Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle plaatst zich eenvoudig voor de laatste 16 in het KNVB bekertoernooi.

Kan PEC Zwolle de slechte nasmaak van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard wegspoelen in de bekerwedstrijd tegen MVV vanavond in het MAC³PARK stadion. De competitie is uiteraard belangrijk maar voor het vertrouwen kan een overwinning altijd helpen. Dick Schreuder had het elftal van PEC Zwolle gewijzigd en waren ook Bram van Polen en Mustafa Saymak weer fit maar begonnen op de bank.

Dick Schreuder begon vaanvond met de volgende elf:

Kostas Lamprou
Yuta Nakayama, Siemen Voet, Rav van den Berg, Samir Lagsir

Ryan Koolwijk, Thomas van den Belt, Mees de Wit

Eliano Reijnders, Slobodan Tedić, Luka Adzić

Wissels: Jasper Schendelaar, Mike Hauptmeijer, Bram van Polen, Mustafa Saymak, Gervano Kastaneer, Rico Strieder, Gabi Caschili, Mark Pabai, Chardi Landu, Elikia Mbinga

MVV trainer Klaas Wels had de volgende namen in petto:

Romain Matthys

Rico Zeegers, Matteo Waem, Allan Deferriérre, Leroy Labylle

Nicky Souren, Orhan Džepar, Mitchy Ntelo

Roland Alberg, Mart Remans, Sven Blummel

Wissels: Thijmen Nijhuis, Joshua Wehking, Marciano Aziz, Simon Libert, Thomas van Bommel, Kai-David Bösing, Mitchel Keulen, Tim Zeegers, Adam Mami

In de 4e minuut de eerste kans in de wedstrijd en die is voor de thuisploeg als Luka Adzic de bal terug legt op Slobodan Tedic  en die schiet in de korte hoek maar keeper Romain Matthys red en een minuut later gaat Nicky Souren in de fout op randje 16 en krijgt Rav van den Berg de tijd om uit te halen maar zijn schot gaat naast.

In de 8e minuut gaat Kostas Lamprou weer in de fout als hij een hoge bal van Sven Blummel weer loslaat en Matteo Waem reageert snel maar via een Zwols been gaat de inzet naast.

In de 14e minuut de eerste treffer in de wedstrijd en die is van de thuisploeg als Yuta Nakayama op doel kopt na een corner en Siemen Voet de bal van richting veranderd en de bal gaat tegen de touwen, 1-0.

Zes minuten later verdubbeld PEC Zwolle de voorsprong als weer uit een corner van Luka Adzic vanaf de linkerkant Rav van den Berg de bal binnen kan koppen en zo staat de thuisclub op 2-0.

Een minuut later een prachtige individuele actie van Samir Lagsir als hij een slalom doet in de “16” van MVV alleen zijn schot wordt met moeite gekeerd. PEC Zwolle is verreweg de betere ploeg en heeft tot dan toe geen kind aan MVV.

In de 39ste  haalt Luka Adzić nog een keer uit maar Romain Matthys kan het schot keren. Verder gebeurt er niets meer en leid PEC Zwolle dik verdien met 2-0 en met deze stand gaan beide ploegen rusten.

In de rust gaat MVV direct wisselen en komen Tim Zeegers en Mitchel Keulen in de ploeg voor Tim Zeegers en Leroy Labylle.

5 Minuten na rust is het weer Luka Adzic gevaarlijk met een schot maar het schot treft geen doel. In de 55ste minuut krijgt Thomas van den Belt een gele prent omdat hij de keeper van MVV hindert.

In de 60ste minuut gaat PEC Zwolle wisselen en komen Bram van Polen, Mustafa Saymak en Mark Pabai binnen de lijnen voor Eliano Reinders, Yuta Nakayama en Mees de Wit.

In de 61ste minuut denkt PEC Zwolle op 3-0 te komen maar helaas staat Slobodan Tedić in buitenspelpositie. Zo blijft het 2-0. Direct daarna moet de keeper van MVV weer handelend optreden op een mooi schot van Thomas van den Belt.

In de 62ste minuut gaat de beste man van het veld tot dan toe Luka Adzic op links zijn man voorbij en dribbelt het strafschopgebied en in plaats van de bal voor te geven haalt hij genadeloos hard hoog in de touwen, 3-0.

In de 69ste minuut brengt Dick Schruder een debutant binnen de lijnen in de persoon van Gabi Caschili die Luka Adzic mag aflossen. Direct daarna gaat MVV nog weer wisselen en brengt het Thomas van Bommel (zoon van Mark) en Marciano Aziz voor Roland Alberg en Nicky Soeren.

Een minuut later staat het dan 4-0 als Samir Lagsir met een prachtige actie vanaf rechts de bal voorgeeft en Slobodan Tedić op de goede plaats staat om de 4-0 binnen te tikken.

In de 73ste minuut mag ook nog Elikia Mbinga nog minuten maken als hij Thomas van den Belt vervangt. PEC Zwolle blijft de betere ploeg en heeft weinig tot niets te duchten van de Limburgers. In de 76ste minuut toch een kans voor MVV als Sven Blummel met een halve omhaal bijna Kostas Lamprou verrast maar de keeper kan de bal net voor de lijn vangen.

Kai-David Bösing mag bij MVV nog minuten maken als hij in de 77ste minuut Mitchy Ntelo vervangt.

In de 80ste minuut komt MVV er weer gevaarlijk uit en gaat Mart Remans, na een fout van Mark Pabai in de fout gaat, alleen op Kosta Lamprou afgaat en de keeper omspeelt maar dan vergeet hij de bal mee te nemen en kan Bram van Polen redding brengen.

In de 83ste minuut krijgt MVV een vrije trap en gaat Sven Blummel zich ontfermen over deze bal en zijn schot gaat rakelings langs de goal.

PEC Zwolle kan de wedstrijd rustig uitspelen en zo eindigt deze wedstrijd in een 4-0 overwinning voor de Zwollenaren en plaatst men zich bij de laatste 16..