Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle o21 neemt de drie punten mee uit Groningen

De eerste kans in de wedstrijd is voor de thuisploeg als een aanval over rechts Via Jens Schraven en Steyn Potma legt de bal terug op Kian Slor maar zijn schot is niet krachtig genoeg om voor gevaar te zorgen en een aantal minuten later moet PEC Zwolle doelman Duke Verduin redding moet brengen op een schot van Jorg Schreuders. FC Groningen blijft de bovenliggende partij maar veel echte kansen kan met niet bij elkaar spelen.

In de 24ste minuut een aanval van de gasten en dan is het Wouter Prins die een onnodige overtreding maakt in het strafschopgebied en dat wordt een penalty en die wordt benut door Sven Zitman, 0-1. Bij deze stand gaan beide ploegen rusten.

FC Groningen begint ook weer goed aan de tweede helft en moet eigenlijk een strafschop hebben als Kian Slot gevloerd wordt de goalie van PEC Zwolle maar de scheidsrechter wuift het weg. De eerste echte grote kans in de tweede helft is voor PEC Zwolle maar Tristan van Gilst schiet naast en even later is het Gabi Cashilli die naast schiet. PEC Zwolle neemt dan meer initiatief en dat leid naar succes want in de 26ste minuut van de tweede helft een voorzet vanaf rechts wordt door Tristan van Gilst bij de eerste paal binnengekopt. Daar blijft het dan bij en zo gaan de drie punten mee terug naar Zwolle.

Opstelling FC Groningen: Dirk Jan Baron, Joël van Kaam, Maxin Mariani, Mart Haven (Emmanuel Matuta), Wouter Prins, Jorg Schreuders, Jan Muller (Djurre Laansma), David van der Werff (Fofin Turay), Jens Schraven (Jaivy Lourens), Steyn Potma (Nikolas Talo), Kian Slor

Opstelling PEC Zwolle: Duke Verduin, Damian van der Haar, Håkon Gangstad, Sven Zitman, Thom Olde Weghuis, Chardi Landu, Gabi Caschilli, Jesse Vermaning, Joshua Sion, Tristan Van Gilst (Giuliany Lorenzo), Rav van den Berg,

Gele kaarten FC Groningen: Jens Schraven, Jorg Schreuders