Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle na rust riant langs Suriname

PEC Zwolle heeft in een vriendschappelijk duel uitgehaald tegen Suriname. De ploeg van bondscoach Aron Winter kon een helft meekomen, maar werd na rust compleet overklast: 5-0. Chardi Landu en Riley Reement scoorden tweemaal, Dean Guezen één keer.

Bij PEC Zwolle mocht Sam Kersten voor het eerst na ruim negen maanden weer speelminuten maken. De verdediger is volledig hersteld van een slepende knieblessure waarvoor Kersten zelfs onder het mes moest. Trainer/coach Dick Schreuder liet de mandekker daarom tegen Suriname weer 45 minuten meespelen.

In balans

Het spel golfde van begin af aan op en neer. Pas na dertig minuten moest er een doelman voor het eerst aan de bak. Warner Hahn, die samen met Kenneth Paal voor de voormalig Zwolse inbreng zorgde, hield een hard diagonaal schot van Landu uit zijn doel. Aan de overkant mazzelde Zwolle bij een poging van Ivenzo Comvalius. Via een Zwols been ging de inzet naast het doel van Mike Hauptmeijer.

Met veel nieuwe namen na rust (alleen Hauptmeijer, Gabi Caschili en Landu bleven staan) begon PEC Zwolle aan de tweede helft.

Landu en Reemnet

Na tien minuten spelen ging de bal op de stip na een afgrijselijke fout van Ishan Kort. De doelman, die in de rust IFK Göteborg-keeper Hahn afloste, liet de bal van zijn voet stuiteren en beging vervolgens een overtreding. Vanaf de strafschopstip scoorde Landu de 1-0. Vijf minuten later verdubbelde diezelfde Landu de score nadat de bal op het middenveld werd ontfutseld bij Shaquille Pinas en direct de tegenaanval werd ingezet. Oog in oog met Kort maakte Landu andermaal geen fout: 2-0. Het zetten van druk zorgde ook voor de 3-0, die op naam kwam van Riley Reemnet. Via Dean Guezen, die de bal met veel gevoel via de binnenkant paal in het doel stuurde, werd het 4-0 en daarmee was het nog niet gedaan. Reemnet bekroonde een prachtige aanval vijf minuten voor tijd met de vijfde treffer van de middag.

PEC Zwolle – Suriname: 5-0 (0-0).

Toeschouwers: 0

Scheidsrechter: Blank

Gele kaart: Chirino (PEC Zwolle)

Opstelling PEC Zwolle eerste helft: Hauptmeijer, Kastaneer, Mrkonjic, D. van den Berg, Kersten, Caschili, Chirino, Bogarde, Kaparos, Landu en Ruward.

Opstelling PEC Zwolle tweede helft: Hauptmeijer, Zitman, Vermaning, Van Hintum, Mbinga, Caschili (61’ Fichtinger), Guezen, Tutuarima, Reemnet, Van der Haar en Landu (61’ Kuijpers).

Opstelling Suriname: Hahn, Mac-Intosch, Haps, Paal, Te Vrede, Comvalius, Vlijter, Pinas, Biseswar, Rigters en Dankerlui.