Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle laat dure punten liggen tegen RKC Waalwijk

PEC Zwolle ontving afgelopen zaterdagavond in eigen huis RKC Waalwijk. Misschien zijn ploegen als RKC wel de ploegen waar PEC Zwolle punten van moet pakken op de weg naar handhaving in de eredivisie.

PEC Zwolle kreeg de eerste kans al na twee minuten en die was voor Lennart Thy, maar zijn kopballetje ging naast. Twee minuten later mikte Younes Namli met een harde volley wel tussen de palen, maar bracht doelman Etienne Vaessen, zij het met moeite, redding. De Waalwijkse keeper die met een helm op keept bleek de rest van de wedstrijd de grootste sta in de weg voor de thuisploeg.

Het doelpunt viel wel vroeg, maar niet voor de thuisploeg. Binnen het kwartier tikte Filip Stevanovic bij de tweede paal de 0-1 achter doelman Jesper Schendelaar. Sam Kersten dacht na een kwart wedstrijd de gelijkmaker te maken, maar zijn treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd en dat bleek terecht na het zien van de VAR beelden.

Na een half uur was het wel 1-1 en hoe. Davy van den Berg schoot maar weer eens fraai en hard raak uit een afvallende bal na een hoekschop. Wederom een prachtige treffer van Davy. Een paar minuten later maakte hij bijna zijn tweede treffer maar dit keer ging het schot net voorlangs. Etienne Vassen pakte even later een goede kopbal van captain Bram van Polen maar het bleef 1-1 bij rust.

De tweede helft was amper vijf minuten oud of PEC Zwolle goalie Jasper Schendelaar moest de al weer uit het net halen als Thomas Lam een schot van Chris Lokesa van richting veranderd en die bal valt dan binnen, 1-2.

Twintig minuten voor het einde zag invaller Ody Velanas zijn inzet gekeerd worden en vervolgens schoot Lennart Thy over. Trainer Jansen bracht pinchhitter Tolis Vellios. Die dacht nog kansrijk te zijn met een omhaal, maar raakte daarbij Jeffrey Bruma op zijn hoofd. PEC kreeg in de laatste seconden nog twee kansen op de 2-2, maar die kwam er door reddingen van Vaessen niet en dus verloor het voor de tweede keer op rij.

PEC Zwolle: Jasper Schendelaar, Bram van Polen, San Kersten, Thomas Lam, Anselmo Garcia MacNulty (Anouar el Azzouzi), Zico Buurmeester, Ryan Thomas (Ferdy Druijf),  Davy van den Bergh, Younes Namli, Lennart Thy (Apostolos Vellios), Eliano Reijnders (Odysseus Velanas)

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen, Julian Lelieveld (Jurien Gaari), Shawn Adewoye, Dario van den Buijs, Aarom Meijers, Godfried Roemeratoe, Chris Lokesa (Reuven Niemeijer), Yassin Oukili, Denilho Cleonisse (Jeffrey Bruma), Michiel Kramer (David Min), Filip Stevanović (Zakaria Bakkali)

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof

Gele kaart(en) PEC Zwolle:Younes Namli

Gele kaarten RKC Waalwijk: Filip Stevanović, Michiel Kramer