Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC ZWOLLE neemt maatregelen na incidenten met fans: 'De trouwe fan wordt ook geraakt'

PEC Zwolle heeft maatregelen getroffen na een aantal incidenten waar Zwolse fans bij betrokken waren. Vanaf nu kan de aanhang van de Blauwvingers alleen nog maar via een buscombi naar een uitwedstrijd.

De afgelopen weken waren fans van PEC betrokken bij diverse incidenten, in eigen stad en op bezoek bij andere clubs. Dat heeft de club ertoe aangezet om supporters een verplichte buscombi voor iedere uitwedstrijd op te leggen. 'Zoals wel vaker betreft het maar een zeer kleine groep die voor deze onrust zorgt, maar wordt de welwillende en trouwe PEC Zwolle-supporter die met alle goede bedoelingen de club door dik en dun steunt, hierdoor eveneens geraakt', valt er te lezen op de website.

Tot en met de winterstop zullen uitwedstrijden van PEC door fans dus alleen per bus bezocht gaan worden. 'Bij deze beslissing speelt onze eigen 

veiligheidsorganisatie ook een rol', zo luidt het statement. 'Deze medewerkers van de veiligheidsorganisatie zijn de laatste weken meermaals in heftige situaties terecht gekomen. De lokale driehoek blijft de situatie evalueren, en daar waar nodig worden verdere verscherpte maatregelen getroffen. Daarnaast beraadt de lokale driehoek zich ook over eventuele maatregelen voor bezoekende clubs.'

Op zondag 21 november speelt de formatie uit Zwolle een uitwedstrijd bij Feyenoord en voor die wedstrijden waren al autokaarten verkocht. Zij kunnen die kosteloos omzetten in een verplicht buscombiticket of ervoor kiezen om helemaal niet meer mee te reizen. Dan zal het hele bedrag terug worden gestort.