Nieuws

PEC Zwolle pakt drie punten in Doetinchem

Graafschap - Zwolle

Vanavond op deze maandagavond treft op DeVijverberg Graafschap aan tegen koploper van de KKD PEC Zwolle. Kunnen de “Superboeren” de “Blauwvingers” pootje lichten?

In de 3e minuut het eerste gevaar in de wedstrijd en die is van de thuisploeg als een voorzet van rechts net achter Devin Haen komt en in de tegenaanval is het Davy van den Berg die de bovenkant van de lat raakt.

Een drietal minuten later is de koploper weer gevaarlijk als Lennart Thy op rechts weg wordt gestuurd en zijn voorzet lijkt gemakkelijk door Jeffrey Fortes weggewerkt kunnen worden maar hij raakt de bal niet eens en dan is het Davy van den Bergh die er niet oprekent dat Fortes mist en via zijn benen gaat de bal tegen de paal. PEC Zwolle blijft daarna de aanval zoeken en De Graafschap probeert hoog druk te zetten en in de 13e minuut gaat dat mis als PEC Zwolle onder de druk uit voetbalt en Hars Medunjanin de bal inspeelt op Thomas van den Belt en die steekt Lennart Thy weg en zijn schot is niet te stoppen door Hidde Jurjus, 0-1.

PEC Zwolle heeft in het eerste deel van de eerste helft geen kind aan De Graafschap en laat de bal lekker rond gaan op zoek naar mogelijkheden. In de 23ste minuut krijgt Lennart Thy een kopkans maar hij kan niet goed onder de bal komen en daarom gaat de bal net naast. In de 32ste minuut weer een grote kans voor PEC Zwolle als na een lange aanval Ryan Thomas de kans krijgt om te schieten maar het schot gaat net naast.

Af en toe komt de thuisploeg er een keer uit maar tot grote of echte kansen komt men niet. Wat speldenprikjes maar die verontrusten PEC Zwolle niet maar zolang de marge nog maar één doelpunt is dan is er altijd kans.

In de 48ste minuut krijgt de thuisploeg een hoekschop te nemen en die wordt in eerste instantie ingekopt door Rio Hillen maar op de doellijn wordt de bal tegengehouden door Haris Medunjanin en dan wordt de bal nog weer ingeschoten door Başar Önal en dan beland de bal op de lat en kan Haris Medunjanin de bal wegschieten. De beste kans voor De Graafschap was dit. De Graafschap is goed uit de kleedkamer gekomen en is veel feller dan in de eerste helft. Giovanni Korte neemt in de 59ste minuut het doel van Japser Schendelaar eens onder vuur na slordig balverlies van PEC Zwolle maar de keeper kan de inzet pakken.

Het eerste echte schot op doel van PEC Zwolle in de tweede helft zien we pas in de 65ste minuut als Haris Medunjanin het eens probeert. In de 71ste minuut een nieuwe kans en nu is het Daijiro Chirino die recht voor de goal de bal aangespeeld krijgt maar de bal helemaal verkeerd raakt en zo gaat het schot ver naast. De Graafschap zet nog even alles op alles om toch maar de gelijkmaker te maken en Giovanni Korte treft dan doel maar uit buitenspel positie. Direct daarna kan PEC Zwolle de wedstrijd in het slot gooien als Gervane Kastaneer er van tussen gaat en alleen op Hidde Jurjus afgaat en de bal breed legt op de meegekomen Haris Medunjanin en die kan schieten maar legt de bal weer breed op Gervane Kastaneer en dan kan Hidde Jurjus ertussen komen. Vreemd dat Medunjanin niet zelf schoot. Spannend is het wel in de slotfase. Gescoord wordt er niet meer en ook niet na vier minuten extra tijd en verliest De Graafschap weer eens na vier overwinningen op rij en PEC Zwolle blijft koploper in de KKD en is het hard op weg naar de eredivisie.

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Jeffrey Fortes, Xandro Schenk (Elie Raterink), Rio Hillen, Alexander Bütter, Philip Brittijn, Camiel Nehgli, Lion Kaak (Mees Kaandrop), Giovanni Korte (Levi Schoppema), Devin Haen, Başar Önal (Joel Valencia)

Opstelling PEC Zwolle: Jasper Schendelaar, Bram van Polen, Thomas Beelen, Sam Kersten, Dean Huiberts, Haris Medunjanin (Rav van den Berg), Thomas van den Belt, Davy van den Berg, Daijiro Chirino (Chardi Landu), Lennart Thy (Gervane Kastaneer), Ryan Thomas (Anthony Fontana)

Scheidsrechter: Joey Kooij

Gele kaart(en) De Graafschap: Rio Hillen

Gele kaarten PEC Zwolle: Thomas van den Belt, Dean Huiberts