Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle laat dure punten liggen tegen SC Cambuur

Met de wetenschap dat naaste concurrent Sparta op dat moment op een 2-0 voorsprong staat tegen Willem II moet PEC Zwolle vanavond aantreden tegen promovendus SC Cambuur. De Friezen staan er goed voor en dat kun je van de Zwollenaren niet zeggen. SC Cambuur speelt vanavond zijn 250ste wedstrijd in de eredivisie.

Trainer Ard Langerer koos vanavond voor de volgende basis:

Kostas Lamprou

Mark Pabai, Bram van Polen, Sam Kersten, Kenneth Paal

Dean Huiberts, Mustafa Saymak, Rico Strieder

Gervane Kastaneer, Daishawn Redan, Mees de Wit

Wissels: Japser Schendelaar, Nike Hauptmeijer, Siemen Voet, Yuta Nakayama, Luka Adzic, Leandro Fernandes, Thomas van den Belt, Eliano Reijnders, Ryan Koolwijk, Slobodan Tedić

SC Cambuur trainer Henk de Jonge koos voor de volgende elf:

Sonny Stevens

Doke Schmidt, Calvin Mac-Intosch, Erik Schouten, Alex Bangura

Jamie Jacobs, Mees Hoedemakers, Robin Maulun

David Sambissa, Roberts Uldrikis, Issa Kallon

Wissels: Pieter Bos, Jasper ter Heide, Marco Tol, Maxim Gullit, Mitchell Paulissen, Filip Krastec, Jhondly van der Meer, Tom Boere, Michael Breij, Nick Doodeman, Sam Hendriks, Tamas Kiss.

Onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk was dit de laatste wedstrijd op de zaterdagavond. Kan PEC Zwolle nu de drie punten pakken en hun 2e overwinning boeken?

De eerste kans in de wedstrijd is in de 4e minuut voor de thuisploeg als Mees de Wit op links alle tijd heeft om een lange bal op de borst aan te nemen en rustig klaar kan leggen om richting de achterlijn te gaan en de bal voorgeeft en kan Daishawn Redan bij de eerste paal net niet binnen kan tikken.

De eerste 20 minuten verlopen heel stroef en saai en gebeurt er weinig. Een minuut later probeert rechtsback Doke Schmidt met een afstandschot van ongeveer 40 meter Kostas Lamprou te verassen maar de keeper is attent en een minuut later is het Mees Hoedemakers die op aangeven van Issa Kallon van een meter of 25 schiet en nu is de keeper kansloos en staat het 0-1. Een doelpunt uit het niets werkelijk.

De eerste echte kans voor de thuisclub zien we in de 36ste minuut als Kenneth Paal het strafschopgebied in dribbelt en iets wordt aangetikt door Doke Schmidt en iedereen om een strafschop roept maar dat zou te zwaar gestraft zijn en de bal nog bij Kastaneer komt maar die kan niks met de bal en uit frustratie en de bal weg schieten krijgt Mustafa Saymak een gele kaart. Zo bijt PEC Zwolle eindelijk eens van hun af.

In de 39ste minuut een opstootje waarbij Sam Kersten en Issa Kallon bij betrokken zijn en beide daarvoor geel krijgen. Verder gebeurde er niet veel meer, of het was een schot van Issa Kallon die net over de goal ging en zo bleef het 0-1 bij rust en is er werk aan de winkel voor de Zwollenaren.

PEC Zwolle brengt na rust Siemen Voet voor Mark Pabai en dezelfde Voet krijgt al na 2 minuten een gele kaart als hij vlak voor de 16 Calvin Mac-Intosch neerlegt. Uit de vrije trap is het Robin Maulun die de bal precies in de kruising schiet en Kostas Lamprou kan er niet bij en zo staat het 0-2. Een nadeel voor een kleine keeper als de bal zo goed in de kruising geschoten wordt. Een dramatisch begin van de 2e helft voor de Zwollenaren.

In de 55e minuut krijgt Mees de Wit een gele kaart en daar mag hij absoluut niet over klagen want hij maakte een trappende beweging naar de op de grond liggende Calvin Mac-Intosch dus als hij een rode kaart had gekregen had niemand iets kunnen zeggen. Hier komt Mees dus goed weg. Frustratie ten top?

In de 58ste minuut komen Slobodan Tedić en Luka Adzic in de ploeg voor Mustafa Saymak en Gervane Kastaneer. Direct daarna krijgt ook Rico Strieder een gele kaart na een overtreding. SC Cambuur gaat in de 63ste minuut wisselen en gaat David Sambissa naar de kant en komt Nick Doodeman erin.

In de 66ste minuut krijgt PEC Zwolle een kans als Daishawn Redan door kan gaan na een overtreding op Sam Kersten, die een hoofdblessure heeft en er had eigenlijk af moeten fluiten maar het niet deed en zo kon Daishawn Redan door maar zijn schot werd gestopt dooe Sonny Stevens. Sam Kersten die groggy niet verder kan en wordt vervangen door Thomas van den Belt.

Henk de Jong wisselt Jamie Jacobs nog en voor hem komt Mitchell Paulissen. De van Roda JC overgekomen aanvaller mag ook nog minuten maken.

In de 79ste minuut komt PEC Zwolle dan eindelijk terug in de wedstrijd als Luka Adzic op links Kenneth Paal wegstuurt en die kan de bal net binnen houden en voorgeven en dan kopt Dean Huiberts de 1-2 binnen. Ryan Koolwijk komt dan nog in de ploeg voor Rico Strieder. Direct daarna wisselt SC Cambuur weer en komen  Jasper ter Heide en Marco Tol in de ploeg en gaan Issa Kallon en Erik Schouten eruit. Een verdedigende wissel want PEC Zwolle valt nu een en SC Cambuur verdedigt alleen maar.

In de 87ste minuut krijgt Robin Maulun een gele kaart voor het wegtrappen van de bal en ook Roberts Uldrikis een gele kaart na het vasthouden van een tegenstander. De 7e gele kaart in de wedstrijd. De scheidsrechter geeft 6 minuten extra tijd dus nog kansen genoeg voor PEC Zwolle om de gelijkmaker op het bord te schieten. PEC Zwolle speelt echt alles of niets en krijgt ook wel kleine kansen en in de 96ste minuut krijgt Bram van Polen nog een domme gele kaart als SC Cambuur bijna bij de cornervlag een vrije trap krijgt alleen het nemen daarvan duurt heel lang. Te lang voor Bram van Polen en die duwt Robun Maulum naar de grond en is een gele kaart. Gescoord werd er niet meer en wint SC Cambuur in Zwolle.

PEC Zwolle verliest dure punten ook omdat Sparta wint in Tilburg en de achterstand is nu al 6 punten op de Rotterdammers, Fortuna staat 5 punten boven PEC maar die moeten nog 2 wedstrijden inhalen.