Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle neemt een punt mee uit Nijmegen

NEC - PEC Zwolle

PEC Zwolle moest op de tijd van 20.00 uur op zondagavond aantreden in De Goffert in Nijmegen waar bekerfinalist NEC Nijmegen op de ploeg wachtte. De vraag voor Johnny Jansen was natuurlijk hoe ver zou NEC gaan om punten te pakken of zou men zich een beetje sparen i.v.m. de bekerfinale van volgende week zondag.
Zonder de geblesseerde Davy van den Berg en de zieke Eliano Reijnders zocht een agressief PEC Zwolle het randje van het toelaatbare op. Daarmee dwingt het elftal van Jansen in de eerste helft af wat het op voorhand zo graag wilde: een NEC dat in de spaarstand gaat met het oog op de bekerfinale van volgende week tegen Feyenoord. Niemand wil geblesseerd raken een week voor één van de grootste wedstrijden uit de clubhistorie. Toch kwam PEC Zwolle ook om goed te voetballen en kansen bij elkaar te spelen. Via Odysseus Velanas, Filip Krastev, Silvester van der Water en Lennart Thy kreeg men goede kansen maar die konden niet worden benut. Toch komen De Blauwvingers op voorsprong als Thomas Lam met een schitterende afstandsknal doelman Jasper Cillissen kansloos laat, 0-1. Bij deze 0-1 blijft het dan bij rust.

In de tweede helft heeft de thuisploeg maar twaalf minuten nodig om de wedstrijd te keren als eerst Koki Ogawa sneller is dan Thomas Lam en kopt bij de eerste paal de gelijkmaker binnen, 1-1. Zes minuten later wijst arbiter Dennis Higler naar de stip na een oliedomme overtreding van Anselmo García Mac Nulty op Sontje Hansen. De linkspoot mocht niet klagen dat hij kon blijven staan, want in de eerste helft deed Higler een spijkerharde tackle van de met vuur spelende Mac Nulty af met geel. Vanaf elf meter maakt Koki Ogawa vervolgens geen fout en maakte zijn tweede treffer en de tweede treffer voor de thuisploeg: 2-1.

PEC Zwolle geeft niet op en gaat op zoek naar de gelijkmaker en in de 68ste minuut is het dan raak als een ingestudeerde vrije trap aan de basis staat van de gelijkmaker. Younes Namli verrast iedereen door niet zelf te schieten, maar de bal achter zijn standbeen naar Odysseus Velanas te rollen. Daarmee wordt de Nijmeegse muur omzeild en ramt Velanas het leer in de hoek van Cillessen, die te laat komt. Een doelpunt uit het boekje, 2-2. Bij deze 2-2 blijft het dan
Daarmee krijgt NEC - PEC Zwolle een uitslag die over negentig minuten een terechte afspiegeling is van het wedstrijdbeeld, al is het voor de bezoekers in de slotfase tegenhouden, tegenhouden en nog eens tegenhouden. Dat gebeurt met succes: 2-2. NEC Nijmegen kan zich nu gaan opmaken voor de bekerfinale volgende week zondag en PEC Zwolle passeert op haar beurt Heracles Almelo op de ranglijst en klimt naar de dertiende plek. Het gat met nummer zestien RKC Waalwijk is met nog vier duels te gaan opgelopen naar acht punten. In de provinciehoofdstad zullen ze het niet hardop zeggen, maar het moet wel heel raar lopen wil er niet óók volgend seizoen Eredivisie-voetbal gespeeld worden in het MAC³PARK Stadion.

NEC Nijmegen: Jasper Cillissen, Brayann Pereira, Philippe Sandler, Bram Nuytinck, Calvin Verdonk, Mees Hoedemakers (Sylla Sow), Dirk Proper (Rober González), Sontje Hansen (Youri Baas), Tjaronn Chery, Kodai Sato, Koki Ogawa

PEC Zwolle: Jasper Schendelaar, Bram van Polen, Sam Kersten, Thomas Lam, Anselmo García Mac Nulty (Lennart Czyborra), Anouar el Azzouzi ( Damian van der Haar), Filip Krastev, Younes Namli (Anthony Fontana), Odysseus Valanas, Silvester van der Water (Apostolos Vellios), Lennart Thy

Scheidsrechter: Dennis Higler

Gele kaart(en) NEC Nijmegen: Mees Hoedemakers, Philippe Sandler

Gele kaart(en) PEC Zwolle: Anouar el Azouzzi, Odysseus Valanas, Anselmo García Mac Nulty, Lennart Czyborra