Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle mag wedstrijd niet uitstellen

PEC Zwolle heeft een verre van ideale voorbereiding op de wedstrijd van morgen tegen Willem II. De hekkensluiter van de Eredivisie kampt al sinds 2 januari met een forse corona-uitbraak en moet iedere dag passen en meten om een groep bij elkaar te krijgen. De wedstrijd wordt ondanks een verzoek van PEC tot uitstel gewoon gespeeld.

Volgens de KNVB beschikt de club momenteel nog over minimaal dertien spelers, inclusief een keeper. Dat is de ondergrens waarbij een door corona getroffen club een wedstrijd in het betaald voetbal moet spelen."Het duel gaat in principe gewoon door", zegt een woordvoerder van de KNVB. "PEC voldoet nu niet aan de richtlijnen om een wedstrijd te kunnen verplaatsen. Dat heeft de bondsarts beoordeeld waarna wij PEC hebben laten weten dat wat ons betreft die wedstrijd gewoon moet doorgaan. Dat is op dit moment de situatie. Stel nu dat er bij PEC op vrijdag ineens weer vijf coronagevallen zijn bijgekomen, dan kan de zaak natuurlijk weer anders worden."

Trainer Dick Schreuder geeft aan dat het ‘iedere dag afwachten is’ wie er op de training verschijnt en wie niet. “We hebben al twee weken een probleem om spelers bij elkaar te krijgen voor de training. Ik ben bezig met de spelers die ik heb.” Op dit moment trainen 15- en 16-jarige jeugdspelers mee met het eerste elftal.

‘Als we moeten spelen, spelen we’

“Als de KNVB zegt dat we moeten spelen, dan spelen we," laat Schreuder weten. Dat is nu het geval. "Je hebt altijd genoeg spelers. De jongens uit de Onder 21 kunnen opgenomen worden in de wedstrijdselectie, maar die hebben nog niet eens een contract. Ik vind dat in het professionele voetbal de aantallen goed moeten zijn. Ideaal is deze situatie nooit, maar als we spelen neem ik elke speler die we hebben serieus," aldus Schreuder.

De selectie werd in de winterstop uitgebreid met Vitesse- en Ajax-huurlingen Oussama Darfalou en Max de Waal. “Zij brengen extra motivatie en kwaliteit aan de groep. Niet alleen voor de club, maar ook voor zichzelf”, benadrukt de Zwolle-trainer, die eerder dit seizoen nog met Darfalou werkte bij de Arnhemmers. De ervaring die de Algerijn heeft opgedaan bij VVV-Venlo om tegen degradatie te strijden, is mooi meegenomen, maar niet de reden om hem in te lijven. “Ik wilde hem er graag bij hebben. Ik had niet eens meegekregen dat hij bij VVV om degradatie had gestreden, omdat ik toen werkzaam was in Duitsland.”