Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle neemt een dik verdient punt met uit de Johan Crijff Arena

Voor PEC Zwolle wacht vandaag een loodzware opgave als men in de Johan Cruijff Arena moet aantreden tegen Ajax. Kunnen de Blauwvingers stunten in de laatste wedstrijd van 2023 is de vraag.

Zoals je mocht verwachten neemt de thuisploeg het initiatief in de wedstrijd maar krijgt het in de 16e minuut de eerste kans maar Brian Brobbey komt na een mooie pass net niet goed uit en schiet de bal tegen Jasper Schendelaar op. Een minuut of vier later een goede kans voor PEC Zwolle als Younes Namli de bal tussen een paar verdedigers door geeft op Davy van den Berg maar die treuzelt te lang met de bal zodat de verdediging in kan grijpen en een paar minuten later krijgt Bram ban Polen een schietkans maar raakt de bal niet goed maar toch gaat de bal over Diant Ramj heen en is het Jorrel Hato die de bal van de lijn kopt en dan nog een kans voor Odysseus Velanas maar die schiet de bal voorlangs. Zo bijt PEC Zwolle prima van zich af en krijgt het de beste kansen in de eerste 25 minuten. Anselmo Garcia McNulty krijgt in de 25ste minuut de bal op links maar in plaats van voor te geven op de geheel vrijstaande Ferdy Druif schiet hij zelf op de Ajax goalie. Wat een kansen voor de ploeg van Johnny Jansen.

In de 29ste minuut pas de volgende kans voor de thuisploeg als Brian Brobbey de bal over de Zwolle goalie kopt maar de bal dan voor de goal moet koppen op Chuba Akpom maar voordat die kan schieten is het Thomas Lam die de bal weg kan tikken. In de 36ste minuut is het dan Ajax dat via Brian Brobbey scoort maar de vlag gaat omhoog voor buitenspel en de VAR (Sander van der Eijk)moet kijken en de lijntjes trekken om te kijken of het wel of geen buitenspel is, conclusie is dan een doelpunt en staat Ajax op 1-0. Eigenlijk heeft PEC Zwolle dit aan zichzelf te wijten want als men de kansen had benut had het “gewoon’ voor gestaan. In de extra tijd scoort de thuisploeg dan nog een keer via Chuba Akpom maar nu gaat het doelpunt niet door want het is 100% buitenspel voor Akpom als hij de bal binnenkopt. Zo blijft het bij rust 1-0 en doet PEC Zwolle zichzelf tekort in deze eerste helft.

Binnen vijf minuten in de tweede helft verdubbelt Ajax de voorsprong als Benjamin Tahirović een beetje lucky de bal krijgt bij Brian Brobbey en die passeert Jasper Schendelaar met een droge schuiver, 2-0. In de 58ste minuut is het Jasper Schendelaar die erger doet voorkomen na een schitterende aanval van de Amsterdammers en hij kan de voorzet van Steven Berghuis net onderscheppen anders had het gehaaid een goal geweest. Na een uur heeft PEC Zwolle dan een beetje geluk als Lennart Thy vrij gespeeld wordt en hij via het been van Jorrel Hato de bal achter Dinant Ramaj krijgt met een boogje. Een verdiende goal voor PEC.

Twee goede kansen voor Kenneth Taylor worden dan gemist voor de thuisploeg beide door goed verdedigend werk van de Zwolle verdedigers. Beide ploeg gaan op het laatst nog op jacht naar een treffer en invaller Apostolos Vellios wil nog een strafschop als hij onderuit word gehaald door Josip Šutalo maar de Ajax verdediger raakt eerst met zijn dikke teen de bal. In de 89ste is het dan een geweldige goal van Lennert Thy als hij met een omhaal Dinant Ramaj verslaat nadat hij de bal kreeg van Apostolos Vellios die hem met een omhaal bereikt. Na het zien van de beelden mag PEC Zwolle van geluk spreken dat de goal telt want na de omhaal van Apostolos Vellios gaat de bal via zijn hand naar Lennart Thy en die kan dan scoren. Aanvallend hands is altijd hands is de regel maar de VAR heeft blijkbaar alleen naar buitenspel gekeken en daar was geen sprake van. Ajax krijgt daarna nog een grote kans op de winnende treffer maar die blijft uit en zo gaat PEC Zwolle met een dik verdiend punt terug naar Zwolle.

Opstelling Ajax: Diant Ramaj, Devyne Rensch, Josip Šutalo, Jorrel Hato, Borna Sosa ( Kristian Hlynsson), Benjamin Tahirović, Kenneth Taylor (Anton Gaaie), Steven Berghuis, Chuba Akpom, ArJany Martha, Brian Brobbey (Carlos Forbs)

Opstelling PEC Zwolle: Jasper Schendelaar, Bram van Polen, Sam Kersten, Thomas Lam, Anselmo Garcia McNulty (Damian van der Haar), Zico Buurmeester, Davy van den Berg (Eliano Reijnders), Younes Namli, Ferdy Druijf (Apostolos Vellios), Odysseus Velanas (Divaio Bobson), Lennart Thy

Scheidsrechter: Joey Kooij

Gele kaart(en) Ajax: Steven Berghuis

Gele kaart(en) PEC Zwolle: Odysseus Velanas, Anselmo Garcia McNulty