Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle legt FC Dordrecht over de knie met een hoofdrol voor Younes Taha

Nadat de promotie naar de eredivisie al is veilig gesteld wil men bij PEC Zwolle nog een feestje bouwen en dat kan door het kampioenschap binnen te halen. De voorsprong op provinciegenoot Heracles Almelo is maar drie punten dus het kan nog alle kanten op en er zal iedere wedstrijd gewonnen moeten worden.

Gisteravond kreeg men de nummer 17 van de stand op bezoek FC Dordrecht maar die konden geen potten breken in het Mac3Park Stadion en PEC Zwolle haalde een 4-0 overwinning binnen. In Almelo maakte Heracles ook geen fout dus het gat blijft drie punten met nog drie wedstrijden te gaan. Spanning alom.

Het begin van de wedstrijd was prima voor de thuisploeg want binnen tien minuten stond de 1-0 al op het bord nadat Ryan Thomas werd neergelegd in de zestien meter en Lennart Thy geen fout maakte vanaf de stip.

Daarna werd de wedstrijd stil gelegd omdat een jochie van acht jaar een lege beker drinken op het veld gooide. Door de aangescherpte regels van de KNVB was de scheidsrechter genoodzaakt om het spel stil te leggen. Na een kwartier en nadat het jochie met zijn vader uit het stadion waren gezet kon het spel doorgaan.

Daarna nam Younes Taha de hoofdrol op zich want in de 19e, 25ste en 46ste  minuut scoorde hij drie keer en was de wedstrijd beslist. Met deze comfortabele voorsprong kon PEC Zwolle lekker vrijuit voetballen maar ook de gasten uit Dordrecht voetbalden lekker mee. Regelmatig kwam men dreigend voor de goal van Jasper Schendelaar en de goalie moest een paar keer in actie komen op pogingen van o.a. Malhory Noc en Rim Receveur.

Ook in de tweede helft voetbalden de gasten uit Dordrecht goed mee en kwamen af en toe dreigend in de buurt van Jasper Schendelaar maar tot echt grote kansen kwam men niet. PEC Zwolle was via Younes Taha nog dichtbij een treffer maar de grootste kans was vlak voor het einde als Samuele Longo met een lob de Zwolle goalie probeert te verschalken maar de bal ging net voorlangs.Mathis Suray scoorde nog wel maar dat gebeurd in buitenspel positie en zo bleef het bij de 4-0 eindstand.

Op maandag 8 mei wacht de volgende competitiewedstrijd voor PEC Zwolle. Dan gaan de Zwollenaren op bezoek bij Jong PSV in Eindhoven. De aftrap is om 20:00 uur.

PEC Zwolle – FC Dordrecht: 4-0 (4-0).

Toeschouwers: 13.500

Scheidsrechter: Pérez

Gele kaarten: Receveur en De Bie (FC Dordrecht)

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Huiberts, Van Polen (73. Kastaneer), Beelen (63. R. van den Berg), Kersten, Van Hintum (73. Vellios), Van den Belt (30. Fontana), Thomas, Medunjanin (63. Chirino), Taha, Thy

Opstelling FC Dordrecht: Bossin, El Azzouzi, Reemst, Longo (73. De Bie), Schuurman, Van der Avert, Receveur (63. Muceli), Aberkane, Noc (63. Pinas), Suray, Smolarczyk