Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle schiet niets op met puntendeling tegen RKC Waalwijk

De wedstrijd tussen hekkensluiter PEC Zwolle en RKC Waalwijk is in een gelijkspel geëindigd en verdiende ook geen winnaar. Je moet fan zijn geweest om hem af te kijken, want eigenlijk was de wedstrijd het aanzien ook niet waard. Het eerste punt voor Dick Schreuder, en het 6e voor PEC Zwolle.

PEC Zwolle en RKC Waalwijk houden elkaar in de eerste helft in evenwicht waarbij gezegd moet worden dat RKC Waalwijk wel het betere van het spel heeft en de meeste kansen creëert. Beide ploegen spelen slordig, leiden veel balverlies en aanvallend heeft PEC Zwolle in deze fase van de wedstrijd nog wat huiswerk te doen. PEC Zwolle wil wel vooruit maar dit lukt eigenlijk niet en is als de dood voor de counter van RKC Waalwijk. Symbolisch voor dit seizoen is de levensgrote kans van Adzic die de bal op een presenteerblaadje krijgt. Buitenkant voet, smoort de bal onder de keeper en wordt in tweede instantie de bal op de lat gekopt. De grootste kans van de wedstrijd vlak voor rust.

In de tweede helft blijft het speelbeeld hetzelfde alhoewel het wel wat weg heeft van een wedstrijd tussen de lamme en de blinde. Sorry, maar ik kan er echt niet meer van maken. Zeker niet voor een ploeg die vecht voor zijn laatste strohalm. Saymak die een vrije trap is de armoede die de wedstrijd symboliseert. Het gaat hard richting de cornervlag. Hoogtepunt tot dan is de diepe bal van Vloet waarbij Saymak vrij voor de keeper komt. Saymak wordt tegen de grond gewerkt en levert een penalty op. Redan weet dit buitenkansje niet te benutten en schiet de bal richting de A28. Wat een waardeloze strafschop, een minachting naar iedereen die PEC Zwolle liefheeft. Voor mij persoonlijk bevestigt dit veel, maar daar kom ik nog wel een keer op terug. Naar mate de wedstrijd vordert blijft hetzelfde spelbeeld waarbij er enkele kansjes ontstaan.

Bron: www.pec.nu