Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle neemt de drie punten mee uit Breda

PEC Zwolle beleeft een avondje NAC om van te smullen. De Zwollenaren weten dankzij twee doelpunten van Younes Taha al voor rust dat een overwinning nabij is. De drie punten komen in de vrieskou in Breda in de tweede helft niet meer in gevaar: 0-2. Hierdoor blijft PEC Zwolle in het spoor van koploper Heracles Almelo.

Taha I

Met dezelfde opstelling als de laatste weken kwam PEC Zwolle wat moeizaam op gang in Breda. Mede door wat glijpartijen op het gladde veld duurde het tot halverwege de eerste helft voordat de eerste grote kans te noteren viel voor de mannen van Dick Schreuder. NAC had  via Jort van der Sande al een enorme mogelijkheid gehad, maar zijn poging ging net voorlangs. Daarna was het PEC dat de overhand kreeg. Nadat een aantal schoten gekraakt werden of net voorlangs gingen, was het na iets meer dan een half uur aan Taha om de score te openen. Hij stond op de juiste plek om een voorzet van Luis Görlich binnen te werken. De jonge Taha scoorde voor de derde week op rij.

Taha II

Het goed gevulde uitvak zag daarna dat PEC Zwolle de score verder kon uitbreiden. Thy werd door Tomislav Mrkonjic vrijgespeeld, maar Roy Kortsmit redde. Daarna zag Mrkonjic zijn listige balletje nog gestopt worden door Roy Kortsmit, maar was het Taha die wel de trekker overhaalde. Na een prachtige panna van Davy van den Berg was het opnieuw Görlich die een prima voorzet in huis had. Met een fraaie tegendraadse kopbal zette de middenvelder PEC op een 0-2 voorsprong.

Strijdlust

In de tweede helft begon NAC Breda stormachtig, in de hoop de wedstrijd nog van wat spanning te voorzien. Dreigend was het wel, maar Jasper Schendelaar was een sta-in-de-weg voor Doy Velanas. Daarna nam PEC het heft wel wat meer in handen, waarbij onder andere invaller Samir Lagsir na een aardige actie naast schoot. Ook kreeg Lennart Thy de bal zomaar in de voeten geschoven van een NAC-verdediger, maar bij het uitspelen van die kans ging het jammerlijk mis. De thuisploeg kwam uiteindelijk nog het dichtst bij een doelpunt, maar aanvoerder Alex Plat trof met zijn schot de bovenkant van de lat. Al mocht de inzet van invaller Gervane Kastaneer er ook zijn. Dankzij kordaat optreden van NAC-keeper Kortsmit belandde zijn inzet maar net op het dak van het doel. PEC Zwolle toonde ook in het laatste gedeelte van de wedstrijd strijdlust. Bram van Polen voorkwam een hete slotfase, door een te korte terugkopbal van invaller Daijiro Chirino net voor de inkomende Vieri Kotzebue weg te werken. Gescoord werd er ook in de blessuretijd van de tweede helft niet meer.

Het deerde de Zwolse aanhang niet, dankzij de treffers van Taha was er die fijne voorsprong. Door de zege gaat PEC als nummer twee de WK-stop in. Na een trainingskamp in Spanje zal PEC Zwolle op maandag 12 december weer in competitieverband in actie komen. In het MAC3PARK Stadion is om 21:00 uur Helmond Sport de tegenstander.

NAC Breda – PEC Zwolle 0-2 (0-2).

Toeschouwers: 15.251

Scheidsrechter: Blank

Gele kaart: Garcia Mac Nulty (NAC Breda), Kersten (PEC Zwolle)

Opstelling NAC Breda: Kortsmit, Lucassen (59. Antonia), Garcia Mac Nulty, Plat, Banzuzi (46. L. Marijnissen), Van der Sande, Velanas, Vet (69. Kotzebue), Velthuis, De Wijs (59. De Rooij), T. Marijnissen (81. Herrmann)

PEC Zwolle: Schendelaar, Görlich (82. Chirino), Van Polen, R. van den Berg (56. Kersten), Van Hintum, Tutuarima, Van den Belt, D. van den Berg, Mrkonjic (56. Lagsir), Taha (76. Caschili), Thy (76. Kastaneer)