Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle neemt drie punten mee uit Almere na hectische slotfase

Almerepeec

De vierde wedstrijd in de eredivisie speelden beide promovendi Almere City FC en PEC Zwolle tegen elkaar in het Yanmar Stadion in Almere. Het werd een gedenkwaardige wedstrijd met een slot die niet veel hebben gezien want voordat de scheidsrechter voor het laatst floot was het stadion al bijna leeg.

Al na drie minuten is het PEC Zwolle dat op voorsprong komt als vanuit een rebound Davy van den Berg die de bal schitterend achter Nordin Bakker volleert, 0-1. Almere City probeert daarna de schade te herstellen en komen tot enkele goede mogelijkheden maar ook PEC Zwolle krijgt prima mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen. De gasten uit Zwolle hebben tot grotendeels de overhand in deze goede eerste helft. De grootste kans is voor spits Ferdy Druijff als hij zich vrij draait en zijn schot wordt met de voet gekeerd door Nordin Bakker. Zo blijft het bij de 0-1 bij rust.

Na een minuut of acht in de tweede helft wijst scheidsrechter Marc Nagtegaal naar de strafschopstip wijst nadat Anselmo McNulty de bal via zijn voet tegen de arm krijgt. Het is aan VAR te danken dat de strafschop niet gegeven wordt, terecht, omdat de Ier de bal zelf tegen zijn arm schoot en dan geldt het niet als strafbaar hands. Almere City heeft dan wel de overhand want het gooide de schroom van zich af en ging vooruit voetballen en daar hadden de gasten het wel moeilijk mee. Echt veel kansen zag men niet en zo dacht iedereen dat het bij de 0-1 zou blijven. Diep in blessuretijd krijgt de thuisploeg nog een corner nadat Anouar el Azzouzi de bal verkeerd terugkopt en een corner is het gevolg. De prima aangesneden corner wordt dan door Joey Jacobs de bal binnenkopt. Het stadion is helemaal in extase, behalve het uitvak dan. Terwijl iedereen van de thuisploeg nog in extase is zoekt PEC Zwolle weer de aanval en uit een voorzet van Odysseus Velanas is het Apostolos Vellios die de bal schampt met het hoofd en de bal vliegt binnen, 1-2. Dan wordt er één bekertje met bier vanuit het uitvak op het veld gegooid en dan besluit Marc Nagtegaal om iedereen naar binnen te sturen. Een vreugdbiertje wordt streng gestraft. Het slaat echt door in Nederland op dit gebied. Dan is er na een break van ongeveer tien minuten komen de spelers het veld weer op terwijl het stadion al bijna leeg is.
Na de staking? Een rode kaart voor de Zwollenaren en nog twee kansen voor Almere City FC om de 2-2 alsnog binnen te prikken. Baten mag het allemaal niet. De punten gaan mee de bus in naar de hoofdstad van Overijssel.

Opstelling Almere City FC: Nordin Bakker, Sherel Floranus, Damian van Bruggen ( Christopher Mamengi), Álvaro Peña (Joey Jacobs), Thomas Robinet, Lance Duijvestijn (Jochem Ritmeester van de Kamp), Peer Koopmeiners, Yoann Cathline (Stije Resink), Hamdi Akujobi (Manel Royo), Thomas Barbet, Rajiv van la Parra

Opstelling PEC Zwolle: Jasper Schendelaar, Bram van Polen (Anour el Azzouzi), Sam Kersten, Thomas Lam, Anselmo MacNulty, Zico Buurmeester, Davy van den Berg, Lennart Thy, Younes Namli (Odysseus Velanas), Ferdy Druijf (Apostolos Velios), Eliano Reijnders

Gele kaart(en) Almere City: Yoann Cathline, Thomas Barbet, Joey Jacobs

Gele kaart(en) PEC Zwolle: Anselmo MacNulty, Anour el Azzouzi, Apostolos Velios

Rode kaart: Anour el Azzouzi (PEC Zwolle, 2 keer geel)