Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle kan niet stunten in de Johan Cruijff Arena.

PEC Zwolle is er niet in geslaagd om regerend landskampioen Ajax pootje te lichten. Een stunt had er misschien in gezeten als PEC Zwolle de kansen die het kreeg kon benutten want kansen kreeg men in de Johan Cruijff Arena. PEC Zwolle heeft natuurlijk punten nodig om in ieder geval als eerste rechtstreekse degradatie te voorkomen. Van te voren weet je dat het uit bij Ajax een lastige club gaat worden om punten of een punt mee te nemen maar het had gekund want de koploper steekt niet in de beste vorm de laatste weken.

De opstellingen van beide teams vandaag:

Screenshot_20220501-150431_Twitter    Screenshot_20220501-151117_Twitter

Onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink werd de wedstrijd gespeeld in een redelijk vol Johan Cruijff Arena en binnen een minuut had het al 0-1 kunnen staan als Charli Landu een enorme kans krijgt op aangeven van Thomas van den Belt, na een verkeerde inschatting van Maarten Stekelenburg, maar hij kopt over. Ajax was in ieder geval gewaarschuwd.

PEC Zwolle geeft aardig partij en Ajax speelt de bal een beetje rond maar echt grote kansen creëren doen de Amsterdammers niet. In de 30ste minuut staat het uit het niets maar zo 1-0 als Dusan Tadi de diepte ingestuurd wordt en de bal een keer laat stuiteren en dan de bak ineens op de slof neemt en de bal vliegt over de verbouwereerde Kostas Lamprou in de goal, een wonderschone goal moet men toegeven, 1-0.

Een paar minuten later is PEC Zwolle weer gevaarlijk als Gervane Kastaneer de bal vanuit een corner bij de tweede paal net iets achter Daishawn Redan kopt die daardoor niet goed kan schieten en zo gaat de bal over. Ook Ajax krijgt kansen en je denkt dat de 2-0 in de lucht hangt maar PEC Zwolle kan de 1-0 tot de rust vasthouden.

Twee ongewijzigde teams komen na rust het veld op. Een minuut of vier na rust is het Gervane Kastaneer die de eerste kans krijgt als hij twee tegenstanders aan de kant zet maar zijn schot gaat helaas net over de lat. Een paar minuten later staat het dan wel 2-0 als Jurriën Timber in de 16 meter opduikt en de bal op de paal schiet maar in de rebound is het Davy Klaassen die de bal in een leeg doel kan werken, 2-0. Dit was een enorme dreun voor de Zwollenaren en met deze goal lijkt de wedstrijd beslist. Ajax gaat dan wisselen en haalt Mohammed Kudus naar de kant en brengt de gepasseerde Steven Berghuis en een aantal minuten later komt Devyne Rensch voor Youri Regeer.

In minuut 68 nog een mooi moment als Dick Schreuder jeugdspeler Tristan van Gilst minuten gunt en dan nog wel tegen topclub Ajax. Hij komt samen met Rav van den Berg in het veld en gaan Gervane Kastaneer en Chardi Landu naar de kant. In de 80ste minuut is de wedstrijd helemaal beslist als wederom Davy Klaassen op magnifieke wijze uithaalt van een meter of 18 en de bak achter Lamprou de kruising in jaagt, 3-2. Een schitterende goal. Direct daarna gaat Kenneth Taylor naar de kant en voor hem komt Edson Alvarez, die hiermee zijn 100ste wedstrijd voor Ajax speelt en ook Brian Brobbey komt voor de tegenvallende Sebastian Haller. Haller die een niet te missen kans kreeg.

PEC Zwolle gaat dan nog wisselen en brengen Rico Strieder en Thomas Beelen voor Kenneth Paal en Pelle Clement. In de stand gebeurt niets meer en zo blijft het 3-0 en kan PEC Zwolle uitkijken naar de volgende wedstrijd en die is volgende week zaterdag thuis tegen FC Utrecht. Daar zullen punten gepakt moeten worden want anders komt de degradatiespook wel erg dichtbij want daarna moeten de Zwollenaren nog op bezoek bij naaste concurrent Sparta Rotterdam en thuis tegen PSV.