Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle scoort vier keer maar wint niet van FC Volendam, 1-1

Je maakt vier doelpunten en aan het einde van de wedstrijd staat er een 1-1 gelijkspel op het scorebord. Dat overkwam PEC Zwolle in de thuiswedstrijd tegen de nummer 18 van de eredivisie FC Volendam.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en domineerde en Silvester van der Water heeft na anderhalve minuut al een enorme kans op de openingstreffer, toen Bram van Polen de bal voor hem klaarlegde. De bal belandde echter op de paal. Het was tekenend voor het goede begin van PEC, dat in het eerste half uur via Lennart Thy, Ody Velanas en Davy van den Berg ook zomaar had kunnen scoren. Lennart Thy scoorde ook wel vlak voor rust, maar hij werd teruggefloten door scheidsrechter Pol van Boekel omdat hij eerder in de aanval in buitenspelpositie meedeed aan het spel.
FC Volendam kwam niet of nauwelijks voor de goal van Jasper Schendelaar. Vivaldo kreeg een mogelijkheid als hij de bal na een voorzet bijna kan binnenglijden maar dat was het dan wel wat de gasten uit het vissersdorp presteerden. Respectvol werd er overigens in minuut 35 door het hele MAC3PARK stadion geklapt voor een overleden Volendam-supporter, nadat er vooraf ook een minuut stilte werd gehouden voor de overleden oud-bondscoach Kees Rijvers.

Begin tweede helft dacht Filip Krastev met een geplaatst schot de openingstreffer te maken, maar met een handje voorkwam Mio Backhaus dit. Niet lang daarna moest Jasper Schendelaar handelend optreden op een inzet van Vivaldo. Het duel kwam daarna volledig los, helemaal toen Davy van den Berg achter de bal mocht staan voor een vrije trap. Vanaf een meter of zeventien schoot hij de bal onhoudbaar in de kruising: 1-0. Een schitterende vrije trap. Invaller Tollis Velios leek voor 2-0 te zorgen, maar scheidsrechter Pol van Boekel zag in de aanval een overtreding en keurde het doelpunt af.

Twintig minuten voor tijd werd het gelijk. Na een hoekschop vanaf de linkerkant zat Jasper Schendelaar helemaal mis en daarna bleef de bal hangen in de zestien meter en het was Damon Mirani die het snelste reageerde en de bal binnen kopte. De maker zei na de wedstrijd “het was mijn hoofd eraf of een doelpunt” want hij nam veel risico’s om de bal binnen te koppen. Die tegenvaller probeerde PEC Zwolle nog ongedaan te maken. Het leverde wel nog wel wat gevaarlijke momenten op. Zoals in blessuretijd toen Kaj de Rooj diep werd gestuurd en afgaf op Tollis Velanas. Dat leverde alleen een rollertje op. Tollios Velios leek daarna alsnog de 2-1 te maken, maar opnieuw werd er buitenspel geconstateerd. Daardoor bleef het bij een voor PEC Zwolle teleurstellende 1-1 gelijkspel.

Scheidsrechter: Van Boekel

Gele kaarten: Mirani, Plat (FC Volendam)

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Van Polen, Kersten, Lam, Mac Nulty (56. De Rooij), El Azzouzi, Van den Berg, Krastev (79. Reijnders), Van der Water (56. Velios), Thy, Velanas

Opstelling FC Volendam: Backhaus, Plat, Mirani, Benamar (65. Karim), Booth, Vivaldo (84. Johnson), Maulun (79. Van Driel), Ould-Chikh, Payne (84. Hoeve), Flint, De Haan