Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle neemt een punt mee uit Groningen.

Voor de 29ste keer troffen FC Groningen en PEC Zwolle elkaar in Groningen. 19x was dat in de eredivisie, 6x in de Eerste Divisie, 2x in de nacompetitie en 1x in de beker. FC Groningen won daarvan de meeste wedstrijden nl. 18x en 4x ging de winst mee terug naar Zwolle.

FC Groningen dat de laatste 2 wedstrijd won en 4x de winst pakte dit seizoen en PEC Zwolle dat nog maar 1 competitiewedstrijd wist te winnen dit seizoen. De zorgen zijn groot in Zwolle en de vraag is kan oud FC Groningen speler en huidig PEC trainer Dick Schreuder het tij keren, te beginnen vandaag in Groningen. FC Groningen miste vanavond Damil Dankerlui en Michael de Leeuw en PEC Zwolle moest het doen zonder Bram van Polen, Pelle Clement, Kenneth Paal, Mustafa Saymak, Daishawn Redan.

FC Groningen trainer Danny Buijs koos voor de volgende basis vanavond:

Peter Leeuwenburgh

Neraysho Kasanwirjo, Mike te Wierik, Marin Sverko, Bart van Hintum

Laros Duarte, Tomas Suslov

Mo el Hankouri, Daleho Irandust, Cyril Ngonge

Jørgen Strand Larsen

Bank: Jan Hoekstra, Jan de Boer, Wessel Dammers, Bjorn Meijer, Daniel van Kaam, Romano Postema, Patrick Joosten, Paulos Abraham, Elias Olsson.

Dick Schreuder begon met de volgende basis:

Kostas Lamprou

Sam Kersten, Yuta Nakayama, Siemen Voet

Eliano Reijnders, Rico Strieder, Thomas van den Belt, Mees de Wit

Dean Huiberts

Gervane Kastaner, Luka Adzić

Bank: Jasper Schendelaar, Joey Kesting, Mark Pabai, Rav van den Berg, Gabrielle Caschili, Elikia Mbinga, Slobodan Tedić, Samir Lagsir, Chardi Landu,

De 36 jarige Richard Martens is de leidsman hedenavond in een helaas leeg en nat Euroborg.

Om 20.00 uur mag PEC Zwolle de wedstrijd aanvangen en direct namen de Zwollenaren het initiatief en in de 4e minuut kon Gervane Kastaneer uithalen van een meter of 18 maar zijn inzet kon makkelijk gepakt worden door Peter Leeuwenburgh. PEC Zwolle zette hoog druk en zetten de Groningers direct vast op eigen helft.

In de 9e minuut denken de Groningers op voorsprong te komen als Cyril Ngonge de diepte wordt ingestuurd achter de Zwolse verdediging, door Daleho Irandust, en omdat Kostas Lamprou uitgleed kon hij de bal intikken maar hij stond in buitenspelpositie dus werd de treffer terecht afgekeurd.

In de 14e minuut wordt er dan gescoord en is het Mees de Wit die uithaalt van een meter of 20,25 en de bal gaat via de onderkant van de lat binnen en zo staan de gasten op 0-1. Deze treffer mag de doelman van FC Groningen zich aanrekenen want zo’n bal die recht op hem afkomt moet hij gewoon hebben.

In de eerste 25 minuten zou je niet zeggen dat hier een ploeg voetbal die onderaan in de eredivisie speelt want PEC Zwolle speelt lekker fris voetbal en heeft ook het meeste balbezit. FC Groningen weet zich geen raad met het spel van PEC.

In de 28ste minuut de eerste poging op doel van de thuisclub als Cyril Ngonge van een meter of 18 schiet maar de bal kan makkelijk gepakt worden door Kostas Lamprou. Veelzeggend dat dit pas de eerste doelpoging van de thuisclub is. In de tegenaanval krijgt Gervane Kastaneer een gele kaart voor het wegschieten van de bal en direct in de tegenaanval van de Groningers moet Kostas Lamprou handelend optreden na een prima voorzet van Bart van Hintum op Jørgen Strand Larsen die de bal van dichtbij in kan tikken maar of hij hem raakt is niet te zien maar de Zwolse keeper stopt de bal.

In de 38ste minuut een mooie aanval van PEC Zwolle als Dean Huiberts een één/tweetje doet met Gervane Kastaneer en dan uithaalt maar recht op Peter Leeuwenburgh af die toch met veel grabbelen de bal kan pakken. Toch kan de Groningse goalie ook prima ballen pakken want in de 40ste minuut red hij met een prima safe op een kopbal van Gervane Kastaneer.

Verder gebeurde er niets meer in de 1e helft en zo gaat PEC Zwolle dik verdiend met een 0-1 voorsprong de rust in tegen een ploeterend FC Groningen.

Twee ongewijzigde teams beginnen aan de 2e helft. In de 54ste minuut een kans voor FC Groningen als Cyril Ngonge de bal in de 16 meter speelt op Jørgen Strand Larsen en die lijkt de gelijkmaker te gaan maken maar een prima ingreep van Siemen Voet stak daar een voetje voor en tikte de bal net weg.

In de 57ste minuut de 2e gele kaart voor een Zwollenaar als Eliano Reijnders opzichtig hands maakt. FC Groningen zet wat meer druk op de verdediging en ze winnen wat meer tweede ballen maar tot veel kansen komen ze nog niet.  Neraysho Kasanwirjo krijgt in de 62ste minuut een gele kaart na een pittige overtreding op de achillespees van Dean Huiberts.

Met nog een 20 minuten te gaan is FC Groningen iets beter en koestert PEC Zwolle de voorsprong maar ondanks het overwicht creëert de ploeg van Danny Buijs veel te weinig goede kansen.

PEC Zwolle gaat in de 73ste minuut wisselen en gaat Luka Adzić en komt Samir Lagsir erin.

In de 75ste minuut krijgt FC Groningen een hoekschop te nemen en neemt Laros Duarte de bal en plaatst de bal bij de eerste paal waar veel spelers staan en via Thomas van den Belt gaat de bal binnen en dus een eigen goal, 1-1. Even voor de goal had Adrie Poldervaart de spelers van FC Groningen naar de eerste paal gestuurd en het heeft dus effect, al is het een speler van PEC Zwolle die de bal binnenkopt.

In de 80ste minuut wisselt FC Groningen 3x en komen Romano Postema, Wessel Dammers en Paulos Abraham en gaan Jørgen Strand Larsen, Daleho Irandust en Cyril Ngonge eruit. PEC Zwolle wisselt dan ook nog en daar gaat Gervane Kastaneer eruit en voor hem komt Elikia Mbinga binnen de lijnen.

Inde 86ste minuut weer een corner voor FC Groningen en kiest men voor een variant waardoor Tomas Suslov in schietpositie komt maar zijn schot gaat net over. In de 89ste minuut krijgt Yuta Nakayama nog een gele kaart na een overtreding op Tomas Suslov en direct daarna mag Tomas Suslov gaan douchen want Daniel van Kaam komt voor hem binnen de lijnen.

Er komen dan 4 minuten extra tijd en zal er nog een winnaar komen? In de 2 minuut van de extra tijd krijgt PEC Zwolle nog een grote kans als na een afgeslagen corner en weer opnieuw inbrengen van de bal Siemen Voet de bal op de lat kopt. Na deze kopbal blijft voor de 4e keer of zo Marin Sverko aangeslagen op de grond liggen en hij gaat er dan ook uit en komt Bjorn Meijer nog binnen de lijnen. Gescoord wordt er niet meer en zo blijft het 1-1. PEC Zwolle in de eerste helft de betere ploeg en na rust was FC Groningen de iets betere ploeg dus zullen beide trainers kunnen leven met dit gelijkspel.