Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle kan niet stunten in Eindhoven

Het is PEC Zwolle niet gelukt om tot een stunt te komen bij huizenhoge kampioenskandidaat PSV. Al na vijf minuten werd het verzet al gebroken en liep de ploeg van Johnny Janssen achter de feiten aan en was het belangrijk om de score zo laag mogelijk te houden.

PEC Zwolle won de vorige week van Fortuna Sittard en trainer Johnny Jansen besloot om zondagmiddag dezelfde elf namen als toen de wei in te sturen. Lennart Thy keerde terug van een blessure en nam plaats op de bank.

De koploper kwam binnen vijf minuten op voorsprong via Hirving Lozano, na een goede steekpass van Guus Til en dat paste niet in het Zwolse strijdplan.

PEC Zwolle kreeg een klein kansje via Younes Namli maar het schot van de Deen ging naast. Na een klein half uur spelen verdubbelde PSV de voorsprong. Til werd weggestuurd door Johan Bakayoko en de nummer tien van PSV schoot vanuit een lastige hoek raak: 2-0.

Na rust raakte Sergiño Dest namens de thuisploeg de paal, alvorens ook PEC de eerste grote mogelijkheid van de dag kon noteren. Na een sterke individuele actie kon Eliano Reijnders uithalen, maar Walter Benitez redde.

Even later was de wedstrijd gespeeld. Sam Kersten haalde eerst nog de bal van de lijn, maar uit de daaropvolgende corner was de verdediger Luuk de Jong helemaal kwijt. De kopsterke spits moet je die vrijheid niet geven en dus stond het 3-0.

Een zwaar laatste halfuur wachtte voor de formatie van Johnny Jansen, die met Ferdy Druijf, Lennart Thy en Ody Velanas voor Tolis Vellios, Ryan Thomas en Anselmo Mac Nulty aanvallend wisselde. Zij konden niet voorkomen dat PSV in de slotfase nog uitliep naar 4-0 door een fraaie goal van Malik Tillman.

Dat er daarna niet meer gescoord kwam voornamelijk doordat PSV-aanvallers te zelfzuchtig waren. Ondanks de nederlaag blijft PEC voorlopig keurig achtste in de Eredivisie en dat is prima tot nu toe.

 

PSV: Walter Benitez, Jordan Teze, André Ramalho (Ismail Saibari), Olivier Boscagli, Serginio Dest (Patrick van Aanholt), Jerdy Schouten, Joey Veerman, Johan Bakayoko (Malik Tilman), Guus Til, Hirving Lozano (Yorbe Vertessen), Luuk de Jong (Ricardo Pepi)

 

PEC Zwolle: Jasper Schendelaar, Bram van Polen, Sam Kersten, Thomas Lam, Anselmo Garcia McNulty (Odysseus Velanas), Zico Buurmeester, Ryan Thomas (Ferdy Druijff), Davy van den Berg, Younes Namli (Nico Serrano), Apostolos Vellios (Lennart Thy), Eliano Reijnders

 

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom

 

Gele kaart(en) PEC Zwolle: Anselmo Garcia McNulty, Ryan Thomas