in blessuretijd keeper Fabian de Keijzer liggen want na een uittrap schiet het hem in de hamstring lijkt het. Hij zal dan ook worden vervangen door Eric Oelschlägel. Gescoord wordt er niet meer en zo gaan beide ploegen met de 0-1 stand naar de kleedkamer.

Twee ongewijzigde teams beginnen dan aan de tweede helft en PEC Zwolle begint weer goed en krijgt binnen een minuut of zeven twee kansen want eerst vindt Charli Landu de Utrechtse goalie op zijn pad en ook de rebound van Thomas van den Belt pakt de goalie en even later duikt van den Belt weer gevaarlijk op maar niet succesvol. PEC Zwolle blijft jagen op de gelijkmaker en daardoor krijgt FC Utrecht veel ruimte en ook kansen maar die weet men niet te benutten.

Slobodan Tedić vervangt dan Charli Landu om wat meer lengte voorin te krijgen.

In de 74ste minuut krijgt PEC Zwolle dan eindelijk loon naar werken als Pelle Clement goed doorzet en een prima voorzet geeft op Daishwan Redan en die schiet de 1-1 binnen.

Direct na de aftrap is de organisatie bij PEC Zwolle helemaal zoek en is het aan Kostas Lamprou te danken dat FC Utrecht niet scoort want Tasos Douvikas kan alleen op Lamprou af maar kan de goalie niet verschalken. Even later krijgt Pelle Clement, nadat hij de bal goed meeneemt in de 16, een schietkans maar het schot mist kracht en zo kan Eric Oelschlägel redding brengen. Zo bleef het 1-1 bij deze wedstrijd en dat is geen goed resultaat voor de mannen van Dick Schreuder want zowel Fortuna Sittard, Sparta Rotterdam en Willem II wonnen tegen FC Twente, FC Groningen en Heracles Almelo e door die resultaten is plaats 18 weer het deel van PEC Zwolle met twee punten afstand op de concurrenten. Woensdagavond een cruciaal duel voor de Zwollenaren als men aantreed op Het Kasteel in Rotterdam als Sparta de tegenstander is en met dan nog een thuiswedstrijd tegen PSV voor de boeg wordt rechtsreeks handhaven al moeilijk.

PEC Zwolle - FC Utrecht 1-1

0-1 Ter Avest (29)
1-1 Redan (73)

Arbiter: Van Boekel
Geel: -

PEC Zwolle: Lamprou; Van Polen, Nakayama, De Wit; Anderson, Van den Belt, Redan, Clement, Paal; Kastaneer, Landu (Tedic/66).
FC Utrecht: De Keijzer (Oelschlägel/45); Ter Avest, Van der Hoorn, Janssen, Van der Kust; Maher, Gustafson, Timber (Boussaid/84); Douvikas (Veerman/84), Van de Streek, Sylla (Almqvist/84).

Na afloop van de wedstrijd waren de druiven extra zuur voor PEC Zwolle want toen bleek dat VAR Bas Nijhuis een grote fout had gemaakt bij het afkeuren van de goal van Gervane Kastaneer. Vlak voor rust scoorde de Zwollenaar en Bas Nijhuis besliste dat hij buitenspel had gestaan maar na afloop bleek dat Nijhuis goed fout zat. Op het moment suprème hanteerde hij een verkeerde buitenspel lijn. De lijn werd getrokken bij FC Utrecht-verdediger Djevencio van der Kust, maar Nijhuis zag een voet van Mike van der Hoorn over het hoofd. De centrumverdediger stond op gelijke hoogte met Kastaneer. Kortom, door de kapitale blunder van Nijhuis werd PEC Zwolle een zuivere treffer ontnomen.